Έγινε συνήθεια, μια φορά την εβδομάδα να τα λέμε από τούτη εδώ τη φιλόξενη γωνιά και να σου κάνουμε ένα briefing για τα ωραία που παίζουν εκεί έξω αναφορικά με τα street food της καρδιάς μας. Σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ τα αγαπάμε όλα εξίσου, δεν κάνουμε διακρίσεις στην ευτυχία…

Σήμερα λέμε να σε πάμε για σουβλάκι στα νότια, για πίτσα σε ένα μαγαζί που μόλις άνοιξε και είναι… ακίνδυνη η τρέλα του, ενώ θα κάνουμε φινάλε με ένα μπεργκεράδικο που θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου αν προτιμήσεις.

Σουβλάκι, πίτσα ή μπέργκερ; 3 προτάσεις για να παραγγείλεις σήμερα στο σπίτι

Σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ: 3 μαγαζιά τα-μαμ για την… Αγία Τριάδα του street food

Πίττα Βόσπορος

Αν είσαι λάτρης της πολίτικης κουζίνας, αν θες το σουβλάκι σου να είναι μια γευστική εμπειρία ολκής, ιδού το μαγαζί σου. «Γεύσεις όπως παλιά» είναι το μότο αυτού του ψητοπωλείου και είναι αλήθεια πως η παράδοση σου μιλάει ενώ απολαμβάνεις μπουκιές ευτυχίας.

Ο χοιρινός γύρος σε ανατολίτικη πίτα, ο γύρος ντονέρ, το κεμπάπ γιαουρτλού, οι κάθε λογής σκεπαστές, αλλά και τα τυλιχτά του με διάφορες γεμίσεις, συγκαταλέγονται στα best seller. Γενικώς ξέρεις πως εδώ θα φας καλά, θα φας χορταστικά. Το «πάμε για κάνα σουβλάκι» βρίσκει την ιδανική απάντηση.

Πλουτάρχου 51,  Άγιος Δημήτριος

Σουβλάκι, πίτσα ή μπέργκερ; 3 προτάσεις για να παραγγείλεις σήμερα στο σπίτι

Pizzarte

Πάμε μια βόλτα στην Κεντρική Πλατεία της Ηλιούπολης, που ενώ γενικώς φημίζεται για το σουβλάκι της, κάνει την απόλυτη ρελάνς με μια πιτσαρία που άνοιξε ο Απόστολος Ρουβάς, αδερφός του Σάκη!

Μας φωνάζει «έλα μου (είναι ακίνδυνη η τρέλα μου)» και δεν μας φτιάχνει… μακαρόνια με κιμά για να φάμε, αλλά ένα σπέσιαλ μενού που περιλαμβάνει 14 πίτσες μια εξ αυτών η απόλυτη γλυκιά έκπληξη – πίτσα με Nutella! Street food με ένα ιταλικό twist, μας λέει το ίδιο το Pizzarte για τον εαυτό του και πολύ μας αρέσει, με το καλημέρα.

Το μενού διαθέτει και τρεις επιλογές panuozzo, δηλαδή η ζύμη πίτσας που γίνεται σάντουιτς. Σερβίρεται σε δύο ή τέσσερα κομμάτια, επιλογή to go. Τα εκλεκτά υλικά, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αγάπη για την τέχνη της πίτσας, οδήγησαν σε ένα μαγαζί που μας κάνει να τραγουδάμε «Και σε θέλω!»

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 3, Ηλιούπολη

Between Breads

Καλό το σουβλάκι, καλή η πίτσα, αλλά και ένα μπεργκεράκι, ε; Και στον Άλιμο το συναντάμε σε μια εκδοχή που μας έχει ξετρελάνει. Η τεχνογνωσία είναι ζηλευτή και το αποτέλεσμα υπέροχο.

Crispy Chicken (τραγανό κοτόπουλο, τσένταρ, iceberg, ντομάτα, tartar sauce και verde sauce), Oh my goat burger (μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, λάχανο κόκκινο μαριναρισμένο, ντομάτα, crispy μπέικον, μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα του δάσους και sweet chili sauce) είναι 2 μπέργκερ που θα σε κάνουν να θες να χειροκροτήσεις.

Αν είσαι φίλος των hot dog, επίσης βρήκες τον παράδεισό σου. Και για επιδόρπιο, πάντα υπάρχει λίγος χώρος για γλυκό, συστήνουμε Banoffee Roll, με τηγανητή μπανάνα τεμπούρα που συνδυάζεται με κρέμα βανίλιας, καραμέλα και μπισκότο Oreo τριμμένο. Ουάου.

Δωδεκανήσου 49, Άλιμος