Μπορώ να γράψω πολλά αρνητικά για την ταλαιπωρημένη Αθήνα, ωστόσο όταν πρόκειται για καλοκαίρι στην τσιμεντούπολη, νιώθω ότι στερεύω από σκέψεις. Δεν έχω να της προσάψω τίποτα. Η πρωτεύουσα γίνεται πιο ειδυλλιακή, πιο ρομαντική, πιο γοητευτική, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες. Ένα ποτό σε μια ταράτσα, μια βόλτα στους δρόμους της χέρι-χέρι με τον/την σύντροφο, ένα καλό spot με ωραίο φαγητό και good vibes, είναι όλα όσα αγαπώ στην Αθήνα αυτή την περίοδο. Και επειδή και το φαγητό το αγαπώ, έχω την ανάγκη να σου μιλήσω για το Γκαστόνε.
Εκ πρώτης όψεως, νομίζεις πως είσαι σε ένα μπαρ μέσα σε μία χασαποταβέρνα. Το νέο project των Κλεομένη Ζουρνατζή, Περικλή Κοσκινά, των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου, που μετρά περίπου ένα χρόνο ζωής, έχει φέρει στην Πραξιτέλους το ελληνικό diner που χρειαζόμασταν. Σε μια γωνία που συναντιούνται η Ευριπίδου, η Πραξιτέλους, η Αγίου Μάρκου και η Αιόλου, το Γκαστόνε συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο.
Ο χώρος του σου τραβάει το βλέμμα από την αρχή. Καθισμένη στην αυλή του Γκαστόνε, στην πλατεία Ιερού Λόχου δηλαδή, χάζευα για αρκετή ώρα την επιγραφή των diners με το μενού, ακριβώς πάνω από μια σούβλα που γυρνούσε ευλαβικά το γουρουνόπουλο. Το οποίο είναι το best seller πιάτο του. Εγώ που είμαι και από την Πελοπόννησο, το εκτίμησα δεόντως αυτό το σούβλισμα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γενικά, το μενού του Γκαστόνε έχει αναφορά στα ελληνικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα τυριά της Νάξου (ιδιαίτερη μνεία στο αρσενικό, το πιο γνωστό του νησιού) ή τα φιλετάκια από Στέπικη αγελάδα, δηλαδή ελευθέρας βοσκής.
Στο μεταξύ, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η γουρουνόπουλα συνδυάζεται άψογα με κοκτέιλ, όπως για παράδειγμα μια Paloma ή ένα Frozen Negroni. Στόχος εξάλλου της ομάδας ήταν εξαρχής να δημιουργήσουν ένα spot, που θα συνδυάζει την 80s αισθητική της χασαποταβέρνας με το σύγχρονο μπαρ. Επιπλέον, όμως, διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα από κρασιά. Μόλις αδειάσεις το πιάτο σου και πιεις και το πρώτο ποτήρι κρασί, επέλεξε ένα δροσερό κοκτέιλ για να κλείσει ωραία η βραδιά.
Εκτός από γουρουνοπούλα και φιλετάκια Στέπικης Αγελάδας, θα βρεις και hot dog από μαύρο χοίρο, χοιρινά μπριζολάκια, βοδινό ριμπάϊ και διάφορα ακόμα που πρέπει να ανακαλύψεις μόνος/η σου. Ένα shout out και στο αρβανίτικο τυρόψωμο, αλλά και στα μανιτάρια με τσιγαριαστούς ζωχούς και αυγολέμονο.
Αν δεν έχεις που να πας απόψε το βράδυ, τότε το Γκαστόνε είναι ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις με το αμόρε σου ένα βραδινό ραντεβού ή με την παρέα σου για κρασί και καλό φαγητό, με ατελείωτες συζητήσεις πάνω από το τραπέζι. Έτσι κι αλλιώς, είναι τόσο χαλαρό που εύκολα το κάνεις και στέκι.
Info:
Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Αθήνα
Instagram: @gastoneathens
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Στο Le Pavillon θα έρθεις σε επαφή με την πιο απολαυστική πλευρά του fine dining