Πάμε για κοκτέιλ; Γιατί να μην πάμε για κοκτέιλ; Είναι μια… τέ(ι)λεια ιδέα και ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό το αμφιβόλου ποιότητας λογοπαίγνιο, αλλά ξέρουμε πώς θα μας συγχωρέσεις: Σου βρήκαμε 3 μαγαζιά για να το ζήσεις με τον τρόπο που πρέπει, τον τρόπο το σωστό.

Βάλε τα καλά σου, ό,τι τέλος πάντων σε κάνει να νιώθεις άνετα και όμορφα και ετοιμάσου για 3 μαγαζιά που κατέχουν την τέχνη του κοκτέιλ, που συνδυάζουν και τα γύρω – γύρω που απογειώνουν την εμπειρία στο σύνολο. Πάμε για κοκτέιλ; Μα ναι, γιατί να μην πάμε για κοκτέιλ;

Οι προτάσεις της εβδομάδας για κοκτέιλ: Από Μέχικο Ρίο κι από Χαλάνδρι στον Άλιμο

Κοκτέιλ: 3 μαγαζάρες που κάνουν την έξοδό σου μια σούπερ εμπειρία

Sorbal Athens

Επειδή οι άνθρωποι είναι εξπέρ στο είδος τους, τους αφήνουμε να μας τα πουν με τα δικά τους λόγια, όπως δηλαδή μας συστήνονται στην κατηγορία «κοκτέιλ». Τα λένε άλλωστε τόσο ωραία – κυρίως βέβαια τα φτιάχνουν, τόσο μα τόσο ωραία!

Έχουνε και λένε λοιπόν: «Μια ιδιαίτερη λίστα από house seasonal κοκτέιλ διαμορφώνεται σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους bartenders του χώρου δύο φορές τον χρόνο ώστε να ανταποκρίνεται στις αντίστοιχες γευστικές απαιτήσεις της χειμερινής και της θερινής περιόδου. Προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα με προσεγμένη επιλογή ποτών και αποσταγμάτων, ποιότητα υλικών και δημιουργικότητα σε τεχνικές και παρουσίαση. Η λίστα περιλαμβάνει εξίσου προσεγμένες επιλογές σε low alcohol κοκτέιλ και μόκτεϊλ».

Αγίας Ειρήνης 16, Γαλάτσι

Bebidas Lucero

Ένας νέος χώρος που ήρθε με φόρα στα πράγματα για να κερδίσει με το καλημέρα όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω για τη διασκέδασή τους. Εξωτική ατμόσφαιρα, φοβερή μουσική, fine dining επιλογές και κοκτέιλ που πάνε την όλη συζήτηση στο επόμενο level, να ένα μαγαζί που κάνει τη διαφορά με το καλημέρα.

Κοιτάς τις φωτογραφίες των κοκτέιλ στο Instagram και σκέφτεσαι πως αυτό δεν είναι ποτό, αυτό είναι τέχνη. Στην παρασκευή, στη σύλληψη, στη δημιουργία, στην εκτέλεση, στο στήσιμο. Μπράβο και πάλι μπράβο για αυτά τα ελιξίρια καλών αναμνήσεων και θετικότατων vibes!

Αγίας Παρασκευής 13-15, Χαλάνδρι

Bolivar

Πάνω στο κύμα, με την άμμο να σου χαϊδεύει τα πόδια, ένα από τα πιο summer spot της πόλης, στην μαγευτικά υπέροχη αθηναϊκή ριβιέρα, κλείνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας και του ευχόμαστε να τα χιλιάσει. Ένα μαγαζί που φημίζεται για τα πάρτι του, για το feel good στοιχείο που το συνοδεύει. «Είναι πάντα μια καλή ιδέα», καταπώς σωστά και σοφά μας μαθαίνει το μότο του.

Ένα τέτοιο μέρος δεν θα μπορούσε παρά να κρατάει ψηλά τη σημαία και στα κοκτέιλ. Εδώ σε περιμένουν μερικά classic επιλογές αλλά και μερικά από τα πιο «ψαγμένα» και νόστιμα που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Μπορείς να τα συνοδέψεις με πεντανόστιμα πιάτα, για κάθε στιγμή της ημέρας, που σίγουρα θα ταιριάξουν τέλεια με την περίσταση, γενικώς και ειδικώς.

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος