Οι θρύλοι, συνήθως, γεννιούνται στο πέρασμα των ετών. Ένα μαγαζί για να καταστεί θρυλικό, πρέπει να έχει περάσει 2-3 δεκαετίες και να έχει προσφέρει ιστορίες στους θαμώνες του. Σε 7 χρόνια δεν γίνεται τίποτα θρυλικό. Αυτό είναι ένας γενικός κανόνας. Μια χασαποταβέρνα όμως που άνοιξε το 2017, μας υπενθυμίζει πως δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες και πως πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Γιατί, τελικά, το θρυλικό μπορεί να γεννηθεί και σε μικρό χρονικό διάστημα, αρκεί να έχει τη δυναμική να το πετύχει.
Και το Γίδι, αυτή η χασαποταβέρνα που λες το όνομά της και όλοι φαντασιώνονται τα ίδια, είχε από την πρώτη στιγμή τα υλικά και τη δυναμική για να μπει στην κατηγορία «θρυλική». Ξεκίνησε το 2017 και μέσα σε έναν χρόνο το είχε καταφέρει. Από τότε, απλώς μεγεθύνει τον μύθο της με κάθε αλλαγή μενού, με κάθε προσθήκη που κάνει στα πιάτα της.
Δεν χρειάζεται να γραφτούν πολλά. Στο Γίδι θα βρεις ό,τι μπορείς να φανταστείς σε μπριζόλες, ό,τι μπορείς να φανταστείς σε κρεατικά μεζεκλίκια.
Θα βρεις όμως και παραπάνω. Θα βρεις για παράδειγμα ένα κοκορέτσι στα κάρβουνα με μια πέτσα τόσο τραγανή που είναι σαν να τρως τσιπς κρέατος. Ιδανικότατος μεζές για το ξεκίνημα με την παρέα σου σε κάποιο τραπέζι στην ταβέρνα.
Μια χασαποταβέρνα που σε μια φορά δεν καταλαβαίνεις ούτε το 50% της
Θα βρεις στα ορεκτικά του ένα ζουμερότατο προσούτο προβατίνας που βάζει τα γυαλιά στους Ιταλούς, θα βρεις ένα άψογο τυροπιτάρι, θα βρεις πατάτες τηγανητές με λιωμένο ρακλέτ τυρί από πάνω τους, θα βρεις πίτσα προβατίνα (ω θεοί) και κοντά στις 23-24 επιλογές για κρέας, με διαφορετικές κοπές, διαφορετικά κομμάτια, διαφορετικό μαγείρεμα.
Τα κορυφαία για εμάς όμως, είναι η γουρουνοπούλα του και το αντικριστό του.
Είναι και τα δύο από εκείνες τις περιπτώσεις που παλεύεις πολύ να βρεις λέξεις για να τα περιγράψεις σε φίλους και γνωστούς και καταλήγεις να κεκεδίζεις, γιατί ο εγκέφαλός σου έχει μπλοκάρει. Δε βρίσκονται οι άτιμες οι λέξεις. Οι φωτογραφίες κάπως κάνουν δουλίτσα, αλλά μόνο αν υπήρχε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τη γεύση και το συναίσθημα, θα καταλάβαινε ο άλλος.
Το Γίδι είναι μια upper class χασαποταβέρνα, δεν θα δώσεις λίγα λεφτά για να το απολαύσεις ούτε θα καταφέρεις να δοκιμάσεις πολλά σε μία φορά (εκτός κι αν θες να ακουμπήσετε ένα 150άρι το άτομο), γι’ αυτό θα έρθεις και θα ξανάρθεις. Αυτό είναι και το ελάττωμά της. Σε μια εποχή που όλοι θέλουμε να πηγαίνουμε σε κάτι διαφορετικό και να παίρνουμε το 100%, είναι άβολο να ξέρεις ότι θα πας μια φορά και θα έχεις κενό σε επίπεδο πραγμάτων που δεν πρόλαβες να δοκιμάσεις.
Κάπου εδώ, we rest our case και αφήνουμε τις φωτογραφίες να πυροδοτήσουν τη φαντασία σου που θα σε οδηγήσει στην ταβέρνα.
Λεωφόρος Τατοϊου 17, Μεταμόρφωση