Λοιπόν, την Κυριακή (14/7) είχε τελικό Euro 2024, Ισπανία Vs Αγγλία και σίγουρα θα έψαξες να το συνοδέψεις γευστικά ως φάση. Ξέρεις όμως κάτι; Μεταξύ μας είμαστε, ας μιλήσουμε με ειλικρίνεια κοιτώντας ο ένας τον άλλον νοερά στα μάτια. Αφορμή ψάχνουμε για να φάμε σουβλάκι, πίτσα ή μπέργκερ. Η αιτία είναι πάντα η ίδια: Τα γουστάρουμε τρελά!

Πόσο μάλλον τώρα που, κοίτα έξω, έχει πιάσει καλοκαίρι και την πόρτα έχω ανοίξει της καρδιάς. Η φάση θέλει παρέα, καλό φαγητό και ατέρμονες συζητήσεις περί παντός επιστητού. Σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ και όλα γίνονται καλύτερα…

Σουβλάκι, σούπερ αφράτη πίτσα ή το νέο μπέργκερ του Κεραμεικού που παραμιλάνε όλοι; 3 προτάσεις για σήμερα το βράδυ

Σουβλάκι, πίτσα, μπέργκερ: Η… αγία τριάδα του street food μέσα από 3 υπέροχα μαγαζιά

Τα σουβλάκια της Πετμεζά

Όταν ανακαλύπτεις χειροποίητο σουβλάκι, όπως παλιά, όπως πρέπει, τώρα όχι μόνο θα σταθείς, όχι μόνο επιβάλλεται να δοκιμάσεις, αλλά πάνω από όλα πρέπει να χειροκροτήσεις. Είναι «τρέλα» να πηγαίνεις κόντρα στην ευκολία του «ετοιματζίδικου».

Αξίζει όμως κάθε λεπτό της «ταλαιπωρίας». Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό αριστούργημα που σε κάνεις να θες να… λερώσεις χέρια και μπλούζες χωρίς καν να σε πειράζει.

Γύρος χοιρινός, καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, μπιφτέκι, η λίστα είναι ο ορισμός του «τόσα όσα», του «λίγα και πολύ καλά». Η ποιότητα βγαίνει μπροστά, αυτή σε κάνει να φυλακίζεις για πάντα αυτό το σουβλάκι στην καρδιά σου.

Πετμεζά 2, Κουκάκι

Migliore Pizza Wine

Είσαι στα νότια της Αθήνας, νιώθεις λες και ταξίδεψες στην Ιταλία. Οι γεύσεις, τα αρώματα, το στιλ και η ατμόσφαιρα, όλα θυμίζουν τη γειτονική μας χώρα. Με μια απαραίτητη ελληνική νότα να δημιουργεί εν τέλει κάτι το εντελώς ξεχωριστό.

Τα φρέσκα υλικά και η «άποψη» στην παρουσίαση των πιάτων, το καλό γούστο επίσης, όλα αυτά κάνουν τη διαφορά. Ομοίως τα σπιτικά ζυμαρικά. Επίσης το ριζότο του μαγαζιού είναι από τα καλύτερα που «παίζουν» εκεί έξω, must try.

Απολαυστικές και οι πίτσες, ας κάνουμε μια ειδική αναφορά στην Tartufata, με mozzarella fior di latte, ποικιλία άγριων μανιταριών, ρόκα και κρέμα τρούφας – είναι θέμα δυνατό!

Λεωφόρος Αγίας Βαρβάρας 105Α, Παλαιό Φάληρο

4 Hands Athens Burger

Ένα νέο μπεργκεράδικο στην πόλη, τόσο καλό, ώστε ακόμη και βραδιές που είσαι… προγραμματισμένος να φας σουβλάκι, σαν μυρίσεις το μπιφτεκάκι να ψήνεται, θα σπεύσεις να αλλαξοπιστήσεις!

Fine dining σε street food πλαίσιο; Να που τελικά είναι εφικτό, όταν συνδυάζονται γνώση και δημιουργικότητα, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Δεν θα χρειαστεί να… σπαζοκεφαλιάσεις για το τι θα επιλέξεις. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα από τρία μπέργκερ (Cheeseburger, Double Cheeseburger, Oklahoma).Τα έχεις ξαναφάει, είπες; Ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Οι θαυμάσιες τηγανητές πατάτες και δύο φοβερές σως έρχονται να «κουμπώσουν» ιδανικά και να πάνε το όλο θέμα στο κορυφαίο level.

Κεραμεικού 111, Κεραμεικός