Στο Intronews μας αρέσει να σε έχουμε στα… όπα όπα. Να σε στέλνουμε στα καλύτερα, να απολαμβάνεις τις μικρές στιγμές χαράς της ζωής. Να ‘μαστε λοιπόν ξανά, πιστοί στην αποστολή μας. Πού να πας για καλό φαγητό στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα; Σου έχουμε 7 εκλεκτές προτάσεις!

Επιλογές που καλύπτουν διάφορα γούστα, διαφορετικά «θέλω». Ανάλογα τη φάση, ανάλογα τη στιγμή. Δες και διάλεξε. Το σίγουρο είναι πως το φαγητό στην Αθήνα είναι μια χορταστική εμπειρία, από κάθε άποψη, με τόσα καλά μαγαζιά που υπάρχουν εκεί έξω – ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε!

7 προτάσεις για φαγητό στην Αθήνα για αυτή την εβδομάδα: Brunch, ιταλικό ή μεξικάνικο;

Ψάχνεσαι για φαγητό στην Αθήνα; Και τα 7 είναι υπέροχα!  

Monroe Wine Bar

Ένα wine bar που ξεχώρισε με τη μία για την ποιότητα και την αισθητική του εδώ και κοντά 1 χρόνο που μας κάνει «παρέα». Διαθέτει μια άρτια ενημερωμένη λίστα κυρίως ελληνικών κρασιών, μαζί τα πιάτα ακριβώς που χρειάζεσαι για να το απολαύσεις στο μέγιστο βαθμό.

Κι όλα αυτά σε έναν υπέροχο χώρο, με μαγευτική θέα. Γιατί όλα παίζουν το ρόλο τους όταν κάνεις τη διαφορά.

Ιάσωνος 20, Βουλιαγμένη

Dali the Dog

Ένα μαγαζί από αυτά που χαίρεσαι τόσο πολύ όταν τα ανακαλύπτεις, ώστε θες να μεταδώσεις το μήνυμα σε όσους περισσότερους γίνεται: Σπεύσατε!

Το brunch του είναι καταπληκτικό, συνδυάζει δημιουργικότητα και γεύση. Τα pancakes του, για παράδειγμα, είναι «ποίημα», ομοίως τα sando του. Εξαιρετικός και ο καφές  – σημαντικότατο προφανώς!

Λουκή Ακρίτα 2, Άγιος Δημήτριος

Rarita Athens

Κάτι παραπάνω από απλά καλό φαγητό στην Αθήνα. Εδώ μιλάμε για τέχνη. Ένα ιταλικό ρεστοράν όνομα και πράγμα καθώς σπανιότητα σημαίνει στα ελληνικά και αυτό ακριβώς είναι: Κάτι πολύτιμο, που κάθε άλλο παρά συχνά συναντάς.

Ναπολιτάνικη πίτσα, μαεστρικά μαγειρεμένα ζυμαρικά, εκλεκτής ποιότητας κρεατικά, το μενού είναι γεμάτο πιάτα που θα φυλακίσεις στην καρδιά σου και θα θυμάσαι για καιρό. Μέχρι δηλαδή την επόμενη φορά που θα ξαναπάς – δεν θα αργήσει πολύ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Χαριλάου Τρικούπη 159, Κηφισιά

Mamacita

Πολύχρωμο, πολύβουο, η χαρά της ζωής. Κοιτάς τις φωτογραφίες στο Instagram και μόνο μια σκέψη σου έρχεται στο μυαλό: «Πότε θα πάω;». Δεν μπορείς να αντισταθείς – και γιατί να το κάνεις άλλωστε;

Είσαι για φαγητό στην Αθήνα και νιώθεις λες και τηλεμεταφέρθηκες στο Μεξικό. Πληθωρικές γεύσεις, εξωτικό ντεκόρ και ένα μόνιμο feel good να σε συνοδεύει. Είτε στο κέντρο πας, είτε στο Χαλάνδρι (που άνοιξε στα τέλη του 2023), το σίγουρο είναι πως θα περάσεις τέλεια.

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα / Λεωφόρος Πεντέλης 1, Χαλάνδρι

Σεράμικο

Βόλτα για φαγητό στην Αθήνα, με vibes Θεσσαλονίκης. Είναι το αδελφάκι του διάσημου «Σέμπρικο», που μετά από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο βορρά, είπε να κατέβει και προς τα νότια. Και πολύ καλά έκανε.

Ζεστή ατμόσφαιρα, ποικιλία γεύσεων που σου μένουν και προσιτές τιμές, δημιουργούν ένα κάδρο που ζωγραφίζει τέλειες εξόδους.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 109-111, Κεραμεικός  

Rawbata

Η νέα hot επιλογή για φαγητό στην Αθήνα με την υπογραφή του φημισμένου σεφ Χρόνη Δαμαλά. Με προϋπηρεσία σε μερικά από τα μεγαλύτερα ρεστοράν του κόσμου κάνει το δικό του νέο ξεκίνημα. Με πιάτα που εντυπωσιάζουν με την πρωτοτυπία και τη φαντασία τους, με ένα μενού που αλλάζει συνεχώς.

Asian fusion η γευστική ταυτότητα και κυρίως μια αίσθηση πως είσαι σε ένα μέρος που τα πράγματα γίνονται με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, μπροστά από την εποχή μας.

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι

Humain by Jul’s

Το Παγκράτι είναι πάντα ψηλά ως περιοχή στην κατηγορία «φαγητό στην Αθήνα». Αυτό το ρεστοράν στο Μετς συνοψίζει το γιατί.

Μια νέα άφιξη στην πόλη, που συνιστά μεγάλο ποιοτικό upgrade. Μια fine dining εμπειρία σε έναν υπέροχο χώρο, ένα πανέμορφο νεοκλασικό με μια ταράτσα που θαρρείς φτιάχτηκε για τις καλοκαιρινές μας νύχτες.  

Το πασίγνωστο στην Ίμπιζα Jul’s ήρθε στα μέρη μας για να ενώσει γαστρονομικά Ελλάδα και Ισπανία, για να μας εντυπωσιάσει με κάθε του πιάτο.

Αρχιμήδους και Άγρας 43, Μετς