Σουβλάκι. Πίτσα. Μπέργκερ. Φανταζόμαστε έχουμε ήδη την προσοχή σου. Μόλις είπαμε τις 3 μαγικές λέξεις που κανείς εκεί έξω δεν μπορεί να αντισταθεί. Και αφού σε κάναμε 100% δικό μας, πάμε να δούμε μαζί 3 μαγαζιά που τιμάνε τα street food της καρδιάς μας όπως τους αρμόζει.  

Σου έχουμε σήμερα μια «ψαγμένη» επιλογή για σουβλάκι στα βόρεια προάστια της Αθήνας, το επόμενο talk of the town στο κομμάτι «πίτσα» και ένα μπεργκεράδικο – σαντουιτσάδικο που… μαρσάρει δυνατά. Φύγαμε; Φύγαμε.

Σουβλάκι – Πίτσα – Μπέργκερ: Σε φτιάξαμε για απόψε…

Τρίγωνο Μελισσίων

Έχεις μία αίσθηση ότι είσαι σε μαγαζί κάποιου όμορφου ορεινού χωριού, έχει κάτι το έντονα οικείο ως διακόσμηση, ως αίσθηση. Και στον εσωτερικό χώρο, και στον υπέροχο κήπο του. Ο γύρος είναι χειροποίητος με μια μαρινάδα – έπος που κρατάνε καλά φυλαγμένο το μυστικό της παρασκευής της. Σαν δοκιμάζεις αυτό το σουβλάκι νιώθεις να σου μιλάει η απόλαυση της εκλεκτής πρώτης ύλης. Η νοστιμιά.

Το μπιφτέκι θα νομίζεις πως το ζύμωσε η… μαμά σου, ενώ το κεμπάπ θα έπρεπε να διδάσκεται. «Μεγάλη μπάλα» και στα εξής καλούδια: Κοντοσούβλι, εξοχικό, κοτόπουλο σούβλας και πανσέτες. Και για όσους πεινάνε πολύ και αντέχει το στομάχι τους, υπήρχε και το σουβλάκι – Γίγας όπως και λαχταριστές σκεπαστές.

Σουβλάκι-ποίημα στα βόρεια, «έμπειρο» μπεργκεράδικο και η πίτσα για την οποία σε λίγο θα μιλάει όλη η Αθήνα: Τι θα παραγγείλεις σήμερα

Π. Τσαλδάρη 21, Μελίσσια

Valtezziana 2.0

Ένα από τα μαγαζιά που περιμέναμε πώς και πώς από την πρώτη στιγμή που μάθαμε πως ετοιμάζεται, είναι πια μαζί μας, στην παρέα μας. Έκανε opening την Παρασκευή 1/11 και το «καλές δουλειές» πέρα από ευχή είναι και δεδομένο.

Η επιχειρηματική ομάδα που μας χάρισε το Black Salami, έναν από τους πιο δημοφιλείς δηλαδή φούρνους στην Αθήνα, μας συστήνει τώρα μια πιτσαρία που θα κάνει… χαμό. Στο χώρο που μέχρι πρότινος λειτουργούσε η πιτσαρία Valtezziana (εξ του 2.0 του ονόματος) θα μας προσφέρουν μία πίτσα που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.

Με το ζυμάρι να αποτελεί προϊόν μακράς και εντατικής μελέτης. Μην σε ζαλίσουμε με τεχνικές λεπτομέρειες, αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι πως φτιάχνεται από 3 είδη προζυμιού, είναι ελαφρύ και χωνεύεται εύκολα. Για τα υπόλοιπα, toppings και τα συναφή, από κοντά. Δεν θα αργήσουμε άλλωστε να το επισκεφθούμε. Εμείς και πάρα πολλοί ακόμα…

Βαλτετσίου 41, Εξάρχεια

Truck Food

Ένα πολύ στιλάτο μαγαζί με πολύ ωραία διακόσμηση που σε κάνει να νιώθεις όντως πως τρως σε μια καντίνα κάπου σε μια μακρινή εθνική οδό. Τα μπέργκερ του είναι το real thing, να, δες επιλογές:

Texas Bbq Burger: Original brioche bun, μπιφτεκι μοσχαρισιο 100%(140γρ), τυρί cheddar, μπέικον, onion rings, iceberg, ντομάτα, μουστάρδα & bbq sauce

Parmesan Burger: Original brioche bun, μπιφτεκι μοσχαρισιο 100%(140γρ), parmesan flakes, μπέικον, πίκλα, iceberg, bbq sauce & homemade sauce

Hangover Double Burger: Original brioche bun, διπλό μπιφτεκι μοσχαρισιο 100%(140γρ),  διπλό τυρί cheddar, μπέικον, αυγό μάτι, καραμελωμένα κρεμμύδια σε bbq sauce, iceberg, ντομάτα & homemade sauce

Πάντως, το μαγαζί καμαρώνει ακόμα περισσότερο για τα σάντουιτς του. Με γεμίσεις όπως κοτομπουκιές, μπριζολάκι, λουκάνικο, μπιφτέκι σε πάει σε άλλο γευστικό level.

Αιμ. Βεάκη 34, Περιστέρι

Σουβλάκι – ποίημα στα βόρεια, «έμπειρο» μπεργκεράδικο και η πίτσα για την οποία σε λίγο θα μιλάει όλη η Αθήνα: Το street food στα καλύτερά του