Λίγο πριν ετοιμαστείς για τη βραδινή σου έξοδο, τσέκαρε μήπως βρεθείς σε κάποιο από τα τρία μαγαζιά που είδαν περισσότερο κόσμο οι 3 συντάκτες του Intronews.gr.

«There is a light that never goes out», αυτή την neon επιγραφή είδα αρκετές φορές να παρελαύνει στα insta stories μου. Κι αυτό το φως είναι το Rudu Bar, το οποίο ομολογώ πως δεν γνώριζα, παρότι δηλώνω φανατική των Πετραλώνων. Βρίσκεται στην οδό Ευάδνης 1 και Ηρακλειδών 70, φέρνοντας στην περιοχή βερολινέζικο αέρα με το retro-industrial στυλ του.

Insta

Το Rudu ξεκινά από νωρίς σερβίροντας ξεχωριστές ποικιλίες στους καφέδες και brunch, αλλά αργότερα παίρνουν σειρά τα ποτά και δη τα cocktails. Η μουσική σε αυτό το μπαρ των Πετραλώνω παίζει σημαντικό ρόλο με διάφορους djs να αναλαμβάνουν τα ηνία για indie, minimal electro και post punk ρυθμούς.

Βλέποντας πάντως τόσο κόσμο να το επισκέπτεται, είναι ήδη πρώτο στη λίστα μου για την επόμενη έξοδο. 

Insta

To Odori δεν είναι απλά μια βερμουτερία, την οποία θα επισκεφτείς για μια φορά, απλά και μόνο για να το ανεβάσεις στο Instagram. Η υψηλή αισθητική και το ύφος του χώρου «ξεγελούν» και σε κάνουν να ξεχνάς πως βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας.

Insta


Ένας ακόμη λόγος για να σου συμβαίνει αυτό είναι εξαιτίας της Ιταλικής κουζίνας. Προσωπικά, έχοντας δοκιμάσει την Bloody Μargherita Πίτσα (με σάλτσα ντομάτας san marzano, fior di latte mozzarella, παρμεζάνα, παρθένο ελαιόλαδο & φρέσκο βασιλικό) είμαι πολύ υπερήφανος που τη βλέπω να ποστάρεται από πολύ κόσμο στο Instagram.

Insta

Τα Instagram stories, όμως, με έβαλαν και σε έναν νέο πειρασμό: Αυτόν της Burrata (Σαλάτα με ψητά ντοματίνια, ψητή πιπεριά Φλωρίνης, φυστίκι, πίκλα κρεμμυδιού, παλαιωμένο βαλσάμικο & τραγανή focaccia).
Τώρα που οι νύχτες ζεσταίνουν θα δείτε και δικό μου ποστάρισμα από εκεί. Με τα signature κοκτέιλ να κάνουν τη διαφορά, ίσως είναι λίγο θολό, αλλά και πάλι…

Τα τελευταία δύο χρόνια το κέντρο είναι μια μυθιστορία. Κάθε γωνιά κι ένας καημός, κάθε οικοδομικό τετράγωνο και ένα νέο στέκι. Τα Εξάρχεια έχουν ανέβει σε επίπεδο επιλογών και από τον Φεβρουάριο προσφέρουν ακόμα μία στον πεζόδρομο της Λόντου.

Το Cranky είναι φρεσκότατη άφιξη, έχει μια υπέροχη τοιχογραφία με Τζόνι Ντεπ από το Fear And Loathing In Las Vegas και μια επιγραφή νέον που λέει «We Did Black Eyes to See You», όπερ σημαίνει «Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε». «Να γίνεσαι ρεζίλι στους φίλους σου», θα προσθέσω εγώ. Είναι ιδανικό για τώρα που είμαστε στις μέρες πριν το θέρος, ο πεζόδρομος μαζεύει κόσμο, έχει μικρό χώρο μέσα που ευνοεί την επαφή και το εκ του κοντόθεν eye contact και μαζεύει πολλή νεολαία.

Τώρα θα μου πείτε, που τη βρήκα εγώ τη νεολαία στο Insta μου 32άρης μπάρμπας και δίκιο θα ‘χετε. Αυτός ο Γκρινιάρης πάντως (Cranky) είναι το ακριβώς αντίθετο, ιδίως με τα cocktails του, 12 signatures τον αριθμό, με αυτά που έχουν ρούμι να κερδίζουν τις δικές μου εντυπώσεις. Αν και μπορείς να πας το πρωί για καφέ, οι ίδιοι το λένε πως είναι μπαρ αυθεντικό, κάτι που δεν το συναντάς πια στην Αθήνα. Παίζει και μουσικές R’n’B και Hip Hop από την δεκαετία των 90s, οπότε εμένα με κέρδισε.

Λόντου 4, Αθήνα
Τηλ. 211 0012331
Ανοιχτά καθημερινά από τις 08.00, Σαβ. από τις 09.00, Κυρ. από τις 10.00