Άνθρωποι είμαστε και εμείς, έχουμε αρχίσει να στερεύουμε από ιδέες για το πώς να κάνουμε πρόλογο σε ένα θέμα που καλύπτουμε κάθε εβδομάδα εδώ στο Intronews. Ξέρεις όμως τι δεν στερεύει μέσα μας ποτέ; Η… πείνα για καλό σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ!

Συνεχίζοντας τη γύρα μας στην Αθήνα για μαγαζιά που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν στο αντικείμενό τους – προς μεγάλη μας χαρά – εντοπίσαμε 3 ακόμη εκλεκτές επιλογές για σένα. Old school σουβλάκι, πίτσα με street food αισθητική και ίσως το πιο ζουμερό μπέργκερ της πόλης, σίγουρα από τα πιο δημοφιλή.

Θρυλικό σουβλάκι στα νότια, πίτσα super παχιά και «λιωτύρι» ή μπέργκερ υπερζουμερό: Να τι θα παραγγείλεις σήμερα

Σουβλάκι – Πίτσα – Μπέργκερ: Τρία μαγαζιά για την… Αγία Τριάδα του street food

Ελληνικό

Ο Εβάν Φουρνιέ ξετρελάθηκε με τον γύρο του Αχιλλέα (ε, μα, ναι), του ‘χαμε προτείνει 5 ακόμα σουβλατζίδικα να φάει και να πάθει πλάκα, του έχουμε ακόμη ένα, πιο «ψαγμένο». Στο Ελληνικό πάνε αυτοί που ξέρουν, πάνε οι μύστες. Το σουβλάκι εδώ είναι ένα ποίημα, μια old school απόλαυση.

Δεν έχει delivery, δεν έχει δηθενιές. Από το 1990 εκεί, υπηρετεί την παράδοση με τον ίδιο τρόπο, έχοντας φανατικούς πελάτες που δεν αλλάζουν με κανένα άλλο το σουβλάκι του. Αν προλάβουν, αφού εδώ το sold out είναι συχνό…

Λεωφόρος Ιασωνίδου 40, Ελληνικό

Το επόμενο σουβλάκι που πρέπει να φάει ο Φουρνιέ, πίτσα και μπέργκερ με φανατικούς οπαδούς: Να πού θα σε βγάλει ο δρόμος απόψε

Piatta

Ένα Italian που γνωρίζει τα «καπρίτσια» και τις ιδιαιτερότητες της πίτσας. Τις ψήνει μαεστρικά, με το εντυπωσιακά νόστιμο ζυμάρι να γίνεται η βάση που κάθονται υπέροχα και λαχταριστά toppings. Καταλαβαίνεις τι τρως, νιώθεις τη γεύση του κάθε υλικού ξεχωριστά, αλλά και όλων μαζί, σε ένα σύνολο που σε «στέλνει» με την καλή την έννοια.

Με την ανάλαφρη διάθεση ενός street food, έχουμε να κάνουμε με ένα μαγαζί υψηλού επιπέδου, που – θα ήταν λάθος μας αν δεν κάναμε ειδική αναφορά – παίζει μεγάλη μπάλα και στην κατηγορία «pasta».

Προόδου 44, Βούλα

Στηβς Α.Ε.

Το μπέργκερ είναι «αμερικανιά» και σε αυτό το μαγαζί θα το καταλάβεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τεράστιες μερίδες, θεϊκές γεύσεις, «χολιγουντιανή» industrial ατμόσφαιρα!

«Κατασκευαί και συναρμολογήσεις χάμπουργκερ και πιτσών» διαβάζουμε στην είσοδο ενός μαγαζιού που είναι cool σε κάθε του έκφανση. Ο κόσμος κάνει ουρές γι’ αυτά τα ζουμερά μπέργκερ που έρχονται μαζί με σπιτικές (το τονίζουμε) τηγανητές πατάτες.

Έχει και φοβερή και τρομερή deep dish pizza, που μοιάζει με τάρτα, αλλά είναι φτιαγμένη από ζύμη πίτσας. Γενικά μιλάμε για ένα σύνολο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, μόνο τυχαία δεν είναι η δημοτικότητα του Στηβ, κάθε άλλο βασικά.

Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός