Όταν ο καιρός γίνεται μουντός, το φθινοπωρινό κρύο σε κάνει να θέλεις να φορέσεις τα ζεστά πουλόβερ σου και μία κούπα ζεστού καφέ μπροστά σε τζάκι είναι αυτό που θέλεις, χωρίς να χάνεις το coziness του σπιτιού σου, τότε ο προορισμός είναι ένας. Διότι ένα… καταφύγιο στον Διόνυσο προσφέρει ακριβώς αυτό.

Ο λόγος για το Safe House που έχει μια όμορφη αισθητική, την άνεση, τα εξαιρετικά ροφήματα και κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ένα από τα καλύτερα cafe της Αθήνας. Μπορεί να μην είναι τόσο κόντα στο κέντρο (αλλά όχι και μακριά), ωστόσο η θέα στο βουνό (που είναι ακόμα πιο όμορφο όταν οι κορυφές του είναι χιονισμένες) θυμίζει λες και βρίσκεσαι σε κάποια εξοχή. Ακόμα και στην Αράχωβα, μιας και το μότο του είναι #mountainsarecallingyou.

Πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Safe House ήταν περίπου πριν τέσσερα χρόνια. Έμεινα άφωνη με το πόσο όμορφο μέρος είναι. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο σημείο για να πέρασεις το πρωινό ή το απόγευμα μιας κρύας Κυριακής και να απολαύσεις έναν πραγματικά ωραίο ζεστό καφέ ή μια απολαυστική σοκολάτα (άχαστη, αλήθεια).

Διαβάστε ακόμη: Τα ΣΚ σου θα πηγαίνεις για brunch στο Mr. Fox

Safe House

Το ξύλο και η πέτρα πρωταγωνιστούν στο εσωτερικό του, ενώ το να κάθεσαι στον γωνιακό καναπέ, μπροστά στο παράθυρο και από τη μία να έχεις το τζάκι δίπλα και από την άλλη να βλέπεις το βουνό, είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Βέβαια, το Safe House έχει δύο τζάκια, οπότε όπου και να κάτσει κανείς θα απολαύσει την φλόγα να τρεμοπαίζει.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το Safe House είναι ο Φιλώτας Παπαδάκος, ένας χαμογελαστός τύπος, έτοιμος να σε εξυπηρετήσει. Για την ακρίβεια, όλο το προσωπικό είναι ευγενικό, προσφέροντας ένα ευχάριστο κλίμα, που κάνει το Safe House ακόμα καλύτερο.

Αυτό το «καταφύγιο» είναι σαν να παγώνει τον χρόνο. Φεύγεις εντελώς αναζωογονημένος/η. Σαν να έχεις κάνει εκδρομή.

Safe House

Να σημειωθεί πως δεν υστερεί ούτε στο φαγητό, αφού στον κατάλογο θα βρεις αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το ελβετικό rosti που σερβίρεται στα σαλέ των Άλπεων, αλλά και γλυκά όπως banoffee, χειροποίητα cakes και πολλά ακόμη. Τα βράδια μπορείς να απολαύσεις το ποτό σου, αλλά και signature coctails σε πολύ τίμιες τιμές.

Info:

Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος
Τηλέφωνο επικοινωνίας; 210 8005693
Instagram: safehousecafe