Περιεχόμενα
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες εστιατορίων και κάποια από αυτά τα έχουμε επισκεφθεί όλοι, υπάρχουν όμως και εκείνα τα εστιατόρια που αποθεώνουν τη γαστρονομία και μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να ταξιδέψεις (ο γαστρονομικός τουρισμός είναι στα φόρτε του τα τελευταία χρόνια) για να γευτείς τα υπέροχα πιάτα που σερβίρουν και να απολαύσεις τη γευστική αρμονία που θα γαργαλίσει αισθησιακά τον ουρανίσκο σου.
Ο ετήσιος κατάλογος του La Liste προτείνει 1.000 εστιατόρια-ναούς της γεύσης, που προέκυψαν με αυστηρή διαδικασία έξι σταδίων, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης, της βαθμολόγησης, της επεξεργασίας, της κατάταξης και της ενσωμάτωσης των κριτικών πελατών, προτού τους δοθεί μια συνολική βαθμολογία.
Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται δύσκολο, εννέα εστιατόρια σημείωσαν εντυπωσιακή βαθμολογία 99,50 στα 100 στη φετινή λίστα.
Ένα από αυτά είναι το Cheval Blanc by Peter Knogl, ένα εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στη Βασιλεία της Ελβετίας, το οποίο ειδικεύεται στη δημιουργία γαλλικών πιάτων υψηλής ποιότητας που περιέχουν στοιχεία μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.
Το Lung King Heen, ένα εξαιρετικό εστιατόριο με θαλασσινά στο Four Seasons Hotel του Χονγκ Κονγκ είναι επίσης κορυφαίο. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως μαριναρισμένες κόκκινες μέδουσες, σούπα θαλάσσιου αγγουριού διπλό βρασμένο και τραγανό χέλι με πιπεριά τσίλι.
Το L’Enclume, ένα άλλο εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin στην Κούμπρια του Ηνωμένου Βασιλείου, σημείωσε επίσης αυτό το εντυπωσιακό 99,5.
Ποια είναι τα εστιατόρια της La Liste (όλα με βαθμολογία 99,5):
Cheval Blanc by Peter Knogl – Grand Hôtel Les Trois Rois, Ελβετία
Guy Savoy, Γαλλία
L’Enclume – Simon Rogan, Ηνωμένο Βασίλειο
La Vague d’Or – Cheval Blanc St-Tropez, Γαλλία
Le Bernardinm, ΗΠΑ
Lung King Heen – 龙景轩, Χονγκ Κονγκ
Matsukawa – 松川, Ιαπωνία
Schwarzwaldstube, Γερμανία
SingleThread, ΗΠΑ
La Liste: Τα τρία ελληνικά εστιατόρια που πήραν το… εισιτήριο της τελειότητας
Ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου βρίσκονται και τρία ελληνικά.
Συγκεκριμένα, στη λίστα βρίσκεται το Delta Restaurant με τα 2 αστέρια Michelin. Το εστιατόριο με τα βρώσιμα έργα τέχνης βρίσκεται στο ΚΠIΣΝ και έχει βαθμολογία 85/100.
Λίγο πιο κάτω στη λίστα βρίσκεται η Σπονδή του Απόστολου Τραστέλη με βαθμολογία 83,5. Βρίσκεται στο Παγκράτι και βραβεύεται με αστέρι Michelin από το 2002.
Το τρίτο ελληνικό εστιατόριο είναι το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου με βαθμολογία 80,5. Το «Varoulko Seaside restaurant» βρίσκεται στην Ακτή Κουμουνδούρου, στον Πειραιά και φημίζεται για τα ψάρια και τα θαλασσινά του.