Στη σημερινή Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να βρεις σε επίπεδο street food και σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Η πίτσα είναι μαζί με το σουβλάκι και το μπέργκερ σε μια φάση…τερματισμού. Είναι πια τόσες πολλές οι επιλογές, οι διαφορετικοί συνδυασμοί, που τα καταστήματα και οι pizzaiolo καλούνται να τρυπήσουν το ταβάνι, να επανεφεύρουν τον τρόχο, για να κάνουν τη διαφορά και να κερδίσουν τον καταναλωτή.

Έχουμε δει πολλούς συνδυασμούς στην πίτσα στην Αθήνα, έχουμε δει μέχρι και πιτσόγυρο ή πίτσα-σκεπαστή. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι που προκαλούν το buzz, που τραβάνε τα βλέμματα, που κάνουν μπαμ.

Έτσι, όταν είδαμε πως η L’ Artigiano φέρνει στο μενού της πίτσα σκεπαστή με μουσακά στο εσωτερικό της, το μάτι γούρλωσε, το στομάχι άρχισε να χοροπηδάει σαν 15χρονος έφηβος που βλέπει γυναίκα.

Κι ο μουσακάς, που όλοι μας τον μάθαμε στην εκδοχή του μαγειρευτού, βλέπουμε ότι έχει επίσης ξεφύγει και καλείται να συνδυαστεί ή να αποκτήσει άλλες μορφές για να γοητεύσει ξανά αυτούς που τον έχουν συνηθίσει.

Αφού λοιπόν ο μουσακάς είναι συνώνυμος με το καλοκαίρι, η L’ Artigiano τον έβαλε στο μενού της σε αυτή την εκδοχή, ανάμεσα σε δύο χειροποίητα ζυμάρια που συνθέτουν τη σκεπαστή πίτσα, με το πάνω ζυμάρι να καλύπτεται από τυριά σαν την κρούστα του μουσακά. Μανιφίκ, που λένε και οι Φραντσέζοι!

3 σε 1: Η νέα πίτσα της Αθήνας είναι όσο πιο epic θα μπορούσε