Το καλό το street food το αγαπάμε πολύ εδώ στο Intronews, γιατί απλά είμαστε… φυσιολογικοί άνθρωποι. Πώς να αντισταθείς στη μαγεία ενός θεσπέσιου σάντουιτς, στη γεμάτη γεύση ενός λαχταριστού μπέργκερ;

Δεν υπάρχει λόγος να κρατιόμαστε. Η ζωή απόλαυση θέλει! Και σου έχουμε 3 μέρη που θα φας street food στην καλύτερη εκδοχή του. Επικά σάντουιτς και μπέργκερ, για τα οποία θα μιλάς για καιρό σε φίλους σου και θα περιμένεις πώς και πώς την επόμενη φορά που θα τα γευτείς.

3 μέρη για επικά σάντουιτς που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα

3 μαγαζάρες με σάντουιτς και μπέργκερ που τα «σπάνε»

Wolfies

Σε πρώτη φάση σε κερδίζει ο χώρος. Αποπνέει μια ζεστασιά, μια φιλοξενία. Μετά έρχονται οι «ομορφιές» από την κουζίνα και αγγίζεις την ευτυχία. Όλα είναι όπως πρέπει, τίποτα δεν λείπει τίποτα δεν περισσεύει.

Τα σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ (παρμεζάνα, κρεμμύδι, ντομάτα, μιζούνα, πατάτες τηγανητές, Basil mayo), καλαμάκι χοιρινό (έμενταλ, ντομάτα, πατάτες τηγανητές, μουστάρδα, κέτσαπ, Wolfies mayo) και καλαμάκι κοτόπουλο (έμενταλ, μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, πατάτες τηγανητές, Wolfies mayo) υπάρχει λόγος σοβαρός που είναι best seller.

Θα βρεις βέβαια πολλούς πιστούς των μπέργκερ του μαγαζιού, αποθεώνονται, δικαίως. Γενικά μιλάμε για ένα μέρος που κατανοείς την ουσία του street food, το λόγο που είναι τόσο δημοφιλές, διαχρονικά.

Ιερά Οδός 37, Γκάζι

Rantanplan

Στο Λούκι Λουκ, καταπώς καλά ξέρουμε, ο Ράντανπλαν είναι αδέξιος, είναι γκαφατζής, πάνω από όλα ωστόσο, αξιαγάπητος. Στην… street food version του, δεν έχουμε τίποτα το αδέξιο, αλλά σίγουρα κάτι που καίει καρδιές!

Σάντουιτς, hot dog και μπεργκεράρες όπως πρέπει να είναι, η γεύση ξεχειλίζει σε κάθε μπουκιά, μαζί με τα εκλεκτής ποιότητας υλικά. Και επειδή μας αρέσει να μιλάμε με ντοκουμέντα, θα κάνουμε ειδική αναφορά στα εξής «λαχταρούδια»:

Sandwich Beef (Με 2 χειροποίητα smashed μπιφτέκια, τυρί edam, ντομάτα, πατάτες τηγανητές, τυροσαλάτα και κέτσαπ)

Greek Pull Pork (Σιγομαγειρεμένο pulled pork 20 ωρών, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι, πατάτες τηγανητές και τυρί φέτα)

Honey Chicken (Παναρισμένα φιλετάκια στήθος κοτόπουλο, iceberg, τυρί cheddar φέτες, πίκλες αγγουριού, honey mustard, μαγιονέζα)

Γεωργίου Ολυμπίου 8, Κουκάκι  

Ψυχιατρείο

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Εκεί στην ανηφοριά της Αγίου Κωνσταντίνου που ενώνει τη Βουλιαγμένης με τα ενδότερα της Ηλιούπολης και σε ένα χώρο που άλλοτε στεγαζόταν ένα παραδοσιακό σουβλατζίδικο, ήρθε ένα μαγαζί με… τρέλα, να ανατρέψει τα καθιερωμένα.

Δεν έχει πολλά πράγματα, δεν χρειάζεται (τίποτα) παραπάνω. Λίγα και πολύ καλά. Τρία epic σάντουιτς, τρία epic μπέργκερ, μερίδες και κάποια ορεκτικά, more than enough. Με χειροποίητο ψωμί, με συνδυασμούς που σε… τρελαίνουν με την καλή την έννοια.

Ιδού τα σάντουιτς, για να πάρεις μια ιδέα, έξτρα μπράβο για τα ονόματα που τους έχουν δώσει, βεβαίως το τεράστιο «ναι ρε φίλε» είναι στο κομμάτι «γεύση»:

Διαμάντι: Χειροποίητο ψωμάκι με κομμάτια από ολόφρεσκο φιλέτο κοτόπουλο μπούτι μαριναρισμένο με την τρελή μας συνταγή, τομάτα, κρεμμύδι & αγιολί

Καημός: Χειροποίητο ψωμάκι με σιγομαγειρεμένο pulled beef για 12 ώρες, πίκλες, τομάτα, κρεμμύδι & σως μέλι-μουστάρδα

Δειλό: Χειροποίητο ψωμάκι με τηγανητό στήθος κοτόπουλο sweet ‘n’ chilli, Coleslaw, Sweet Chilli σως Deroni & αγιολί

Αγίου Κωνσταντίνου 16, Ηλιούπολη