Ξέμεινες στην πόλη τον Δεκαπενταύγουστο; Βλέπεις τα stories των άλλων στο Instagram και σε πιάνει ένα «κάτι»; Μην στεναχωριέσαι και μην το παίρνεις βαριά. Άσε τους άλλους να… πήζουν, να μεταφέρουν στις αποσκευές τους τη βαβούρα της καθημερινότητας. Εσύ το απολαμβάνεις πραγματικά, εναλλακτικά. Και οι 7 προτάσεις που σου έχουμε για φαγητό στην Αθήνα θα σε πείσουν απόλυτα για το πόσο τυχερός είσαι, κι ας μην φαίνεται κάτι τέτοιο σε πρώτη ανάγνωση.

Σου βρήκαμε μαγαζάρες για όλα τα γούστα, που καλύπτουν όλα τα ζητούμενα όταν κάνεις την ερώτηση στον εαυτό σου «πού θα βρω καλό φαγητό στην Αθήνα;». Βάλε εσύ την καλή διάθεση και η… καλή όρεξη θα σου ‘ρθει σαν πας εκεί. Και θα βρεις και πιο εύκολα να κάτσεις, λίγο είναι αυτό;

Οι 7 προτάσεις μας για έξοδο στην Αθήνα για σένα που έμεινες πίσω

Φαγητό στην Αθήνα: Αυτά τα 7 μέρη αξίζουν και με το παραπάνω την επίσκεψή σου

Asteria

Ένα θρυλικό spotστην αθηναϊκή Ριβιέρα. Φουλ ανανεωμένο, καλύτερο από ποτέ. Ακριβώς δίπλα στην πισίνα και πάνω στην ακτή των Αστεριών, βρίσκεται το νέο εστιατόριο των εγκαταστάσεων, το Bungalow 7, που λειτουργεί ως ένας all-day προορισμός για καφέ, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό αλλά και ποτό. Το μενού εντυπωσιάζει με την ποικιλία και τη δημιουργικότητά του.

Όταν αναζητάς μια (πολύ) καλή έξοδο για φαγητό στην Αθήνα, μια εμπειρία που να μην έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο, κάτι που να είναι ο ορισμός της πολυτέλειας και του σικ, τότε ιδού η ξεκάθαρη επιλογή σου. Ένα δώρο στον εαυτό σου.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα

Nolio

Πας για φαγητό στην Αθήνα και νιώθεις πως ταξίδεψες στην Ιταλία! Ένα μαγαζί που ξέρει πολύ καλά τι κάνει, ένα μαγαζί που ενώνει αρμονικά και σπουδαία τη γνώση και το μεράκι.

Είναι και πολύ ωραίος χώρος, σε προδιαθέτει θετικά πριν καν αρχίσεις να τρως. Ένα νεανικό, cozy και ανεπιτήδευτο σκηνικό με γκρο πλαν τον ξυλόφουρνο – σήμα κατατεθέν, καθώς και μια μεγάλη μπάρα.

Στο Nolio θα πας και θα ξαναπάς. Έχει τόσα ωραία πράγματα το μενού που δεν θα ησυχάσεις αν δε τα δοκιμάσεις όλα. Και μετά… ξανά από την αρχή, γιατί όχι;

Π. Τσαλδάρη 32-24, Μελίσσια

Tarantella

Τα δυτικά προάστια δικαιούνται να καμαρώνουν για ένα εστιατόριο υψηλότατου επιπέδου, για μια εκλεκτή επιλογή για σούπερ ιταλικό φαγητό στην Αθήνα. Είναι αυθεντικό, με άξονα την παράδοση.

Σερβίρει και (ιταλικό) brunch, ενώ για τις πίτσες του θα ακούσεις τα καλύτερα λόγια. Και δικαίως. Πολύ ωραίο και το θεατράλε ντεκόρ, είναι μια επιλογή που προσφέρει τα μέγιστα στη συνολική πολύ όμορφη εμπειρία.

Αιμιλίου Βεάκη 9, Περιστέρι

Gaston

Όταν σκέφτεσαι στέκι, τέτοια μαγαζιά έχεις κατά νου. Για διάφορες στιγμές της ημέρας, επειδή σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και μόνο που είσαι εκεί. Πολύ καλό spot για καφέ και ποτό, αξίζει παράλληλα να δοκιμάσεις τα καλούδια που βγάζει η κουζίνα.

Φημίζεται για το brunch του, δεν περιορίζεται εκεί. Και για lunch, και για dinner, όταν αναζητάς ποιοτικό φαγητό στην Αθήνα, το βάζεις οπωσδήποτε στις επιλογές σου.

25ης Μαρτίου 15, Νέα Σμύρνη

HurryUp

Μια χαρά μας τα λέει το όνομα του μαγαζιού. Εδώ πρέπει να… βιαστείς για να πας. Πώς να αντισταθείς σε τόσο απόλαυση;

Τo street food στα καλύτερά του, σε ευφάνταστες δημιουργίες που απογειώνουν το Νο1 ζητούμενο: Τη γεύση. Φοβερά μπέργκερ, hot dog και σάντουιτς, το φαγητό στην Αθήνα αποθεώνεται στην πιο απλή μορφή του!

Βεΐκου 34, Κουκάκι

Venir Athens

Το ρήματα venir στα γαλλικά σημαίνει έρχομαι. Ε λοιπόν… ερχόμαστε και εμείς στην ευχάριστη θέση να σου παρουσιάσουμε ένα μαγαζί που συνδυάζει φινέτσα, στιλ και νοστιμιές – τι άλλο να θέλει κανείς;

Γειτονίστικο και παρεΐστικο, ζητάει από σένα να φορέσεις μόνο το χαμόγελό σου, τα άλλα όλα θα τα αναλάβει αυτό. Το κρασάκι σου θα βρει τα καταλληλότερα γευστικά ταίρια, το φαγητό στην Αθήνα αποκτά… γαλλικό τόνο.

Μυλλέρου 29, Μεταξουργείο

Nastro Aperitivo

Μόλις άνοιξε και μας μυεί με έναν υπέροχο τρόπο στην κουλτούρα του Aperitivo. Των ποτών δηλαδή αμέσως μετά τη δουλειά, λίγο πριν αρχίσει να σουρουπώνει. Τότε που φεύγει η ένταση της ημέρας και έχεις όρεξη να μιλήσεις, να κοινωνικοποιηθείς, να επικοινωνήσεις πραγματικά.

Ένα ελαφρύ κοκτέιλ είναι ό,τι καλύτερο για περίσταση, αλλά δεν πάει έτσι…ξεροσφύρι κάτω. Κανένα πρόβλημα και μια χαρά, εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει για να συνοδέψεις τέλεια το ποτό σου. Και να φτιάξει ακόμα περισσότερο η διάθεσή σου σε χαλαρό, urban περιβάλλον.

Πολυκλείτου 15, Αθήνα