Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς το σουβλάκι σε γκουρμέ εκδοχή; Το έχουμε πετύχει αρκετές φορές ως επιλογή σε εστιατόρια, χωρίς όμως να είναι κάτι το εξεζητημένο. Συνήθως είναι μια μερίδα με τρία καλαμάκια, πιτάκια, κάποια σος γιαουρτιού, ντομάτα, κρεμμύδι και ίσως πατάτες. Όμως αυτό που δοκιμάσαμε στο The Lemon Tree & Co. Athens Riviera στην Πλαζ Βούλας, είναι κάτι που δεν περίμενα ότι θα δοκιμάσω.

Το The Lemon Tree & Co είναι ένα beach restaurant και παραλία, ένας all day καλοκαιρινός χώρος και μπορεί να σου προσφέρει αυτά που θα ήθελες να ζήσεις σε ένα νησί, αλλά για κάποιον λόγο δε σου βγήκαν οι διακοπές φέτος τον Αύγουστο και μπορεί να μη σου βγουν και τον Σεπτέμβρη. Δε χρειάζεται να μιζεριάζεις. Μπορείς να βιώσεις μια κλασάτη εμπειρία και να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου, γιατί το ξεχνάμε όλοι μας αυτό, ότι μετά από μια κοπιώδη προσπάθεια στη δουλειά, ακόμα κι αν δεν έχουμε το μπάτζετ για να πάμε κάπου διακοπές, μας αξίζει να μας περιποιούμαστε.

Εγώ που τον Αύγουστο θα μετράω τους άδειους δρόμους της Αθήνας, αντί να κάτσω να χαζεύω τα στόρι των άλλων από τα νησιά, θα πάρω την παρέα μου, δηλαδή τον εαυτό μου, και θα κατηφορίζω συχνά προς το The Lemon Tree & Co., όχι μόνο για απογευματινό μπάνιο, μα και για δείπνο.

Και στο δείπνο, θέλω να εστιάσεις σε δύο πράγματα. Πρώτον, στο καταπληκτικό δικό τους ψωμί που σου φέρνουν σε ένα πολύ ωραίο σκεύος που καλύπτεται από ένα καπάκι που πάνω του έχει ένα μπολάκι με βούτυρο κι ένα με λάδι. Και, δεύτερον, στο σουβλάκι αστακού που έχουν, το οποίο το έχουν φτιάξει με καρυκεύματα, ώστε όταν το μυρίζεις, να σου θυμίζει κεμπάπ ή τα κεφτεδάκια που σου έκανε η γιαγιά σου όταν ήσουν μικρός.

Καθότι το The Lemon Tree & Co. έχει αιγυπτιακές ρίζες, τόσο στην διακόσμηση και στην αρχιτεκτονική του χώρου, όσο και στο μενού, θα το δεις αυτό το στοιχείο. Οι σεφ Mirette Aly και Μιχάλης Νουρλόγλου, έχουν ενώσει το κοινό τους γαστρονομικό όραμα και προσφέρουν στον επισκέπτη ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, στην πάνω και την κάτω πλευρά της.

Εκτός από το σουβλάκι-καλαμάκι, σε αυτά που δοκίμασα από το μενού, προτείνω να πάρετε σίγουρα τις δύο επιλογές με ριζότο, μία με παντζάρι και μία με ποικιλία πορτσίνι.

Ικανοποιήθηκα από το σέρβις τους που ήταν πολύ εξυπηρετικό, θα ήθελα να είναι λίγο πιο χαμηλά η μουσική, μιας και τα ηχεία είναι σε όλα τα σημεία, οπότε στα τραπέζια δυσκολεύεσαι να μιλήσεις με την παρέα σου, κάποια πιάτα σίγουρα ήταν αρκετά μακριά από τις δικές μου γεύσεις, αλλά συνολικά μπορώ να πω ότι είναι μια εμπειρία, από τα sunbeds μέχρι το εστιατόριο, που άγγιξε αυτό που ήθελα. Α, έχει και αρκετές πολύ premium επιλογές στα ποτά του. Θα σου πρότεινα να μην πας προς κοκτέιλ, αλλά να δοκιμάσεις τα ποτά σκέτα.

Μην το ξεχάσω, μη μείνω μόνο στο σουβλάκι και το φαγητό εν γένει, μου αρέσει πολύ και η διακόσμηση με τους πίνακες στην είσοδο, είναι γενικά υψηλή η αισθητική και η καλλιτεχνική αντίληψη των ανθρώπων που έστησαν το The Lemon Tree & Co..

Σε αφήνω με μερικές φωτογραφίες, στις οποίες δε θα βρεις το σουβλάκι και το ψωμί, γιατί αυτά θέλω να τα ανακαλύψεις μόνος σου.

Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα