Πρόκειται για μια περιοχή στην Αθήνα που έχει περάσει από πολλές φάσεις. Καλές, κακές. Δόξας, παρακμής. Τώρα το Θησείο βρίσκεται ξανά σε φουλ ωραία στιγμή. Τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο, μια ανάσα από την Ακρόπολη και το Μοναστηράκι κάνει δυναμικό comeback και θέλει να μπει σφήνα στην ανανεωμένη δυναμική που έχουν ο Κεραμεικός, το Ψυρρή και άλλα πιο δημοφιλή σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι άλλωστε μια περιοχή στην Αθήνα που δεν μπορεί να χάσει ποτέ. Συγκεντρώνει τόσα πολλά θετικά ώστε είναι αδύνατο να πάψει να είναι μες στα πράγματα, να πάψει να αποτελεί πόλο έλξης. Πάμε να δούμε 5 μαγαζιά που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μας.

Λέει τίποτα; 5 μαγαζιά για να βγεις σε μια περιοχή στην Αθήνα που θέλει να αφήσει πίσω της το παρελθόν

Θησείο: Η 5άδα που κάνει ξανά hot spot αυτήν την περιοχή στην Αθήνα

The Underdog

Φημίζεται για τον καφέ και το brunch του, δικαίως, είναι τα γερά του χαρτιά. Δεν είναι όμως και το μόνα. Είναι το σύνολο που κάνει τη διαφορά σε έναν πολύ όμορφο χώρο, με φοβερή αυλή, που πραγματικά θα χαλαρώσεις και θα αφήσεις μακριά έγνοιες και βάσανα.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις την μπάμπκα με σοκολάτα, αυτό το new age γλυκό το συναντάς τόσο νόστιμο μόνο σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα.

Ηρακλειδών 8

Diego

Από τα πιο στιλάτα μαγαζιά του κέντρου και να που η Λατινική Αμερική γίνεται μια… περιοχή στην Αθήνα. Το Diego ξεχωρίζει κυρίως για τα κοκτέιλ του, τη μουσική που επιλέγει για να ντύσει ηχητικά τη φιλοξενία του προς εμάς.

Το φαγητό επίσης είναι άκρως ενδιαφέρον, πολύ διαφορετικό από αυτό που συναντάς κατά κανόνα. Γκουρμέ, εξωτικές γεύσεις που εξυψώνουν την εμπειρία.

Αδριανού 1

Agape

Ένα wine bar όπως τα αγαπάμε. Cozy και αληθινό ως προς τον εαυτό του, τους πελάτες του. Θα απολαύσεις το κρασάκι σου ή το κοκτέιλ σου συνοδεία πιάτων που κάνουν το ιδανικό pairing.

Θα νιώσεις τι πάει να πει χαλάρωση, τι συνοψίζουμε ως «μικρές απολαύσεις της ζωής». Δεν σου ζητάει τίποτα άλλο εκτός από το να είσαι ο εαυτός σου – υπάρχει αγάπη εδώ.

Ηρακλειδών 21-23

Lost Roots

Ακόμα ένα wine bar από αυτά που μας κάνουν να θέλουμε να πάμε… τρέχοντας σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα.

Ο κατάλογος με τα κρασιά ξεχωρίζει για την ποιότητα και την πληρότητά του, το μενού επίσης με τα φαγητά φωνάζει «ποιότητα» σε κάθε του λέξη.

Καταλαβαίνεις με τη μία πως οι άνθρωποι που δουλεύουν αυτό το μαγαζί ξέρουν πάρα πολύ τι κάνουν.

Ηρακλειδών 30

Merceri

Ένα μπιστρό που θες να πηγαίνεις συνέχεια. Γιατί, απλά όσο και σύνθετα, πώς να αντισταθείς σε τόσο νοστιμιά; Ένα μενού υψηλότατου επιπέδου.

Με πιάτα που σε ταξιδεύουν στο Αιγαίο, αν κλείσεις τα μάτια όσο τρως (που στάνταρ κάποια στιγμή θα το κάνεις καθώς θα το απολαμβάνεις ολόψυχα) μπορεί να ξεχάσεις για λίγο πως είσαι σε μια περιοχή στην Αθήνα, να νομίσεις πως είσαι κάπου στις Κυκλάδες.

Ηρακλειδών 21

* Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Agape