Κατεβαίνοντας τη Σολωμού στον Φάρο του Ψυχικού, καθημερινά, μπορεί κανείς να παρατηρήσει μια ετερόκλιτη παρέα ανθρώπων. Στη μαρμάρινη «αυλή» με τα μαύρα παγκάκια οι πελάτες χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον καφέ τους, ενώ άλλοι περιμένουν υπομονετικά στην ουρά. Υψώνοντας το κεφάλι στην προσπάθεια να εντοπίσεις την πινακίδα και να ερμηνεύσεις το «μπούγιο» βλέπεις δύο παλάμες ενωμένες και από κάτω διαβάζεις Jesus crust. Ναι, όντως, στέκεσαι έξω από το αρτοποιείο με τον ευφάνταστο τίτλο, λογοπαίγνιο του Jesus Christ. Ναι, εδώ οι γεύσεις είναι οι θεϊκές!

Από τη στιγμή που στο συγκεκριμένο σποτ υπάρχουν μόνο πρατήρια άρτου, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως το Jesus Crust ήρθε ως μάννα εξ ουρανού. Μόνο που όλα τα αγαθά που θα βρεις εκεί είναι χειροποίητα: Από το best seller Danish Bread (ψήνεται έπειτα από 36 ώρες υπομονη, με τα μοναδικά άλευρα του Πιπίνο Πυροντζέλλο), μέχρι το signature Cinnamon rolls, μπορεί ο πελάτης να επιλέξει ανάμεσα σε 21 με 25 κωδικούς. Πώς ήρθε όμως η… επιφοίτηση;

«Από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό. Παρατηρούσα όλους αυτούς τους όμορφους φούρνους στις πρωτεύουσες της δυτικής Ευρώπης» εξηγεί η Ξανθή Σαραφιανού, το πρόσωπο πίσω από αυτό το επιτυχημένο project. «Ήθελα να κάνω υγιεινό ψωμί με προζύμι που με τις νέες τεχνικές είναι ό, τι καλύτερο για τον οργανισμό» συνεχίζει, για να προσθέσει: «Φτιάχνουμε εννιά κωδικούς σε καρβέλι συν τη φοκάτσια, που είναι σε κομμάτια. Όλα με προζύμι».

Μιλώντας για καινοτομίες, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την take away πρακτική που εφαρμόζεται. Μπορείς να τσεκάρεις τα προϊόντα στην καλαίσθητη βιτρίνα και από εκεί θα τα αγοράσεις -δεν μπαίνεις στο εσωτερικό του καταστήματος.

Το μεγαλύτερο στοίχημα ήταν αυτή η μίξη ξενόφερτων συνταγών και Ελληνικών υλικών -το 90% των υλικών παράγονται στη χώρα μας, αλλά και η ανάδειξη κάποιων παραδοσιακών συνταγών που μοιάζουν ξεχασμένα. «Το δικό μας κέικ είναι η φανουρόπιτα» μας λέει και σπεύδει να προσθέσει: «Υπάρχουν επίσης και τα Golden Seeds, η οποία είναι παραλλαγή από τα κλασικά κόλλυβα -τα συνοδεύει μια δεισιδαιμονία… Κι όμως, είναι superfood. Μπορείς να το συνδυάσεις με τον καφέ σου και να πάρεις ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας».

Από τα σάντουιτς με τους αναπάντεχους συνδυασμούς, τα ψωμιά που φτάνουν στο σημείο να πρωταγωνιστούν στο τραπέζι, μέχρι τα προσεγμένα γλυκά, όλα φωνάζουν «έμπνευση» και μεράκι. Μέχρι και το σακουλάκι, με την αναγραφή «Αγαπάτε αλλήλους» φανερώνουν τη μενταλιτέ του συγκεκριμένου 3rd Wave Bakery: Απλότητα, Μεράκι, Φαντασία.