Αν είδες την πρεμιέρα της σειράς Αρχελάου 5 στην ΕΡΤ, ξέρεις, μας νιώθεις. ΟΚ, μπορεί πάντα να ήταν απλώς μια κακή αρχή, όμως αλήθεια είναι πως δεν βλέπουμε πώς θα μπορούσε να «σιάξει» κάτι που άρχισε τόσο στραβά με φόντο ένα τηλεοπτικό μπαρ στο Παγκράτι

Μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ το αναλυτικό μας review για την κωμωδία (;) που τόσο μας απογοήτευσε – είχαμε ποντάρει πάνω της. Δεν βαριέσαι θα πάμε να… πνίξουμε τον καημό μας σε κάποιο από τις μαγαζάρες που συναντάμε στο real life στην Αρχελάου, στο πάντα groovy Παγκράτι.

Ένας δρόμος που κάποτε ήταν αν όχι αδιάφορος, σίγουρα όχι in, μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε φάρο διασκέδασης στην πόλη, σε ένα δημοφιλές spot δίχως να χάσει την αίσθηση της γειτονιάς που εκπέμπει. Αυτό είναι επιτυχία.

6 μαγαζιά να πας στην Αρχελάου στο Παγκράτι που είναι σίγουρα καλύτερα από το μπαρ στη σειρά της ΕΡΤ

Αρχελάου, Παγκράτι: Εδώ θα βγεις για να το ζήσεις όπως πρέπει

Τρίγωνο

Από τα πιο παλιά μαγαζιά στην Αρχελάου, μαζί μας από το 2010, αρκετό καιρό δηλαδή πριν το Παγκράτι γίνει αυτό που όλοι ξέρουμε σήμερα. Σημείο αναφοράς για τσιπουράκι και μεζέδες, παρεΐστικο και αυθεντικό σε κάθε του έκφανση.

Διατηρεί αναλλοίωτο το στιλ του και τη φρεσκάδα του, γι’ αυτό άλλωστε και θα βρεις τόσο κόσμο που το αποκαλεί «στέκι».

Αρχελάου 23

Ohh boy

Classic επιλογή στο Παγκράτι, μετράει πια κοντά μια 7ετία στα πράγματα και είναι ένας από από τους βασικούς λόγους που η Αρχελάου έγινε στέκι και προορισμός, Το brunch είναι η «κολόνα», η αφετηρία της φήμης του μαγαζιού. Πλέον συνιστά μια all day επιλογή που σε αφήνει πλήρως ικανοποιημένο.

Τα συγκλονιστικά χειροποίητα γλυκά είναι μια ωδή στην απόλαυση, μαζί και οι πολλές healthy – vegan επιλογές του καταλόγου. Το μενού ανανεώνεται δυο φορές το χρόνο με βάση την εποχικότητα των προϊόντων.

Αρχελάου 32

Lost

Ένα εστιατόριο που από μόνο του συνοψίζει το γιατί το Παγκράτι έγινε τόσο hype προορισμός. Εντυπωσιακές γευστικές προτάσεις σε ένα blend νοστιμιάς και απόλαυσης που δύσκολα συναντάς αλλού.

Το Lost έχει στιλ, το Lost έχει χαρακτήρα και ταυτότητα. Οποιαδήποτε στιγμή και αν το επισκεφθείς, κάτι διαφορετικό σε περιμένει, μια ανακάλυψη. Κι αυτό είναι πραγματικά πολύτιμο όταν, σπανίως, το πετυχαίνεις εκεί έξω.

Αρχελάου 7

Tre Sorelle

Μια πίτσα – όνειρο, μια πίτσα που σε κάνει να πηγαίνεις… τρέχοντας στο Παγκράτι – όσο μακριά κι αν μένεις. Το ζυμάρι ωριμάζει για 48 ώρες, ψήνεται σε ειδικό ξυλόφουρνο και καταφτάνει στο τραπέζι σου με ποικιλία εμπνευσμένων toppings, από την καλύτερη δυνατή πρώτη ύλη.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ένα (ή και περισσότερα) από τα καταπληκτικά κοκτέιλ του Tre Sorelle. Ταιριάζουν γάντι με τα προς βρώση, με την ατμόσφαιρα.

Αρχελάου 19

Borghese

Ένα σαντουιτσάδικο που φέρνει την Ιταλία στο Παγκράτι! Ένα μικρό μαγαζάκι που είναι παντοπωλείο, είναι καφεπωλείο, είναι spitzeria, είναι κυρίως μια όαση φιλικότητας και οικειότητας στην πόλη.

Αλλαντικά και τυριά που ξεχωρίζουν για τη γεύση και την ποιότητά τους και εμφανής αγάπη για το κάθε τι, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά καθώς λένε και αυτό εν προκειμένω είναι ολοφάνερο.

Αρχελάου 19

Musique Cafe

Εδώ θα ξεκινήσεις τη μέρα σου, με χαμόγελο και γνήσια καλημέρα. Απολαμβάνοντας τον καφέ σου, το πρωινό σου γεύμα. Εδώ θα φας το μεσημεριανό σου, όρεξη να ‘χεις και θα… ‘χεις αυτό στο υπογράφουμε. Κι εδώ θα σβήσεις το «απόψε», με ένα ποτάκι, με κάτι ελαφρύ και νόστιμο για συνοδεία.

Από το πρωί ως το βράδυ, το Παγκράτι έχει ακόμη έναν προορισμό ιδανικό για αυτούς που τους αρέσει να ζουν τη στιγμή, να χαίρονται τις λεπτομέρειες που ομορφαίνουν την καθημερινότητα. Όλα τα κρέατα του μαγαζιού έρχονται από ιδιόκτητη φάρμα στη Νάξο, όπου υπάρχει και ένα άκρως μερακλίδικο περιβόλι που παράγει σχεδόν τα πάντα.

Αρριανού 37 & Αρχελάου