Περιεχόμενα
Αγαπημένο κεφάλαιο στην ζωή μας αποτελούν τα κοκτέιλ. Είναι ο πιο όμορφος πειρασμός ίσως και πριν από τα γλυκά. Υπάρχουν άπρειρα κοκτέιλ που μας αρέσουν και θέλουμε να απολαμβάνουμε όλη την ώρα, ωστόσο, υπάρχουν και κάποια που πιθανότατα να μην έχετε ξανακούσει ποτέ.
Εμείς σας φτιάξαμε μια λίστα με όλα εκέινα τα κοκτέιλς που πρέπει να διαβάστε και να δοκιμάσετε αμέσως,
Τα 10 κοκτέιλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε
Gimlet
Το απλό και δροσιστικό Gimlet παρασκευάζεται με gin, χυμό λάιμ και ζάχαρη. Όπως λέει η ιστορία, αυτό το ξινό ginχρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όταν οι Βρετανοί ναυτικοί χρειάζονταν εσπεριδοειδή για να αποτρέψουν το σκορβούτο, μια ασθένεια που προκαλείται από την ανεπάρκεια βιταμίνης C, και έτσι ανακάτευαν τον χυμό εσπεριδοειδών με gin.
Moscow Mule
Ενώ η ιστορία καταγωγής του Moscow Mule δεν έχει καμία σχέση με τη Μόσχα ή τα mules, αυτό το κοκτέιλ με βάση τη βότκα έχει γίνει κλασικό. Σερβίρεται σε παγωμένη χάλκινη κούπα, το Moscow Mule αποτελείται από βότκα, μπύρα τζίντζερ και χυμό λάιμ. Aυτό το ποτό δημιουργήθηκε από δύο άνδρες που προσπαθούσαν απλώς να απαλλαγούν από τις αντίστοιχες συλλογές βότκας και μπύρας τζίντζερ και αποφάσισαν να συνδυάσουν τα δύο – ένα ευτυχές ατύχημα που απολαμβάνουν από τότε οι επισκέπτες των μπαρ.
Corpse Reviver
Το Corpse Reviver Νο. 2 είναι ένα κοκτέιλ που χρησιμοποιήθηκε για την «αναζωογόνηση ενός πτώματος», οπότε βασικά ήταν ένα ποτό για να θεραπεύσει το hangover. Ενώ το αψέντι, το gin, το Lillet blanc και το κοκτέιλ λικέρ πορτοκαλιού εξαφανίστηκαν για δεκαετίες, η ανάστασή του οφείλεται στο «The Savory Cocktail Book» του Harry Craddock, που κυκλοφόρησε το 1930.
Clover Club
Εφευρέθηκε στη Φιλαδέλφεια στα τέλη του 1800, το Clover Club ήταν ένα ποτό που απολάμβανε το εκλεκτό πλήθος στο ξενοδοχείο Bellevue-Stratford. Όπως τα περισσότερα ποτά αυτής της εποχής, το Clover Club εξαφανίστηκε για δεκαετίες. Το κοκτέιλ με βατόμουρο, gin και ασπράδι αυγού επανεισήχθη σε ένα σύγχρονο βιβλίο κοκτέιλ, το «Joy of Mixology» και έγινε το ομώνυμο ενός δημοφιλούς μπαρ του Μπρούκλιν το 2008.
Boulevardier
Το Boulevardier είναι μια απλή παραλλαγή ουίσκι του κλασικού Negroni. Το κοκτέιλ ξεκίνησε σε ένα μπαρ στο Παρίσι τη δεκαετία του 1920 και έγινε δημοφιλές χάρη στο βιβλίο «Barflies and Cocktails».
Sazerac
Παρόμοια με το Old Fashioned, το Sazerac αποτελείται από ουίσκι σίκαλης, ζάχαρη και bitters. Το κοκτέιλ Sazerac μπορεί να εντοπιστεί στη δεκαετία του 1800, και σήμανε το εμπορικό σήμα του από τη Sazerac Co., μια εταιρεία της Νέας Ορλεάνης, το 1900. Το κοκτέιλ ονομάστηκε το επίσημο κοκτέιλ της Νέας Ορλεάνης το 2008. Πιστεύεται ότι οι πρώτες εκδοχές αυτού του κοκτέιλ φτιάχτηκαν με γαλλικό κονιάκ από την Sazerac Co. και Peychaud’s bitters, τα οποία εφευρέθηκαν από έναν κάτοικο της Νέας Ορλεάνης.
French 75
Χρονολογείται από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το French 75 παρασκευάζεται με gin, φρέσκο χυμό λεμονιού, ζάχαρη και σαμπάνια. Το αφρώδη κοκτέιλ είναι έντονο, αλλά δεν μοιάζει με το γαλλικό όπλο των 75 χιλιοστών από το οποίο πήρε το όνομά του. Το όνομα και η ιστορία προέλευσης καλύπτονται από μυστήριο, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο ιστορικό για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το ποτό.
Vieux Carré
Το Vieux Carré δημιουργήθηκε σε ένα θρυλικό μπαρ της Νέας Ορλεάνης, το Carousel Bar, τη δεκαετία του 1930. Το κοκτέιλ ονομάζεται Vieux Carré, που σημαίνει «παλιά πλατεία» στα γαλλικά και παραπέμπει στη γαλλική συνοικία στη Νέα Ορλεάνη. Για να φτιάξετε αυτό το κοκτέιλ, συνδυάστε ουίσκι σίκαλης, κονιάκ, γλυκό βερμούτ, λικέρ βενεδικτίνων και bitters και γαρνίρετε με ένα twist λεμονιού ή κεράσια μαρασκίνο.
Amaretto Sour
Το Amaretto είναι ένα γλυκό ιταλικό λικέρ γνωστό για τις γεύσεις αμυγδάλου ή βερίκοκου. Το Amaretto Sour είναι ένα εύκολο κοκτέιλ στην παρασκευή του. Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε ένα Amaretto Sour είναι με φρέσκο χυμό αντί για το μείγμα. Ακριβώς όπως η βασική συνταγή για άλλα ξινή, το Amaretto Sour φτιάχνεται με αμαρέτο, χυμό λεμονιού και ζάχαρη – και μπορείτε επίσης να προσθέσετε το ασπράδι του αυγού αν θέλετε.
Bellini
Το κλασικό αφρώδες Bellini χύθηκε για πρώτη φορά στο Harry’s Bar στη Βενετία της Ιταλίας το 1948. Το κοκτέιλ κρασιού παρασκευάζεται με Prosecco και πουρέ λευκού ροδάκινου, δίνοντάς του μια ελαφριά και δροσερή γεύση που είναι ιδανική για brunch. Όπως λέει η ιστορία, το Bellini πήρε το όνομά του από τον Ιταλό ζωγράφο Giovanni Bellini, επειδή το χρώμα του ποτού θύμιζε στον μπάρμαν τους πίνακες ζωγραφικής του Bellini με ζεστούς τόνους.
Πηγή: Allrecipes.com
*Photo Credits: Shutterstok