Να πούμε πως ο άνθρωπος έγινε ήδη… λοκάλι; ΟΚ, θα ‘ταν τουλάχιστον πρόωρο κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα ο πειρασμός για τον χαρακτηρισμό αυτόν είναι μεγάλος όταν βλέπουμε πως ο Εβάν Φουρνιέ ανακάλυψε, κιόλας, που, εν Αθήναις, βρίσκεται ένα σουβλάκι που ξέρουν όσοι… ξέρουν τι σημαίνει νοστιμιά, τι σημαίνει ωδή στη γεύση…

Προφανώς ο νέος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού έχει τους “insider” που πρέπει ώστε να τον βοηθήσουν στα τι και πώς της νέας του ζωής. Μπορεί όταν έψαξε για «μπαρμπέρικο» να ζήτησε τη γνώμη του Χ, αλλά για να πάει να φάει σουβλάκι δεν το προσέγγισε ιντερνετικώς. Κάποιος «μύστης» τον κατεύθυνε σωστά, πολύ σωστά. Προς τον θρυλικό Αχιλλέα στον Νέο Κόσμο.

σουβλάκι

Ο καλύτερος χειροποίητος γύρος στην Αθήνα; Θα βρεις πολλούς που θα σου πουν ακριβώς αυτά τα λόγια. Για ένα σουβλάκι που είναι ο θρίαμβος της απλότητας, η απόδειξη πως όταν ενώνεις εκλεκτή πρώτη ύλη, τεχνογνωσία, μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, πράγματα μεγάλα και τρανά μπορεί να συμβούν.

Πού αλλού θα μπορούσε όμως να πάει ο Εβάν Φουρνιέ και να αγαπήσει ακόμα περισσότερο το σουβλάκι; Τόσο που να μην θέλει ποτέ να φύγει από τα μέρη μας; Δίνουμε… ασίστ στον Γάλλο παιχταρά, με μεγάλη μας χαρά. Μπορεί να είναι σπουδαίος στο παρκέ, αλλά στον τομέα «σουβλάκι» έχει ακόμα πολλά να μάθει – ευχάριστη αναζήτηση το δίχως άλλο…

Εβάν Φουρνιέ, να πού θα φας σουβλάκι και θα πάθεις (πάλι) πλάκα!

Λευτέρης ο Πολίτης

Μια ιστορία που ξεκίνησε το 1951 και ο χρόνος την έντυσε με το μανδύα του θρυλικού. Ένα σουβλάκι που μας φέρνει όλους πιο κοντά, γιατί κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Φίλε Εβάν Φουρνιέ, μια δοκιμή θα σε πείσει…

Μην ψάχνεις γύρους, κοτομπέικον και τέτοια. Δύο πράγματα όλα κι όλα που όμως αγγίζουν την τελειότητα. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι και πολίτικο σουτζούκι, μόνο. Ντομάτα, κρεμμύδι και κόκκινο πιπέρι μπαίνουν μετά για να δημιουργήσουν το υπέρτατο «ποίημα». Σε 3-4 μπουκιές το έχεις τελειώσει. Μετά πιάνεις αμέσως το άλλο. Και πάει λέγοντας…

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια – Ρόμβης 18, Σύνταγμα

Τα 5 επόμενα σουβλατζίδικα που θα φάει σουβλάκι ο Φουρνιέ και δε θα θέλει να φύγει ποτέ από την Ελλάδα

Κώστας

Ήταν στην οδό Πεντέλης, πήγε στη Φιλελλήνων, αυτό που δεν άλλαξε κατ’ ελάχιστο είναι πως μιλάμε για ένα γευστικό ποίημα εκεί στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Ένα σουβλάκι από αυτά που μπαίνουν μπροστά και ορίζουν όλα τα υπόλοιπα. Από το 1950, παρακαλώ.

Το δίχως ίχνος λίπους κρέας «παντρεύεται» με γιαούρτι, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι και κόκκινο πιπέρι, όλα αυτά τυλίγονται γύρω από μία πίτα και αυτό που προκύπτει είναι μοναδικό, αξεπέραστο.

Φιλελλήνων 7, Σύνταγμα

Τα 5 επόμενα σουβλατζίδικα που θα φάει σουβλάκι ο Φουρνιέ και δε θα θέλει να φύγει ποτέ από την Ελλάδα

Βόλβη

Ακόμα ένα σουβλάκι που η απλότητα είναι αυτή που απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα. Καλαμάκι χοιρινό ή μοσχαρίσιο σουτζουκάκι. Αυτά τα δύο μόνο μπαίνουν στην πίτα. Αρκούν και με το παραπάνω.

Γύρος δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη, ενώ αν θες τηγανητές πατάτες, σόρι αλλά είσαι σε λάθος μαγαζί. Και ΟΚ, ο Εβάν Φουρνιέ παίρνει εκατομμύρια και τις τιμές ούτε καν τις κοιτά, αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί πολύ χαιρόμαστε που βρίσκουμε ακόμα τυλιχτό αντί 2,5 ευρώ. Και τόσο καλό, μάλιστα.

Ευρυπίδου 24-26, Αθήνα

Τα 5 επόμενα σουβλατζίδικα που θα φάει σουβλάκι ο Φουρνιέ και δε θα θέλει να φύγει ποτέ από την Ελλάδα

Τόμας

Κοντά στον Αχιλλέα και μένοντας σε χωροταξικά όρια Νέου Κόσμου, ο Εβάν Φουρνιέ θα κάνει χάρη στον εαυτό του αν δοκιμάσει και το θρυλικό κεμπάπ του Τόμας. Το πιο νόστιμο και ζουμερό της πόλης. Η ανάμιξη μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά σε ιδανική αναλογία, το σωστό ψήσιμο και τα αγνά υλικά, θέλει και κόπο και τρόπο τελικά….

Μιλάμε για ένα σουβλάκι σκέτη λιχουδιά, με γεύση που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Κάθε λεπτομέρεια δουλεύεται με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα και προσοχή και όλοι εμείς απολαμβάνουμε ένα σουβλάκι που φωνάζει παράδοση και κληρονομιά σε κάθε μπουκιά…

Σαρκουδίνου 49, Νέος Κόσμος

Τα 5 επόμενα σουβλατζίδικα που θα φάει σουβλάκι ο Φουρνιέ και δε θα θέλει να φύγει ποτέ από την Ελλάδα

Ροδόπολις – Κοσμίδης

Και να μια εκλεκτή επιλογή για να μην… τρέχει μακριά από τον Πειραιά ο Εβάν Φουρνιέ. Στην Δραπετσώνα θα βρει ένα σουβλάκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κανένα άλλο εκεί έξω, γι’ αυτό άλλωστε και έχει τόσους φανατικούς οπαδούς.

Το μυστικό της μαγείας είναι αυτή η άπαιχτη γλυκοκαυτερή κόκκινη σάλτσα, που τόσο όμορφα «αγκαλιάζει» τα μπιφτεκάκια και νοτίζει την πίτα. Κρεμμυδάκι, ντοματούλα ως τα έξτρα, και είσαι κάτι παραπάνω από κομπλέ. Ευτυχής.

Αδριανού 13, Δραπετσώνα

Τα 5 επόμενα σουβλατζίδικα που θα φάει σουβλάκι ο Φουρνιέ και δε θα θέλει να φύγει ποτέ από την Ελλάδα