Το σαββατοκύριακο έρχεται, η διάθεση ανεβαίνει και οι επιλογές για να ξεδώσεις είναι πολλές. Το Intronews.gr φτιάχενι την ατζέντα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας…

Ποτό

Η Στέπα

Μία νέα σχετικά άφιξη στα Εξάρχεια που έγινε αμέσως meeting point, με ωραία ποτά και ενδιαφέροντα cocktails και τον Μπάμπη Κιούση πίσω από την μπάρα. Τρομερή διάθεση και ατμόσφαιρα, κάτι που το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή που το πλησιάζεις.

Ασκληπιού 61Α, Εξάρχεια
Tηλέφωνο:2103625552

Φαγητό

Νυν Εστί

Το πολυσυζητημένο Νυν Εστί έκανε «πρεμιέρα»» λίγο πριν κλείσει η χρονιά ΕΜΣΤ, που με τον όμιλο Nice n Easy έστησαν ένα πρωτοποριακό εστιατόριο, με στόχο να παρουσιάσουν μοναδικές εμπειρίες με πιάτα που δίνουν μεγάλη έμφαση στα ελληνικά προϊόντα του σήμερα αλλά και στη βιωσιμότητα και φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου και κοσμογυρισμένου Σταμάτη Μισομικέ.

Τα 3 μενού γευσιγνωσίας, με ονόματα Χλωρίδα, Πανίδα και Αλς, προτείνουν χορτοφαγικά, πρωτεϊνικά και θαλασσινά πιάτα αντίστοιχα.

Λ. Καλλιρρόης & Φραντζή
Τηλέφωνο: 2103608591

Θέατρο

Ατζέντα Θέατρο Σταθμός

Θέατρο Σταθμός: «Το Γαϊτανάκι του Πόθου» ή «πώς θα πλησιάσετε το ερωτικό αντικείμενο του πόθου σας»

Μια σύγχρονη, πιο κωμική προσέγγιση του έργου «Το Γαϊτανάκι του Έρωτα» του Άρτουρ Σνίτσλερ κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σταθμός. Μια παράσταση για όσους δε φοβούνται να ακούσουν, αλλά κυρίως να πουν τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα.

«Το Γαϊτανάκι του Έρωτα» του Άρτουρ Σνίτσλερ όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αυστρία στα τέλη του 19ου αιώνα προκάλεσε σκάνδαλο, αποτέλεσε προϊόν λογοκρισίας και απαγορεύτηκε.
Μέχρι σήμερα το έργο αυτό εξακολουθεί να διακρίνεται για την ειλικρινή απεικόνιση των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και της σεξουαλικότητας.

Πόθος, πάθος, ερωτισμός και εμπιστοσύνη σ΄ένα ερωτικό γαϊτανάκι. Γιατί άραγε αυτό το ταξίδι του ερωτισμού παραμένει το πιο συναρπαστικό;

Κείμενο: Άρτουρ Σνίτσλερ
Μετάφραση: Θάλεια Συκιώτη, Μάγδα Τασούλα
Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου
Παίζουν (αλφαβητικά): Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Πατεράκης, Θάλεια Συκιώτη, Μάγδα Τασούλα

Θέατρο Σταθμός: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, τηλέφωνο: 210-5230267

Μουσική

Ατζέντα Malia

Η Malia στο Half Note Jazz Club

Τη Malia, αυτή την σπουδαία κυρία της μουσικής αλλά και της ζωής, έχει την ευκαιρία να πρωτοπαρουσιάσει στην Ελλάδα το Half Note Jazz Club από την Παρασκευή 23 έως και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

Αυτό που χαρακτηρίζει την εκπληκτική φωνή και την πορεία της αισθαντικής Malia, είναι ότι μπορεί να υπερβαίνει τα διακριτά όρια των διαφορετικών μουσικών στυλ από τη jazz στη soul κι από το blues στη neo-jazz, ενώ ταυτόχρονα περνάει τις πολύ δύσκολες καταστάσεις της ζωής της, μέσα στην τέχνη της.

Η γεννημένη στην Ανατολική Αφρική -με μητέρα από το Malawi και Βρετανό πατέρα- Malia, ξεκίνησε από μικρή να ενδιαφέρεται για το τραγούδι και να έλκεται απ’ την σκηνή, κυρίως δε αφ’ ότου εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Τα είδωλά της ήταν η Billie Holiday, η Sarah Vaughan και η Nina Simone και το στυλ τραγουδιού με το οποίο φλέρταρε ήταν αυτό των δεκαετιών του 60’ και του 70’!

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17
21 0921 3310

Σινεμά

Άγνωστοι Μεταξύ μας (All of Us Strangers, Δραματική)
Διάρκεια: 105′

Ένας σεναριογράφος, ο οποίος ξεκινά μια σχέση με το γείτονά του, επισκέπτεται έπειτα από πολύ καιρό το πατρικό του. Εκεί συναντά τους γονείς του, οι οποίοι ζουν όπως ακριβώς την ημέρα που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητικό δυστύχημα, τριάντα χρόνια πριν.

Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ
Με τους: Πολ Μεσκάλ, Τζέιμι Μπελ, Κλερ Φόι, Άντριου Σκοτ

Πού παίζεται: Έλλη (Ακαδημίας 64, τηλ.: 2103632789), Cinobo Όπερα (Ακαδημίας 57, τηλ.: 2103638909), Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, τηλ.: 2103609695)

Βιβλίο

Ατζέντα Το πίσω δωμάτιο

Aldina 82 της Κάρμεν Μαρτίν Γκάιτε

Μτφρ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Εκδόσεις: Gutenberg
Τιμή εκδότη: €16.00

Μια νύχτα με καταιγίδα, ένας μαυροντυμένος άνδρας επισκέπτεται την Κάρμεν, κάποια διάσημη συγγραφέα. Μήπως είναι δημοσιογράφος; Παλιός εραστής; Ο διάβολος αυτοπροσώπως; Η συζήτησή τους εξελίσσεται σε ανάκριση, εξομολόγηση, ξέσπασμα.

Η συγγραφέας θυμάται ιστορίες από τη δικτατορία του Φράνκο, τον ισπανικό εμφύλιο και τη μεταπολίτευση. Μιλάει για τη δεινή θέση των γυναικών διαχρονικά, για τα όνειρά της, για όσα χαράχτηκαν στην ψυχή της και όσα λησμονήθηκαν.