Ήταν μια απαίτηση ετών προς τα TGI Fridays να βάλουν μια fully vegan επιλογή στο μενού τους και για την Σαρακοστή δεν έχουν μόνο μία, αλλά έξι.

Το νέο μενού τους – που ελπίζω να παραμείνει για κάποιες επιλογές vegan και μετά τη Σαρακοστή – είναι all inclusive και καλύπτει κάθε διατροφική επιλογή.

Το θρυλικό potato twisters είναι διαθέσιμο και σε vegan option με μείγμα μπαχαρικών, λεμόνι και δενδρολίβανο, αλλά σε αυτό το μενού είναι το λιγότερο εντυπωσιακό πιάτο.

Οι παναρισμένες μπουκιές κουνουπιδιού επικαλυμμένες με Fridays™ Signature Glaze με Jack Daniels Tenessee Whiskey είναι ο σταρ του μενού για εμένα, καθώς εκτός από το υπέροχο glaze, έχουν και ένα γαρνίρισμα με κόκκινο λάχανο, iceberg και πασπαλίζονται με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και καψαλισμένο σουσάμι.

TGI Fridays

Για starter μπορείς να επιλέξεις επίσης είτε τη σαλάτα με φράουλες είτε το bowl με κους κους και γλυκοπατάτες, το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Στη σαλάτα περιλαμβάνονται κόκκινο και πράσινο μαρούλι και γκλασαρισμένα καρύδια, ενώ γαρνίρεται με κομμένες φρέσκες φράουλες επικαλυμμένες με balsamic marinade. Συνοδεύεται με Balsamic Vinaigrette dressing.

TGI Fridays

Στο bowl με το κους κους και τις γλυκοπατάτες θα βρεις αβοκάντο spread, pico de gallo, ανάμεικτη πράσινη σαλάτα και spicy lemon dressing.

Υπάρχει και τρίτη επιλογή, το Ginger Green Bowl που περιέχει ζεστή τρίχρωμη κινόα με μπρόκολο στη σχάρα, αβοκάντο, καβουρδισμένα αμύγδαλα, φρέσκια μέντα, μαριναρισμένα ψητά τοματίνια, φύλλα γαλλικής σαλάτας, γλυκοπατάτα και Ginger dressing.

Για το κυρίως σε περιμενουν δύο μπέργκερ, ένα με beyond meat και ένα από τρίχρωμη κινόα. Το πρώτο είναι πιο ζουμερό, το δεύτερο πιο healthy.

Στο μπέργκερ με beyond περιλαμβάνονται τηγανητές ροδέλες κρεμμυδιού πανέ, BBQ sauce, Vegan mayo,νηστίσιμο κίτρινο τυρί, ντομάτα και iceberg και συνοδεύεται από country τηγανητές πατάτες.

TGI Fridays

Το μπέργκερ τρίχρωμης κινόα έχει επίσης μανιτάρια champignon, κόκκινα φασόλια, Soya sauce και θυμάρι, vegan Mayo, ντομάτα, φύλλα ρόκας και αγγούρι σε σουσαμένιο ψωμί και συνοδεύεται επίσης από τηγανητές πατάτες.

Αν πάλι δεν είσαι βίγκαν, αλλά νηστεύεις από κρέας μόνο, τότε θα βρεις δύο πεντανόστιμα πιάτα με γαρίδες. Το ένα είναι το Sambuca Shrimp Pasta με γαρίδες καρυκευμένες με cajun spice και σωταρισμένες σε ελαιόλαδο με σκόρδο, πράσο, κόκκινα κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά, τα οποία σβήνονται με Sambuca, περιχύνονται με σπιτική κόκκινη σάλτσα και σερβίρονται με fettuccine.

TGI Fridays

Και το δεύτερο είναι το Fridays™ Shrimps με τραγανές γαρίδες τηγανισμένες πανέ που συνοδεύονται με επιλογή απο Sweet Chili ή Fridays™ Signature Glaze ή BBQ sauce και τηγανητές πατάτες.

Αν δε νηστεύεις και το θες το κρέας σου, τότε έχει δύο επιλογές.

Η πιο γυμναστηριακή και healthy είναι η σαλάτα με κοτόπουλο yucatan (κοτόπουλο σχάρας με μπαχαρικά Cajun, αβοκάντο, λωρίδες corn tortillas, φύλλα μαρουλιού romaine, ανάμικτη πράσινη σαλάτα, κόκκινο λάχανο, ντομάτα, Colby και Monterey Jack, αναμιγνύεται με Cilantro Lime Vinaigrette και γαρνίρεται με Spicy Mayo).

Η δεύτερη είναι το Steak Burger (τρυφερό Angus Steak 120γρ. με μπαχαρικά Cajun, τραγανά frizzled onions, μανιτάρια σωτέ, iceberg, Poblano sauce και Truffle Mayo σε ψωμί brioche).

TGI Fridays

Μενού χωρίς γλυκά δε γίνεται και στα TGI Fridays έχουν τρεις επιλογές που θα σε λιγώσουν.

Πρώτα, το Chocolate Heaven, ένα αφράτο κέικ με στρώσεις σοκολάτας, ζεστή σως σοκολάτας, παγωτό βανίλια, σοκολατάκια δημητριακών και πολύχρωμη τρούφα.

TGI Fridays

Δεύτερον, τα BANOFFEE TACOS, δηλαδή δύο Waffle Tacos, παγωτό βανίλια και σπιτική κρέμα banoffee με φρέσκιες μπανάνες και καραμέλα, τα οποία γαρνίρονται με σαντιγί, τριμμένο μπισκότο και τριμμένη καρύδα.

TGI Fridays

Τρίτον, το NEW YORK CHEESECAKE με τρεις διαφορετικές επιλογές γεύσης:

  • STRAWBERRY με σως φράουλας, marshmallows, φράουλα και ζάχαρη άχνη.
  • CHOCOLATE με ζεστή σως σοκολάτας, πουράκι σοκολάτας, μπισκότο Oreo® και ζάχαρη άχνη.
  • CRÈME BRÛLÉE με σως καραμέλας βουτύρου, σαντιγί και ζάχαρη άχνη.
TGI Fridays

Τσέκαρε κι εσύ το νηστίσιμο μενού των TGI Fridays εδώ.