Περιεχόμενα
Η εβδομάδα που πέρασε, εγκαινίασε για τα καλά την θερινή σεζόν και σιγά σιγά η διάθεση για έξω επεκτείνεται και στις Δευτέρες και τις Τρίτες. Αυτό σημαίνει περισσότερα insta stories, άρα περισσότερο υλικό για εμάς να μάθουμε μαγαζιά και να ψάξουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Ακολουθούν τα δημοφιλή αυτής της εβδομάδας.
Selina το κορίτσι του Μάη η Δήμητρα Πραντάλου
Οι διαδικτυακοί μου φίλοι στο Instagram βόλταραν πολύ τούτη την εβδομάδα. Λογικό, βέβαια, μιας και ο καιρός είναι πλέον στα καλύτερά του. Είχα δίλημμα για το ποιο μαγαζί έπρεπε να επιλέξω, μιας και δύο-τρία έπαιζαν αρκετά, ωστόσο κατέληξα στο Selina, όχι μόνο γιατί δεν το ήξερα, αλλά και γιατί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος που αξίζει να το επισκεφθεί κανείς. Κυρίως για τη θέα του. Διότι την ταράτσα και την Ακρόπολη δεν τα βαριέσαι ποτέ το καλοκαίρι.
Βρίσκεται στην πλατεία Θεάτρου και πρόκειται για έναν χώρο που διοργανώνονται διάφορα projects. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο θα στήνουν μια φορά την εβδομάδα μπάρμπεκιου, όπως και το γεγονός ότι προβάλλονται μέχρι και ταινίες. Φυσικά μπορεί κάποιος να πάει να πιει τον καφέ του, το ποτό του και κυρίως το cocktail του.
Το vibe είναι χαλαρό και αυτό είναι το ιδανικό για το κλασικό after work drink. Το ΣΚ ξέρω ήδη που θα βρίσκομαι εν ολίγοις.
Instagram: Selina.greece
Έχει τα τυ-Jerár του ο Γιώργος Πράτανος
Πέρασε μια φορά από το timeline, πέρασε δεύτερη, ε στο τρίτο story που είδα δεν άντεξα, πάτησα στο @jerar_athens να δω τι τρέχει. Τελικά δεν έτρεχε τίποτε. Και αυτό γιατί όλοι στο Jerár, στον αριθμό 55 του πεδοζρόμου της Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη, πόζαραν χαλαροί και χαμογελαστοί, στα σκούρα καφέ τραπέζια του εστιατορίου.
Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες φωτογραφίες που πέρασαν από μπροστά μου απεικονίζονταν οι δημιουργίες του σεφ Χάρη Νικολούζου. Κάποιοι φίλοι καμάρωναν πάνω από το prime rib dry aged (700gr) με sauce béarnaise, μικρες πατάτες confit σε λίπος και χόρτα sauté. Τα κορίτσια έδειχναν ενθουσιασμένα με το ψητό λάχανο σχάρας με πιπεριές ψητές, κάσιους, crumble τραχανά, βασιλικό και κομκουάτ.
Τα πιο μεγάλα χαμόγελα σχηματίζονταν όταν κρατούσαν ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, καθώς οι ετικέτες βάζουν σε μεγάλο πειρασμό τους επίδοξους οινογνώστες.
@jerar_athens
«Ήρεμα ήρεμα δεν είμαι Terroirist», τραγουδάει ο Στέργιος Πουλερές
Πρωτάκουσα γι’ αυτό το μαγαζί σε ένα κάλεσμα δημοσιογράφων σε ένα εστιατόριο και ήταν όταν είχε πρωτανοίξει. Κι αφού έβαλα ήδη δύο σύνθετες λέξεις με το πρωτ-, θα μπω στο παρασύνθημα.
Το Terroirist είναι ένα κοσμολάλητο wine bar που έφτιαξαν ο Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου, δύο ονόματα που βρίσκονται πίσω από το θρυλικό πια Penny Lane που ήταν κάποτε talk of the town στο Χαλάνδρι.
Μαζί με τον Δαμιανό Ασημένιο που έχει αναλάβει τα κρασιά και τον σεφ Άγγελο Λάντο που κουβαλάει ένα Μισελέν στο βιογραφικό του, έφτιαξαν ένα πολύ ωραίο wine bar, το οποίο δεν έχω καταφέρει να επισκεφτώ, αλλά οι 3-4 από τους μετρημένους 15 που είδα σε stories να έχουν πάει εκεί, μου μίλησαν ενθουσιασμένοι με συγκεκριμένες ετικέτες κρασιών και με την διαφορά που φέρνει στα συνοδευτικά κρασιού η παρουσία του μισελενάτου σεφ.
Για περισσότερα κάντε υπομονή μέχρι να πάω ή μπορείτε να με πάτε μια βόλτα, κάνω ανοιχτή πρόσκληση (απελπισμένος alert).
Θουκυδίδου 12, Χαλάνδρι