Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε εμάς τους λίγους που θέλουμε σιροπιαστά γλυκά και δε μπορούμε τη σοκολάτα και σε εσάς τους πολλούς που βλέπετε σοκολάτα ρευστή να τρέχει και θέλετε να γλείψετε τα πάντα. Για εσάς λοιπόν, βρήκαμε 8 μέρη στην Αθήνα με σοκολατόπιτα ονειρική, για να γιορτάσετε όπως πρέπει την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας. Κι αν σας λένε και Κυριάκο ή Κυριακή, ακόμα καλύτερα, διπλός εορτασμός.

Δεν θα πούμε πολλά λόγια πριν περάσουμε στο παρασύνθημα. Η σοκολατόπιτα είναι ένα από εκείνα τα γλυκά που αν τα φας μόλις έχουν βγει από τον φούρνο, μπορείς να καταλάβεις πόσο καλός είναι ένας φούρνος ή ένα ζαχαροπλαστείο και πόσο καλούς pastry chef διαθέτει.

Στις διευθύνσεις που σου έχουμε βάλει, μπορούμε να σου εγγυηθούμε γι’ αυτό, βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά. Όχι κυριολεκτικά όμως, δε θα χάσουμε και χέρι για μια σοκολατόπιτα ρε παιδιά, να είμαστε και κάπου ανθρώποι!

8 προορισμοί για σοκολατόπιτα στην Αθήνα

Στάμου

📍Βρες διευθύνσεις εδώ

Passarella

📍Λεβέντη 18, Περιστέρι

Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης (Μάρκος)

📍Διευθύνσεις εδώ

Amazing Chocolate

📍Κοραή 15 , Μοσχάτο
📍Ηλιουπόλεως 21, Υμηττό

Πετέκ

📍3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα

Lateau

📍Πανόρμου 101, Αθήνα

Σοκολάτα Ζαχαροπλαστείο

📍Χαϊδάρι•Πειραιάς•Κορυδαλλός •N.Σμύρνη•Αγ. Παρασκεύη• Νεα Φιλαδέλφια

Φύσις

Εδώ έχουμε ένα μπόνους για ανθρώπους που θέλουν γλυκό αλλά και να είναι υγιεινό, οπότε σου βάλαμε όλα τα σοκολατένια γλυκά του Φύσις, που είναι vegan ή χωρίς ζάχαρη και γλουτένη.

📍Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή
📍 Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι

* Στο παρελθόν σου έχουμε γράψει εδώ κι εδώ για μέρη με κέικ σοκολάτας ή σοκολατόπιτα.