Κάποιος που γεννήθηκε μετά το 1993, το πιθανότερο είναι να μην άκουσε ποτέ γι’ αυτό, να μην πρόλαβαν οι γονείς του να τον πάνε στην Αθήνα να το επισκεφθεί. Πέρασαν 27 χρόνια από το ιστορικό κλείσιμο του Μινιόν, χρόνια στα οποία είχε μείνει ένα ερείπιο, ένα απόκομμα μιας άλλης εποχής, ειδικά των 80s που αποτέλεσαν και την κύρια εποχή της εξωστρέφειας των Ελλήνων, μετά τη δικτατορία, στην εποχή που μάθαιναν τι θα πει να βγουν έξω για φαγητό ή να πάνε σε κλαμπ.

Εδώ και 4-5 χρόνια είχε αρχίσει να μπαίνει η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του, με άλλη μορφή, άλλα χρώματα και άλλες χρήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο, το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού είχε οδηγήσει σε σωρεία δημοσιευμάτων που ενημέρωναν για την πορεία προς την επαναλειτουργία του.

Από χθες, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε, διότι ήταν η zero day, η μέρα από την οποία θα άρχιζε η νέα μέτρηση για τη 2η ζωή του θρύλου της Αθήνας.

Το πολυώροφο πολυκατάστημα, που στην πλειοψηφία του θα είναι γραφειακός χώρος για διάφορες εταιρείες και κατοικίες για τους μόνιμους κατοίκους, άνοιξε σήμερα και υποδέχτηκε στον ισόγειο χώρο και τους 3 από πάνω ορόφους, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο κατάστημα Zara στην Ελλάδα, πλήθος κόσμου που έχει πάει για να το δει και να κάνει τις πρώτες αγορές.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί για μερικές ώρες και με βάση τον κόσμο που είδαμε να μπαινοβγαίνει, ο τζίρος της πρώτης ημέρας, εφόσον ανακοινωθεί, πιθανότατα να προκαλέσει ίλιγγο και να πρόκειται για ρεκόρ, ακόμα και για το brand των Zara στη λειτουργία τους στην Ελλάδα.

Με τις πορτοκαλί τσάντες ανά χείρας, για να τιμηθεί το χρώμα που είναι κατατεθέν για το Μινιόν, πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, πέριξ του Μινιόν, για να το θαυμάσει και, για όσους το έζησαν και παλιότερα, να θυμηθεί το ένδοξο παρελθόν.

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες.

Τι περιλαμβάνει ο θρύλος της Αθήνας

Στο κτίριο ΒΓΔΕ πρόκειται να φιλοξενούνται γραφεία και εμπορικά καταστήματα. Συγκεκριμένα, από το -1 έως και τον 2ο όροφο θα λειτουργεί κατάστημα Zara, ενώ από τον 3ο έως τον 4ο όροφο θα στεγαστούν τα γραφεία του ομίλου Inditex. Ταυτόχρονα, από τον 5ο έως τον 7ο όροφο φιλοξενούνται ήδη τα γραφεία του ομίλου ΔΕΗ.

Παράλληλα, το κτίριο Α, σε μια προσπάθεια επαναφοράς των μόνιμων κατοίκων στο κέντρο της πόλης, θα φιλοξενήσει περίπου 40 σύγχρονα διαμερίσματα, επιφάνειας 50-125 τ.μ., ενώ το ισόγειο του κτιρίου προορίζεται για εμπορικές χρήσεις.

Το ακίνητο, συνολικής επιφανείας 18.565 τ.μ., εκτείνεται στις οδούς Πατησίων, Σατωβριάνδου, Δώρου και Βερανζέρου.

Πια, η Αθήνα, η Ομόνοια έχει ένα ακόμα τοπόσημο, ένα μέρος που θα γίνεται τόπος συνάντησης, ειδικά όταν θα αρχίσουν και οι υπόλοιπες εμπορικές χρήσεις του.

* Φωτογραφίες: Intronews.gr