Περιεχόμενα
Σουβλάκι – πίτσα – μπέργκερ part… χάσαμε το μέτρημα! Ουσία είναι πως όπως κάθε βδομάδα, έτσι και τώρα, είμαστε εδώ. Πιστοί στο ραντεβού μας, στην αποστολή μας να διαδώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μαγαζιά που υπηρετούν υπέροχα την τέχνη των street food της καρδιάς μας.
Πού θα σε πάμε σήμερα; Για σουβλάκι, στα δυτικά προάστια, σε μια ψαγμένη επιλογή. Για πίτσα, στην cool underground γειτονιά που λέγεται Γαλάτσι. Και για μπέργκερ, downtown γιατί σαν το κέντρο της Αθήνας δεν έχει. Στα καλύτερα σε πάμε…
Σουβλάκι – Πίτσα – Μπέργκερ: 3 μαγαζιά που το κατέχουν το αντικείμενο όσο λίγοι
Καλά Μάκη μου
Καλαμάκι μου και Καλά Μάκη μου – respect για το λογοπαίγνιο! Κι όπως σαφώς υποδηλώνεται, εδώ έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη σπεσιαλιτέ: Τα καλαμάκια (να μας συμπαθάνε οι αναγνώστες εκ Θεσσαλονίκης που θα φωνάζουν τώρα «σουβλάκι ρε!» στην οθόνη). Με χοιρινό, κοτόπουλο και μανιτάρι – αν είσαι vegan, σπεύσε. Τέλεια ψημένα, χειροποίητα, από εκλεκτή πρώτη ύλη.
Δεν υπάρχει γύρος, μην ψάχνεις άδικα. Μιλάμε για αυστηρά «καλαμάδικο». Έχει, όμως, ωραιότατες τηγανητές πατάτες. Και ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιο που θα κάνεις χάρη στον εαυτό σου αν δοκιμάσεις – τοπ. Κι όλα αυτά σε ένα cozy περιβάλλον, νιώθεις την οικειότητα στον αέρα…
Στρ. Καραϊσκάκη 49, Χαϊδάρι
Κάτι Άλλο
«Παλιακή» πίτσα, από αυτές τις ωραίες, τις «μπαμπάτσικες», τις φουλ με αγνά και διαλεχτά υλικά. Με κλασικές βερσιόν (μαργαρίτα, σπέσιαλ, 4 τυριά, ελληνική, καυτερή και πάει λέγοντας).Από το 1982 στα πέριξ, καμαρώνει ως μαγαζί για τη ζύμη του, για τη γευστική εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες.
Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: Ο κιμάς είναι από ναξιώτικο κρέας, τα αλλαντικά από την Κρήτη και την Καρδίτσα, ενώ φτιάχνουν ως και χειροποίητες «αλοιφές» (μαγιονέζα, τυροσαλάτα και τζατζίκι).
Προφήτη 22, Γαλάτσι
Street Habit
Σε ένα μικρό μαγαζί πίσω από την Πειραιώς βρίσκουμε ένα μπεργκεράδικο που ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη. Υπάρχει εξειδίκευση εδώ, κυριαρχεί η αγάπη και το μεράκι. Κοιτάς στο Instagram φωτό και… λιώνεις.
Συνδυασμοί και ιδέες που δεν θα βρεις αλλού, με «ομορφιές» όπως το ηπειρώτικο μπέργκερ προβατίνα (μαγειρεμένο σε μπίρα, με καπνιστό τυρί, φασολάκι πίκλα, μαγιονέζα και καραμελωμένο πράσο). Η προσωπική πινελιά είναι φανερή σε όλα, χαρακτηριστικά φτιάχνουν μόνοι τους ως και τις μαγιονέζες, τις σάλτσες, τις πίκλες, το ψωμί, και το μπέικον.
Στο μενού βρίσκουμε συνολικά 11 μπέργκερ και 9 σάντουιτς. Ποια μας έκαναν περισσότερη εντύπωση; Μα… όλα! Καταπληκτικά. Όλα. Ναι. Πολύ. Άντε να ξεχωρίσουμε μερικά μπέργκερ, έτσι για τη… λιγούρα:
Χουνκιάρ Burger: Με μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μελιτζάνα πανέ, τυρένια μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα, κρεμμύδι, μαϊντανό και χειροποίητη σάλτσα ψητής ντομάτας
Fat Boy Burger: Με μπιφτέκι μοσχαρίσιο 175g, χειροποίητο μπέικον, cheddar, αυγό μάτι, τραγανό κρεμμύδι, ρόκα και χειροποίητη honey mustard mayo
Μπλε Κότα Burger: Με ρολό κοτόπουλο γεμιστό, χειροποίητη blue cheese mayo, καπνιστό τυρί, ντομάτα και ρόκα
Μάνι Γάνι Burger: Με ψητό μανιτάρι Portobello, τυρί σχάρας, ρόκα, ντομάτα, τραγανό κρεμμύδι και χειροποίητη mayo με καραμελωμένα πράσσα
Fitili Burger: Με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά 175g, σαλάμι chorizo, τυρί καπνιστό, κρεμμύδι, αγγούρι, sauce mayo χειροποίητη και hot sauce
Λεωνίδου 41, Κεραμεικός