Αν ρωτήσεις κάποιους που είναι πάνω από 40-45, θα έχουν να σου πουν πολλά γι’ αυτό το μαγαζί. Είναι ένα από τα εμβλήματα της διασκέδασης στην Αθήνα στα 90s για κοκτέιλ και μπέργκερ. Είναι από τα μαγαζιά που έφεραν μια αμερικάνικη κουλτούρα και αποτέλεσαν την αρχή για να αλλάξει η κουλτούρα της πόλης και να αρχίσει να ενστερνίζεται όλο και περισσότερο τις ξένες τάσεις. Το 2013, λόγω της οικονομικής κρίσης, έκλεισε. Εκεί όμως επενέβη ένας επιχειρηματίας, ένας όμιλος με όραμα, με στόχο να του δώσει μια ανακατεύθυνση, μια νέα πνοή.

Μιλάμε για το Jackson Hall στο Κολωνάκι, στη Μηλιώνη, το οποίο πέρασε από το Μουστάκειο Ίδρυμα στα χέρια της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ το 2015 και χρειάστηκαν 10 χρόνια για να καταφέρει να λειτουργήσει ξανά στην Αθήνα.

Στην παρουσίαση του νέου χώρου, που έχει στο μεγάλο ισόγειο τον φούρνο Βενέτη με όλα τα trademarks του θρυλικού brand στην αρτοποιεία, και στον πάνω όροφο το bar-restaurant με τα Jackson Burger με την Pizza Mia, δύο εμπορικά σήμερα που ταυτίστηκαν με την προηγούμενη εποχή, ο κ. Μονεμβασιώτης, CEO του ομίλου ΒΕΝΕΤΗ, μας εξήγησε τι εμπόδια προτάσσει το κράτος για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα τέτοιο κατάστημα, ένας φούρνος.

Όταν αγοράστηκε το κτήριο 845 τ.μ. το 2015, προφανώς και στόχος δεν ήταν να πληρώνει για 10 χρόνια μισθώματα η εταιρεία για να λειτουργήσει τώρα. Αλλά η γραφειοκρατία ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό ανυπέρβλητη. Δεν επέτρεπε και εξακολουθεί, όπως μας είπε ο κ. Μονεμβασιώτης, να μην επιτρέπει εύκολα να ανοίξει ένα bakery.

Αθήνα

Ίσως πάντως να έγινε για καλό όλη αυτή η καθυστέρηση. Μια καθυστέρηση που ήταν διπλή, αφού το Veneti Jackson Hall ήταν να ανοίξει πριν έναν χρόνο στην Αθήνα, όταν εμφανίστηκαν νέα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Κάθε εμπόδιο για καλό και, θαρρώ, ο κόσμος είναι τούτη τη στιγμή στην ιδανική φάση για να μπορέσει να στηρίξει και να εκτιμήσει την εμπειρία που προσφέρει και το bakery και το εστιατόριο στο Veneti Jackson Hall. Η Αθήνα έχει αλλάξει τόσο σε αυτά τα 10 χρόνια, έχει εκπαιδευτεί ο Αθηναίος γευστικά, ξέρει πολύ καλά πια τι ζητάει και μπορεί να κατανοήσει και τι αντίτιμο αντιστοιχεί στην ποιότητα αυτού που παίρνει.

Τι θα βρεις στο μπαρ-εστιατόριο που θέλει να γίνει ξανά ορόσημο για την Αθήνα

Με ναυαρχίδες τα σήματα Jackson’s Burgers και Pizza Mia και με σεφ τον Jean Louis Capsalas, το εστιατόριο προσφέρει κλασικές προτάσεις από αμερικάνικη κουζίνα.

Έκλεισε πριν 12 χρόνια και άφησε κενό στην Αθήνα: Ένα μαγαζί-θρύλος άνοιξε ξανά και έχει τρομερή πίτσα και μπέργκερ

Στο μενού ξεχωρίζουν το μπέργκερ και η πίτσα, ιδίως η δεύτερη. Γιατί είναι τρομερά αφράτη, σε Detroti style κατεύθυνση, με κρατσανιστή ζύμη από κάτω και αφράτη υφή στην πάνω μεριά. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στην πίτσα Margherita, τη Meat Special, την Pepperoni Lover’s, τη Greek Lover’s, την BBQ, τη Spicy Lover’s, την Caprese, την Vegetarian ή την Carbonara Lover’s.

Εθιστικές είναι και οι πατάτες τηγανητές που συνοδεύουν το μπέργκερ, λεπτές και τηγανισμένες έτσι ώστε να αγγίζουν ευαίσθητες χορδές, αναμνήσεις από τις street food πατάτες που τρώγαμε μικροί με τους γονείς στις εκδρομές.

Αθήνα

Το μενού συνοδεύουν σαλάτες, ορεκτικά, cocktails από το μπαρ αλλά και μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Ο χώρος στον πρώτο όροφο είναι διακοσμημένος με αυθεντικά αμερικάνικα memorabilia και retro αναφορές που δημιουργούν αμερικάνικη ατμόσφαιρα εποχής, σε μια λογική αμερικανικού diner. Το κλασικό στέκι της Αθήνας, του Κολωνακίου, θα φιλοξενεί τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, μεσημέρι και βράδυ, live σχήματα με αμερικάνικη μουσική των ‘60s και των ‘70s.

Artisan Bakery: Το αρτοποιείο του μέλλοντος στην καρδιά της Αθήνας

Με ένα ζωντανό εργαστήριο παραγωγής ψωμιού στον ημιόροφο, το Αrtisan Bakery έχει όλες τις προδιαγραφές του «αρτοποιείου του μέλλοντος».

Το Αrtisan Bakery ξεχωρίζει κυρίως για τη νέα σειρά Patisserie JACKSON που δημιουργήθηκε ειδικά για το VENETI Jackson Hall. Η ομάδα που την υπογράφει αποτελείται από τους τρεις Pastry Chef, Νικόλα Νικολακόπουλο, Ζήση Γκούντα και Γιάννη Ασπρούλη.

Δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση δύο κορυφαίων Γάλλων Pastry Chef, του François Daubinet, Executive Pastry Chef & Consulting και του πολυβραβευμένου Franck Michel, Chef Pâtissier & Διεθνής Σύμβουλος Ζαχαροπλαστικής.

Αθήνα

Παράλληλα, το Αrtisan Bakery έχει δικό του σημείο και το σήμα των Παγωτών Δώδωνη, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις γεύσεις των παγωτών, κάτι που δε συναντάς αλλού στην Αθήνα χωρίς τη μπράντα του ΒΕΝΕΤΗ. Το Αrtisan Bakery προσφέρει καφέ και μοναδικές γευστικές εμπειρίες όλη τη μέρα: Στον χώρο της αρτοποιίας, εμπνευσμένοι, επίλεκτοι αρτοποιοί με διεθνείς διακρίσεις, δημιουργούν καθημερινά μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων από κάθε περιοχή της Ελλάδας, της Ευρώπης και από κάθε γωνιά του κόσμου ενώ μια ομάδα διάσημων Ελλήνων Σεφ δημιουργεί πιάτα ημέρας και φρέσκιες σαλάτες.

Πού θα το βρεις: Πεζόδρομος Μηλιώνη, Κολωνάκι

* Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ συμπληρώνει φέτος 77 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας και διαθέτει 22 εταιρείες σε όλο το φάσμα της εστίασης. Σε ό,τι αφορά στο δίκτυο καταστημάτων η εταιρεία διαθέτει σήμερα 130 σημεία πώλησης. Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ πρωτοστατεί τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της εστίασης εισάγοντας μια σειρά από επιτυχημένα concept όπως τα VENETI FOOD HALL, τα VENETI 1948, το VENETI GREAT στο Μπάγκειον, τα VENETI GO και τα CREMERIA VENETI. Tο 2024 η εταιρεία εξαγόρασε την εταιρεία ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ.