Τα sneakers είναι λατρεία, ιδίως όταν μιλάμε για μπασκετικά που μας παραπέμπουν σε εποχές της ζωής μας που ήταν τόσο εύκολο να βγούμε στην πλατεία, στο γηπεδάκι, να βρούμε 4-5 άτομα και να παίζουμε για κανένα 3ωρο μέχρι να πάθουμε ηλίαση. Γι’ αυτό και μόνο, το Sneakerness Athens ήταν ένας πόλος έλξης

Κατ’ αρχάς, μόνο και μόνο που μπαίνεις σε έναν χώρο με τόσο ωραίο στήσιμο, στο Παλιό Αμαξοστάσιο, με τα χρώματα να κυριαρχούν, νιώθεις ήδη το vibe.

Ξεκίνησα από δεξιά με το πού μπήκα, διότι με παρέσυρε ο τοίχος με τις αφίσες των Τζόρνταν, Ντένις Ρόντμαν, Κόμπε με Ντάνκαν, Ρόμπινσον και άλλων θρύλων του ΝΒΑ. Κι εκεί είδα μια arcade παιχνιδομηχανή και τα ωραιότερα μπασκετικά που έχω δει. Όχι μόνο ένα ζευγάρι, μα 4-5 ήταν αυτά που με κέρδισαν. Πρώτο όμως, το Dr. Strange ζευγάρι sneakers, που το βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία με το κίτρινο κορδόνι. Καταπληκτικό.

Μετά, ήταν το stand Lacoste, μετά ένας τρομερός Ιταλός με ζωγραφιές με χαρακτήρες από animation, κόμικς και anime και στο τέλος της δεξιάς πτέρυγας, ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ που είχε στήσει η ΔΕΗ, με διαγωνισμούς. Ψυχική ευδαιμονία η εικόνα.

Του χρόνου με ακόμα περισσότερα sneakers

Εκτός από τα sneakers, το Sneakerness Athens είχε 4 σειρές από stands με ρούχα, αξεσουάρ και, φυσικά, αθλητικά παπούτσια, όλα γύρω από τη φιλοσοφία του sneaker και του urban, όλα μοναδικά, κατά βάση χειροποίητα, όχι βιομηχανικής παραγωγής, με ρετρό αισθητική πολλά, είχε κάδρα με vintage ζωγραφιές, είχε και επιτραπέζια παιχνίδια, όπως ποδοσφαιράκι ή χόκεϊ τραπεζιού.

Και στη μέση, δέσποζε μια μεγάλη σκηνή όπου τραγούδησαν αρκετοί καλλιτέχνες και έπαιξαν sets διάφοροι djs. Με την Espolon Tequila να καλύπτει τα κοκτέιλ γεμίζοντας το Αμαξοστάσιο παλόμες και ένα κιόσκι με σάντουιτς, που είχε και βίγκαν επιλογή (και μπράβο του), το Sneakerness Athens άφησε τη σφραγίδα του στην πόλη, κέρδισε τους sneakers lovers και ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη χρονιά, με περισσότερες επιλογές και περίπτερα, για ακόμα μεγαλύτερη γιορτή.

Άλλωστε, ήταν μόλις η 1η χρονιά και η εξέλιξη είναι μονόδρομος για μια διοργάνωση που οι υπεύθυνοι των εταιρειών που είχαν νοικιάσει stands, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη συνεννόηση και την ανταπόκριση των διοργανωτών.

Σας αφήνω με μερικές φωτογραφίες που τράβηξα.