Για άλλη μια ημέρα, για άλλη μια φορά, το Taste Atlas αναδεικνύει την γαστρονομική υπεροχή της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά με τρία ελληνικά πιάτα με λαχανικά να βρίσκονται στα 10 καλύτερα του κόσμου.

Στην 5η θέση με τα καλύτερα Ελληνικά πιάτα με λαχανικά βρίσκουμε τα Γεμιστά, στην 8η θέση είναι τα κολοκυθάκια τηγανιτά και στην 9η θέση τους Γίγαντες πλακί.

Γεμιστά

3 στην πρώτη δεκάδα: Τα ελληνικά πιάτα με λαχανικά στα 100 καλύτερα του κόσμου - Έκπληξη τα 2

Τα γεμιστά είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά πιάτα. Παραδοσιακά αποτελείται από λαχανικά όπως ντομάτες και πράσινες πιπεριές που είναι γεμιστά με ρύζι και λαχανικά στο εσωτερικό τους. Τα γεμιστά λαχανικά στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο. Το όνομα του πιάτου σημαίνει γεμιστό στην ελληνική γλώσσα και είναι ένα τυπικό καλοκαιρινό πιάτο.

Θεωρείται κυρίως vegan πιάτο, αν και υπάρχουν μερικοί που το προετοιμάζουν με κιμά στη γέμιση. Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μια κουταλιά ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι και συνοδευόμενο από τυρί φέτα.

Κολοκυθάκια τηγανιτά

3 στην πρώτη δεκάδα: Τα ελληνικά πιάτα με λαχανικά στα 100 καλύτερα του κόσμου - Έκπληξη τα 2

Ακόμα ένα από τα «κλασικά« ελληνικά πιάτα. Τα τηγανητά κολοκυθάκια μπορούν να καταναλωθούν ως μεζές ή συνοδευτικό. Τα κολοκυθάκια κόβονται σε φέτες, καρυκεύονται και στη συνέχεια απλώς πασπαλίζονται με αλεύρι ή βυθίζονται σε κουρκούτι με αυγά πριν τηγανιστούν μέχρι να γίνουν τραγανά. Συνιστάται να τα συνδυάσετε με διάφορα ντιπ όπως τζατζίκι με βάση το γιαούρτι ή σκορδαλιά.

Γίγαντες πλακί

ελληνικά πιάτα

Αυτό το ελληνικό πιάτο αποτελείται από μεγάλα λευκά φασόλια που μαγειρεύονται και στη συνέχεια ψήνονται σε μια γευστική σάλτσα ντομάτας, η οποία συνήθως καρυκεύεται με διάφορα βότανα όπως ρίγανη, μαϊντανό και μέντα. Για το πιάτο χρησιμοποιούμε φασόλια γίγαντες , μιας αυθεντικής ελληνικής ποικιλίας φασολιών που χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μέγεθός τους, εξ ου και το όνομα (γίγαντες).

Είναι επίσης ένα κοινό πιάτο μεζέδων που σερβίρεται καλύτερα με ψωμί στο πλάι.

Πηγή: Taste Atlas

Photo Credit: Shuttetstock