Αν σου μιλήσει κάποιος για beach restaurant και δεν είναι σε κάποιο upper class νησί τύπου Μύκονο ή Σαντορίνη, σκέφτεσαι μια τρόπον τινά καλτίλα που έχει ο μέσος καταστηματάρχης στα νησιά, που ενώ η ψυχούλα του το λέει πως θέλει ταβέρνα και μεζεδοπωλείο, βιώνει μια εσωτερική σύγκρουση και κάνει έναν χώρο πιο εστιατορικό, με άλλη αισθητική και καταλήγει να προσφέρει τυροκροκέτες ή να προσφέρει εστιατορικά πιάτα και το σέρβις να μην ξέρει να τα προσφέρει. Στο Fyki Beach Restaurant αυτό απέχει από την πραγματικότητα.

Ο χώρος συνδυάζει όλη την καλλιέπεια των νησιών του Αιγαίου και δη αυτών του Αργοσαρωνικού, αλλά έχεις να διαλέξεις πιάτα μέσα από ένα μενού που δίνει μια πιο εκλεπτυσμένη πινελιά σε αγνά προϊόντα και ελληνικές γεύσεις, έχοντας όμως κι έναν fusion χαρακτήρα που απαντάται στο sushi bar του. Κι αυτό καθιστά το Fyki Beach Restaurant το μοναδικό στην Αίγινα που έχει μια τέτοια υπηρεσία.

Γενικώς, η Αίγινα είναι ένα νησί που δεν πεθαίνεις και για να πας διακοπές. Ίσως φταίει που την θεωρούμε τόσο δεδομένη γιατί απέχει μιάμιση ώρα από τον Πειραιά. Μπορεί. Έχει σαφώς κάποια πολύ όμορφα και γραφικά σημεία, όπως η Σουβάλα, αλλά δεν λες και πως την χαίρεσαι. Το τοπίο ας πούμε γύρω από την Αγία Μαρίνα, την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού, είναι κάπως αποτρεπτικό.

Σε ένα τέτοιο νησί, είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς το πολύ καλό γούστο και το κάτι το πολύ διαφορετικό που προσφέρει το Fyki Beach Restaurant σε μια συνολική εμπειρία παραλίας. Το υψηλό του σέρβις, το φαγητό του που σου δίνει γαστρονομικά ερεθίσματα, η άνεση που σου προκαλεί ως μια μορφή συναισθήματος, κάνουν τον κόλπο της Αιγηνίτισσας όπου βρίσκεται, ακόμα πιο όμορφο. Μπορεί να φταίνει κι οι ευκάλυπτοι ολόγυρα, μπορεί να φταίει το νησί, δε φταίμε εμείς, δε φταις εσύ – σόρι μας βγήκε λίγη Σοφία Αρβανίτη.

Διόλου τυχαία, γιατί εκτός απ΄όλα τ΄άλλα στο Fyki Beach Restaurant θα απολαύσεις και κάποια live που κάνει ο Νάσος Στρουμπούλης, εις εκ των ιδιοκτητών, ενώ τις Πέμπτες του καλοκαιριού, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου στήνονται καταστάσεις μπάρμπεκιου.

Fyki

Fyki

Fyki

* Το Fyki Beach Restaurant θα το βρεις στην Πέρδικα και είναι προσβάσιμο και από τη θάλασσα, εφόσον υπάρχει σκάφος και επισκέπτεσαι την παραλία στο πλαίσιο κάποιας κρουαζιέρας.