Στο Το Nazaré Surf Bar η φάση είναι μόνο καλοκαίρι!

Οι περισσότερες καλοκαιρινές ταινίες στο Netflix (συνήθως εκείνες που έχουν εφηβικούς έρωτες στην πλοκή τους) ξεκινούν με μια απέραντη αμμουδερή παραλία, σέρφερς να κάνουν φιγούρες στο νερό, καλίγραμμα κορμιά να περπατούν στην ακτή με μία σανίδα ανά χείρας και ίσως παρέες που ο προορισμός τους είναι μια καντίνα για κάτι δροσιστικό.

Προφανώς όταν τα βλέπουμε αυτά, νιώθουμε έντονο το αίσθημα της ζήλειας που αντί να είμαστε κι εμείς πρωταγωνιστές εκεί, είμαστε σε ένα σπίτι και τους βλέπουμε – πόσω μάλλον όταν σκεφτόμαστε πόσο αργεί η άδεια-, ωστόσο το Nazaré Surf Bar, στον Πειραιά μας δίνει την ευκαιρία να το ζήσουμε κάπως.

Είναι ένα spot που θυμίζει νησί. Που σε κάνει να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και για λίγο να πατάς αυτό το πολυπόθητο pause. Το Nazaré Surf Bar έχει το ιδανικό vibe για τα #afterworkdrinks, αλλά και για τα απαραίτητα cocktails τα οποία έρχονται στο τραπέζι σου με τα, επίσης, ευφάνταστα ποτήρια για ένα ολοκληρωμένο σκηνικό καλοκαιρινής φάσης. Αλλά όλα αυτά θα τα εξηγήσω ευθύς αμέσως.

Nazaré Surf Bar

Nazaré Surf Bar: Από την Πορτογαλία στον Πειραιά

Η ονομασία του Nazaré Surf Bar προήλθε από τη Ναζαρέ, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στην Πορτογαλία. Πρόκειται για ένα μέρος πολύ δημοφιλές στους τουρίστες, αλλά κυρίως στους ατρόμητους σέρφερς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που λέγεται το «Έβερεστ των Ωκεανών», αφού τα κύματα στην Praia do Norte φτάνουν μέχρι και τα 15 μέτρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει τύχει να φτάσουν και τα 24 μέτρα, γι’αυτό και έχει γίνει viral.

Όπως καταλαβαίνετε είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, όπως ιδιαίτερη είναι και η καντίνα (που θυμίζει στην πραγματικότητα, αλλά δεν είναι, μιας και περισσότερο είναι ένα street bar) που έστησαν στη Μαρίνα Ζέας οι Γιάννης και Θάνος Σεμιτέκολο. Οι δυο τους θα ήθελαν το Nazaré Surf Bar να βρίσκεται σε μια παραλία νησιού, αλλά έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν αυτή την ατμόσφαιρα στον Πειραιά. Το απόλυτο σκηνικό φτιάχνεται προς το βράδυ, όταν ανάβουν τα κρεμαστά λαμπάκια και κάπως όλο αυτό σε βάζει σε μια συνθήκη να σκέφτεσαι πως είσαι σε ένα σοκάκι της Σερίφου (ή οποιουδήποτε νησιού, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί).

Ξεκινώντας από την αισθητική του Nazaré Surf Bar, εδώ όλα μοσχομυρίζουν καλοκαίρι. Πίσω από τη μπάρα είναι κρεμασμένες φωτογραφίες από σέρφερς, ζωγραφιστα φτερά καρχαρία, σανίδα και γύρω γύρω καλαμωτές. Είναι ένα υποκατάστατο για όλους εμάς που δεν έχουμε επισκεφθεί την Πορτογαλία, θα έλεγε κανείς. 

Nazaré Surf Bar

Στο Nazaré Surf Bar θα πιείτε κοκτέιλ στο πιο σωστό ποτήρι

Σε πόσους από εδώ δεν αρέσει να παραγγέλνει κοκτέιλ το οποίο έρχεται σε σούπερ κουλ ποτήρι; Ε, το Nazaré Surf Bar το κάνει με τον καλύτερο τρόπο και τον πιο ινσταγκραμικό. Έχοντας στην επιλογή σου λίγα, αλλά ποιοτικά, κοκτέιλ δια χειρός  του Θοδωρή Μαλαματίνα και Στέλιου Μποράκη, μπορείς να απολαύσεις το Smuggler’s Mug με βάση το ρούμι με passion fruit, καρύδα, βανίλια και λάιμ, το οποίο έρχεται σε ένα cool ποτήρι tiki. Όπως επίσης και το Dirty Lickings που είναι φτιαγμένο από ρούμι, καρύδα, ginger beer και λίγο τσίλι, που του δίνει μια ελαφρώς καυτερή επίγευση. Αυτό είναι top, αλλά δεν είμαι και ο πιο αντικειμενικός άνθρωπος να το κρίνει, μιας και είμαι φαν της καρύδας.

Επιπλέον, για τους λάτρεις της μπύρας, θα βρείτε από την ελληνική μικροζυθοποιία Blame The Sun, η οποία έχει και ωραία logo πάνω στις μπύρες της. Όσον αφορά το φαγητό, η φάση είναι κι εδώ τροπική και έρχεται από το γειτονικό Hams & Clams. Μπορείς να επιλέξεις τάκος με γαρίδες και μοσχάρι ή το burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γαρίδα, τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι και πατάτες τηγανιτές. 

Το Nazaré Surf Bar είναι μία όαση στην Αθήνα. Αν δεν έχεις πάει, τότε αξίζει μια επίσκεψη. Και δυο και τρεις.

Info:

Nazaré Surf Bar, Μαρίνα Ζέας (Πειραιάς)

Instagram: nazare_surf_bar