Πέρασε και ο Δεκαπενταύγουστος, ξέρεις τι δεν πέρασε και δεν περνάει ποτέ; Η όρεξή μας για καλό street food. Σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ, εδώ στο Intronews είμαστε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι και τις παραδόσεις μας τις αγαπάμε…

Να ‘μαστε λοιπόν ξανά στο εβδομαδιαίο ραντεβού μας με το τρίπτυχο της ευτυχίας, σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ. Με 3 μαγαζιά που αξίζει πέρα ως πέρα να βάλεις στο πρόγραμμά σου. Άκου μας και δεν θα το μετανιώσεις, διόλου.

Σουβλάκι και πίτσα vintage, μπέργκερ αλά USA: Ξέρουμε πού θα πας απόψε για το street food της καρδιάς σου

Σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ: 3 μαγαζιά με μάστερ στο αντικείμενο

Πολύβιος

Το παλιότερο σουβλατζίδικο στη Δραπετσώνα, ένα μέρος που νιώθεις την παράδοση να σου μιλάει. Το σουβλάκι όπως άλλοτε, σε ένα μαγαζί που φημίζεται για τα πιάτα -μερίδες του, μην φανταστείς κάτι περίεργο, πάει ως εξής: Δύο πίτες, κρέας (με best seller το σουτζούκι), ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανός. Η γοητεία του απλού, η ουσία της γεύσης. Σουβλάκι λες και γεμίζει το στόμα σου, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Ό,τι άλλο θες, τζατζίκι ή τηγανητές πατάτες για παράδειγμα, θα χρειαστεί να το παραγγείλεις έξτρα. Κι αν θες και ένα tip, στον Πολύβιο τρως μια πίτα που δεν μοιάζει με καμία άλλη που έχεις φάει. Το βούτυρο είναι το μυστικό…

Εξαιρετικά φαγητά, μεγάλες μερίδες, λογικές τιμές. Και κυρίως μια αίσθηση πως είσαι φίλος περισσότερο παρά πελάτης. Πόσο όμορφο να το νιώθεις.

Αγίου Δημητρίου 28, Δραπετσώνα

Σουβλάκι και πίτσα vintage, μπέργκερ αλά USA: Ξέρουμε πού θα πας απόψε για το street food της καρδιάς σου

Rusticana

Ποιοτικά και αγνά υλικά. Αγάπη, γνώση και αφοσίωση στη στιγμή, στη λεπτομέρεια. Ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει γίνει σημείο αναφοράς στο δυτικό κομμάτι της Αθήνας. Με τον πλέον φυσικό τρόπο.

Οι πίτσες γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο: πέταγμα του ζυμαριού στον αέρα για να ανοίξει, ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα. Το μενού γενικώς είναι γεμάτο καλούδια, ζυμαρικά, κρεατικά και ριζότι θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα. Αρέσει ένα τικ παραπάνω στους γονείς με μικρά παιδιά, καθώς έχει πλατεία δίπλα, και έχουν χώρο οι μικροί (μας φίλοι) να παίξουν. Και οι μεγάλοι να πουν καμιά κουβέντα…

Μεσολογγίου & Λυσίου 1, Περιστέρι

Σουβλάκι και πίτσα vintage, μπέργκερ αλά USA: Ξέρουμε πού θα πας απόψε για το street food της καρδιάς σου

Sam Burgers

Ο Σταμάτης Μαρινέλης, για τους φίλους Σαμ, μεγάλωσε στην Αμερική και μόλις γύρισε στην πατρίδα αποφάσισε να μοιραστεί τη γνώση του στο φαγητό με όλους εμάς. Πολύ τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Γεννήθηκε έτσι ένα αυθεντικό αλά USA μπεργκεράδικο που πρώτα είδαμε στα Χανιά και πλέον σερβίρει τα καλούδια του και στο Κουκάκι. Θα νιώσεις πραγματικά σαν να μεταφέρθηκες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Handmade ψωμάκια και σάλτσες (οι περισσότερες είναι απλά epic) και δημιουργίες που θα σε ξετρελάνουν. Για να μιλήσουμε με ντοκουμέντα: Brooklyn (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr, cheddar κρέμα, ΒΒQ μήλου, μαγιονέζα, μπέικον και onion rings) Miami (με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr, μαγιονέζα, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, cheddar κρέμα, BBQ Mississippi sauce και καραμελωμένα κρεμμύδια), Samburger (mε χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι 150gr, BBQ Mississippi sauce, μπέικον, cheddar & καραμελωμένα κρεμμύδια). Πείνασες και εσύ ξαφνικά σαν λύκος;

Δημητρακοπούλου 82, Κουκάκι

Σουβλάκι και πίτσα vintage, μπέργκερ αλά USA: Ξέρουμε πού θα πας απόψε για το street food της καρδιάς σου