Μια δημιουργική πνοή που γεννά συνεχώς πράγματα. Μία σύζευξη φρέσκων επιχειρηματικά μυαλών που δεν επαναπαύονται και κάνουν πράξη το «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Στα νότια προάστια υπάρχει ένας δρόμος που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Ως τη Γλυφάδα θα σε πάμε και συγκεκριμένα στην οδό Λαοδίκης. Παλιά και νέα spots κάνουν θραύση, ξεχωρίζουν με τον πλέον φυσικό τρόπο. Ο κόσμος έρχεται αθρόα, η σύζευξη ποιότητας και feel good άλλωστε δεν χάνει ποτέ. Εμείς ξεχωρίσαμε 6 μαγαζιά που κάνουν την Λαοδίκης τον πιο hot δρόμο στα νότια προάστια.

Ο πιο δημοφιλής δρόμος στα νότια προάστια: 6 μαγαζιά που μας αρέσουν εκεί - Πού θα βρεις τον πιο ιδιαίτερο μουσακά που έχεις φάει

Στα νότια προάστια άλλον τέτοιο δρόμο δεν θα βρεις – Εγγύηση καλοπέρασης!

Holy Spirit

Πολύχρωμο και ζωηρό, ντιζαϊνάτο και διαφορετικό, στέκι με όλη τη σημασία της λέξης. Τα κοκτέιλ του και μόνο είναι λόγος για να πας και να ξαναπάς.

Μέρος ενός συνόλου που ακουμπάει το άριστα σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Από τα καλύτερα μαγαζιά στα νότια προάστια, βασικά σε όλα τα… προάστια της Αττικής – αναδιατυπώνουμε για να ‘μαστε δίκαιοι και σωστοί!

Λαοδίκης 41

Mr Fox

Κάτι από Αγγλία, φουλ της τέχνης και ένας ξεχωριστός αέρας που δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο στα νότια προάστια, χαζεύουμε συχνά τις φωτό του στο Instagram. Ένα μπαρ υψηλότατου επιπέδου, ένα μπαρ-κόλλημα με φανατικούς θαμώνες.

Θα πιες εξαιρετικά κοκτέιλ, «μαγειρεμένα» από ανθρώπους που κατέχουν την τέχνη όσο λίγοι, θα τα συνοδέψεις με πεντανόστιμα σνακ. Θα περάσεις καλά γιατί θα σου προκύψει φυσικά, από τη γνώση πως η τύχη σε έφερε στο σωστό μέρος.

Στον… κύριο Αλεπού, μπορείς να έρθεις από νωρίς το πρωί για καφέ και brunch, σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις κατ’ ελάχιστο.

Λαοδίκης 38

Mosaiko

Από τα σποτ στα νότια προάστια που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς έχει γράψει σελίδες δόξας στο κομμάτι «έξοδος». Η μουσική ποικίλλει, αλλά είναι πάντα αυτή που πρέπει για να σε κάνει να το νιώσεις, να περάσεις καλά.

Είναι ρετρό, είναι και σύγχρονο, είναι… Μωσαϊκό. Μια εμπειρία που δεν περιγράφεται τόσο με λόγια, όσο βιώνεται. Είμαστε φαν, εμείς και πάρα πολλοί άλλοι.

Λαοδίκης 30

Blends Mix & Match

Ένας χώρος στην Πλατεία Νυμφών που καταπώς ο ίδιος μας συστήνεται, και ορθώς, συνδυάζει urban αισθητική με natural στοιχεία, το σύγχρονο interior design με την τέχνη.

Πρόκειται για μια all day εμπειρία. Elegant με έναν τόσο προσιτό τρόπο. Η κουζίνα είναι μεσογειακή με διεθνείς επιρροές με έμφαση στο κρέας. Το μενού φέρει την υπογραφή του σεφ Κώστα Λώλα.

Το μαγαζί φημίζεται επίσης για τον καφέ, τα brunch και τα κοκτέιλ του, με δύο λόγια, για… όλα.

Φοίβης 19 & Λαοδίκης

Mikro

Από την πρώτη στιγμή που το Mikro έσκασε μύτη στα νότια προάστια έγινε σαφές πως ήρθε για να μείνει, για να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Το όραμα αυτό υπηρετείται στην εντέλεια από ανθρώπους που αγαπάνε αυτά που κάνουν, που δεν ησυχάζουν με στόχο το καλύτερο δυνατό.

Οι συνδυασμοί ποτών και φαγητού που θα βρεις εδώ θα σε ενθουσιάσουν, ενώ η εξαιρετική μουσική θα σε κάνει να «παρτάρεις» μέχρι αργά το βράδυ ή… νωρίς το πρωί.

Λαοδίκης 33

Thirty Wine Stories

Δεν γινόταν να μην έχει και ένα wine bar στη λίστα μας, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι τόσο καλό, ένα σημείο αναφοράς στα νότια προάστια. Με το που άνοιξε στη Γλυφάδα, σε μια απαιτητική αγορά, κέρδισε το στοίχημα.

Ο κατάλογος με τα κρασιά είναι άρτια ενημερωμένος (πάνω από 80 ετικέτες), τα πιάτα που θα βρεις στο μενού το μόνο «κακό» είναι πως θα σε προβληματίσουν επειδή δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Δεν θα φύγεις πάντως αν δεν δοκιμάσεις το σούσι του, δεν σε… αφήνουμε να (μην) το κάνεις!

Λαοδίκης 30