Θεωρείται το σημαντικότερο γεύμα. Αυτό που μας δίνει ενέργεια και δύναμη να αδράξουμε τη μέρα. Το σίγουρο είναι πως το πρωινό είναι μια αγαπημένη συνήθεια. Και σου βρήκαμε 2 μαγαζιά για να καταλάβεις γιατί η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται!

Monokeros Bakery και Crescenses Viennoiserie. Να που θα σε στείλουμε για πρωινό αυτήν την εβδομάδα. Γιατί, το ξέρουμε καλά, είναι 2 μαγαζιά που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους, 2 μαγαζιά που με το που φύγεις θα σκέφτεσαι απλά πότε θα τα επισκεφθείς ξανά.

Συμβαίνει με τα μέρη που η ποιότητα βρίσκεται στο μέγιστο δυνατό level. Σε κάθε λεπτομέρεια. Έτσι γίνεται η διαφορά.

Πού θα φας πρωινό αυτή την εβδομάδα: 2 bakeries για σφολιάτες - Το πιο epic βάσκικο cheesecake που έχεις δει

2 μαγαζιά στην Αθήνα για φοβερό πρωινό

Monokeros Bakery

Μα στο Παγκράτι, πού αλλού; Στη γειτονιά της Αθήνας που έχει μεταμορφωθεί σε Νο1 γαστρονομικό προορισμό. Για ένα πρωινό… υπερτέλειο!

Εν προκειμένω έχουμε να κάνουμε με έναν new age φούρνο που δικαίως καμαρώνει για το ψωμί που προσφέρει στους πελάτες του. Σε διάφορες μορφές, πάντα όμως με άλευρα προσεκτικά διαλεγμένα, με βάση το προζύμι και αργής ωρίμασης, από 24 ως 48 ώρες – το καλό πράγμα αργεί να γίνει.

Πού θα φας πρωινό αυτή την εβδομάδα: 2 bakeries για σφολιάτες - Το πιο epic βάσκικο cheesecake που έχεις δει

Τα πάντα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με γνώση και μεράκι. Να σου κάνουμε μια μίνι παρουσίαση των best of; Να σου κάνουμε αν και θα αδικήσουμε πολλά, μην αναφέροντάς τα. Ας είναι, μια ιδέα πρέπει να την πάρεις.

Έχουμε και λέμε: Kρουασάν, pain au chocolat, μηλόπιτα με crème pâtissière, τάρτα λεμόνι χωρίς ζάχαρη, προφιτερόλ Black Forest και last but not least ίσως το καλύτερο βάσκικo cheesecake της πόλης. Αριστουργηματικό. Μην το ψάχνεις πολύ λοιπόν. Το πρωινό σου από εδώ ξεκινάει…

Φαίδρου 4, Παγκράτι

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7510887

Instagram: monokerosbakery

Crescenses Viennoiserie

Η Γλυφάδα είναι μια περιοχή στην Αθήνα για όλο το χρόνο, ναι, αλλά τώρα το καλοκαίρι είναι ένα τικ πιο θελκτική. Η αύρα της θάλασσας, το δίχως άλλο.

Τα μαγαζιά της δε, είναι σταθερά πόλος έλξης. Το Crescenses Viennoiserie είναι ένα εξ αυτών και έχει παγιωθεί γερά στην κατηγορία «πρωινό» – και όχι μόνο βέβαια. Με φοβερό καφέ, παρακαλώ πολύ.

Πού θα φας πρωινό αυτή την εβδομάδα: 2 bakeries για σφολιάτες - Το πιο epic βάσκικο cheesecake που έχεις δει

Είναι εμφανές πως εδώ δεν έγινε «μια από τα ίδια». Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με άξονες τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Τα σφολιατοειδή τους και οι πίτες τους είναι για σεμινάριο, το καμάρι τους πάντως είναι τα κρουασάν τους. Το ξαναλέμε ωστόσο, είναι κρίμα και άδικο να περιορίσεις αυτό το μαγαζί σε 2-3 καλά πράγματα. Είναι το σύνολο που κάνει τη διαφορά, που το κάνει τόσο αγαπητό σε τόσο πολύ κόσμο.

Γούναρη 118, Γλυφάδα

Τηλ. Επικοινωνίας: 21 2121 7199

Instagram: crescenses_viennoiserie