Αν υπάρχει ένα μαγαζί που έχει γίνει στόρι περισσότερες φορές από κάθε άλλο τις τελευταίες εβδομάδες και κοινοποίηση τοποθεσίας στο Instagram, αυτό είναι η Γαλιάντρα. Πρόκειται για μια καντίνα που άνοιξε με την επαναλειτουργία της εστίασης, με τους Γωγώ Δελογιάννη, Νέλλη Μποφίλιου και Μιχάλη Δημάκο να ενώνουν τις εμπειρίες τους από την αθηναϊκή εστίαση.
Η Γωγώ Δελογιάννη, μια από τις πιο δημοφιλείς σεφ, είχε το γαστρο-καφενείο στη Στοά Φιξ, ενώ η Νέλλη Μποφίλιου έχει τον Μπλε Παπαγάλο στο Μεταξουργείο, λίγο πιο δίπλα από το σημείο που βρίσκεται η Γαλιάντρα.
Αυτό η pop up καντίνα κινείται πολύ στη λογική του Uberness, πάντοτε με την προσωπική πινελιά των ανθρώπων της τόσο σε επίπεδο διακόσμησης όσο και φαγητού. Σε μια χαλικόστρωτη αυλή, έχουν τοποθετηθεί τραπεζάκια με βαρέλια αντί για καθίσματα, θυμίζοντας κάτι από εγκαταλελειμμένα γκαράζ σε apocalypse σκηνικό, αν και τα χρώματα παραπέμουν σε κάποιο 4th of July λούνα παρκ..
Κι είναι όντως μια αποκαλυπτική εμπειρία η Γαλιάντρα που σαφώς κορυφώνεται με το γευστικό ταξίδι που πάει από τους κεφτέδες με τηγανητές πατάτες, το πιάτο-trademark της Γωγούς, μεταφέρεται στο pulled pork hot dog και φτάνει ως το veggie sloppy joe, ενώ η σαλάτα με φράουλα, ντοματίνια και γραβιέρα είναι το must σε κάθε τραπέζι για να προσφέρει την απαραίτητη δροσιά.
Το μενού είναι λιτό, περιλαμβάνει αυτές τις 5 επιλογές φαγητού και μια βαρελίσια μπύρα ή μαργαρίτα, αλλά στόχος των ιδιοκτητών είναι να στήσουν μια συνεργασία με φίλους σεφ που θα έρχονται κάθε βδομάδα ή και κάθε μέρα αν είναι εφικτό, για να αναλάβουν την κουζίνα και να προσθέσουν τη δική τους εκδοχή του street food στον κατάλογο.
Η Γαλιάντρα σε περιμένει στην αυλή της καθημερινά από τις 18:00 μέχρι όσο πάει.
Γιατράκου 4, πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο