Το ‘χουμε πει με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο εδώ στο Intronews. Δεν διαλέγουμε ή σουβλάκι ή πίτσα ή μπέργκερ. Αγαπάμε και τα 3 εξίσου, σαν παιδιά μας. Απλώς κεντράρουμε ανάλογα τη φάση, τη στιγμή, τη διάθεση, την όρεξη.

Εμείς θέλουμε να ‘σαι έτοιμος σαν έρθει η ώρα που θα ξέρεις τι από σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ θα έχει η γευστική σου «κομπανία». Και σου βρήκαμε 3 ακόμα μαγαζιά για να το ευχαριστηθείς όπως πρέπει, όπως σου αξίζει. Εμπιστεύσου μας και δεν θα το μετανιώσεις.

Σουβλάκι, πίτσα ή μπέργκερ: 3 μαγαζάρες για αυτό που λαχταρά η όρεξή σου

Ο Γιώργος

Η Ηλιούπολη είναι γνωστή… σουβλακομάνα. Μια περιοχή στην Αθήνα όπου το σουβλάκι είναι θεσμός, που οι κάτοικοι έχουν μάθει να απολαμβάνουν σε εκλεκτές βερσιόν. Ο Γιώργος είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς σχετικώς στο Sun City.

Εκεί στην Κεντρική Πλατεία, καταπώς την λένε οι ντόπιοι, βρίσκεις ένα ξεχωριστό σουβλάκι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Μα πάει μαρούλι και καρότο μέσα στο τυλιχτό; Αν πάει, λέει… Ένα από τα πιο παλιά σουβλατζίδικα στην Ηλιούπολη, αναγνωρίσιμο όσο και οι πλατείες της.

Ο κατάλογος είναι κάτι παραπάνω από πλούσιος, με ένα σωρό επιλογές. Και με γενναίες μερίδες, οι καλοφαγάδες βρίσκουν εδώ τον παράδεισό τους. Τώρα το καλοκαίρι είναι ακόμα καλύτερα, στα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία…

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 8, Ηλιούπολη

Σουβλάκι, πίτσα ή μπέργκερ; 3 προτάσεις για να παραγγείλεις σήμερα στο σπίτι

Totonno Pizzeria

Η καλή η πίτσα είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Κι όταν συναντιέται ο δρόμος σου μαζί της, ξέρεις πως θα είναι για πάντα. Έρωτας από την πρώτη μπουκιά που γίνεται αγάπη. Κι εμείς σου μιλάμε για μια πιτσαρία που σε κάνει να αισθάνεσαι… πράγματα! Ευτυχία, το δίχως άλλο.

Τα πάντα έχουν δουλευτεί και προετοιμαστεί στην εντέλεια. Η ζύμη αφήνεται να ωριμάσει για 72 ολόκληρες ώρες και το ποσοστό υγρασίας φτάνει στο 75%. Ο ξυλόφουρνος κάνει μετά τη διαφορά. Όπως και οι πρώτες ύλες, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από την Ιταλία.

Κι επειδή μας αρέσει να μιλάμε με ντοκουμέντα, ιδού μερικές από τις πίτσες που έχεις διαθέσιμες στο μενού. Μην αγχωθείς τι θα διαλέξεις. Θα παραγγείλεις τόσες και τόσες φορές άλλωστε!  

Tutta Panna: Με κρέμα παρμεζάνας, mozzarella, prosciutto cotto, παρμεζάνα Reggiano και μανιτάρια

Mortadella Pistacchio: Με κρέμα παρμεζάνας, ντοματίνια, pesto βασιλικού, buratta, μορταδέλα di bologna και φυστίκι Αιγίνης

Pizza Al funghi Con Bufala Campana: Με σάλτσα ντομάτας, mozzarella bufala, μανιτάρια, παρμεζάνα, βασιλικό και ελαιόλαδο

Bianca: Με κρέμα παρμεζάνας, gorgonzola dolce, scarmoza, mozzarella και flakes παρμεζάνας

Al Pesto: Με σάλτσα San Marzano, mozzarella, prosciutto cotto, ντοματίνια και pesto βασιλικού

Καλογρέζης 1, Χαλάνδρι

Good Dog

Στο Μικρολίμανο θα σε πάμε τώρα, για ένα πολύ σοβαρό μπεργκεράδικο, από αυτά που ανεβάζουν level την κατηγορία και σε κάνουν να ξεχνάς το… σουβλάκι. Όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι, προσοχή και αγάπη. Από τα ψωμάκια μέχρι σχεδόν το κάθε υλικό, που επιλέγεται εξαιρετικά προσεκτικά και από πολύ συγκεκριμένα μέρη.

Η φιλοσοφία είναι του λεγόμενου smash burger. Πολλά τα καλούδια που θα κληθείς να διαλέξεις, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοπάρεις, μακάρι βέβαια να ‘ταν αυτά τα «προβλήματά» μας σε αυτή τη ζωή. Μία ή άλλη, είπαμε να στο κάνουμε κάπως πιο εύκολο με αυτά που εμείς ξεχωρίζουμε:

Cheeseburger: Με 2 smashed μπιφτέκια, cheddar, πίκλες, ketchup και μουστάρδα

Pastrami Burger: Με 2 smashed μπιφτέκια, 4 φέτες παστράμι, γραβιέρα Αμφιλοχίας, πίκλες και μουστάρδα

Chick to Chick Burger: Με 2 πικάντικα φιλετίνια κοτόπουλο 120g, flakes παρμεζάνας, ντομάτα, iceberg και μαγιονέζα τρούφας

Raging Bull Burger: Με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά 180g, διπλό cheddar, crispy μπέικον, αυγό τηγανητό, Doritos, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια σωτέ και roasted onion sauce

I-Taleggio Burger: Με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά 180g, τυρί Taleggio, crispy μπέικον, μανιτάρια σωτέ, iceberg, τηγανητά κρεμμύδια και Mary Rose sauce

Chupacabra (the Mexican): Με guacamole, παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, crispy bacon, cheddar, Doritos και μαγιονέζα

Caesar`s Burger: Με τηγανητό κοτόπουλο πανέ, παρμεζάνα, crispy μπέικον, ντομάτα, iceberg και Caesar`s sauce

Λεωφόρος Αλ. Παπαναστασίου 44, Πειραιάς