Το φαγητό είναι γνωστό ότι φέρνει κοντά τον κόσμο. Και αυτή είναι φυσικά μια πάρα πολύ σωστή άποψη, καθώς αν αναλογιστείτε τις φορές που καλέσατε φίλους σπίτι, σίγουρα το πρώτο που θα τους είπατε ήταν να έρθουν για το φαγητό. Υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερη απόλαυση από μπέργκερ και φίλους στο σπίτι; Μάλλον όχι.

Μαζέψαμε για εσάς 5 αμερικανικά μπεργκερ (γιατί κανείς δεν το κάνει καλύτερα από εκείνους), τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις με την παρέα σου.

Τα καλύτερα μπέργκερ from the USA

Sloppy Joe

To Sloppy Joe είναι ένα μπέργκερ φτιαγμένο με κιμά και σάλτσα ντομάτας. Η ιστορία του Sloppy Joe, ωστόσο, είναι λίγο πιο περίπλοκη. Κάποιοι αποδίδουν το αυθεντικό Sloppy Joe σε ένα καφέ στο Sioux City της Αϊόβα, όπου, πριν από πολλά χρόνια, το 1930 ένας μάγειρας ονόματι Joe πρόσθεσε σάλτσα ντομάτας στα σάντουιτς με «χαλαρό κρέας.

μπέργκερ

Jucy Lucy

Ένα Jucy Lucy (ή Juicy Lucy) είναι ένα γεμιστό τσίζμπεργκερ με το τυρί μέσα στο κρέας αντί για πάνω, με αποτέλεσμα έναν λιωμένο πυρήνα τυριού. Είναι μια δημοφιλής, τοπική συνταγή στη Μινεσότα, ιδιαίτερα στις δίδυμες πόλεις της Μινεάπολης και του Saint Paul.

μπέργκερ

Olive burger

Τo Olive Burger είναι μια εφεύρεση του Μίσιγκαν, που χρονολογείται από το 1967 και ένα εστιατόριο στην περιοχή του Λάνσινγκ, το Olympic Broil. Εδώ, οι αλμυρές ελιές συνδυάζονται με κρεμώδη μαγιονέζα και λίγη μουστάρδα, που ολοκληρώνουν ένα μπιφτέκι μέσα σε ένα χάμπουργκερ.

μπέργκερ

Luther Burger

Ένα Luther Burger, ή μπέργκερ ντόνατ (μεταξύ πολλών παραλλαγών ονομασίας), είναι ένα χάμπουργκερ ή τσίζμπεργκερ με ένα ή περισσότερα γλασαρισμένα ντόνατς στη θέση του ψωμιού. Αυτά τα μπιφτέκια έχουν αμφισβητούμενη προέλευση και τείνουν να έχουν περίπου 800 έως 1.500 θερμίδες. Οπότε αν είστε πολύ διατροφικοί, καλό θα ήταν αν το αφήσετε.

μπέργκερ

Theta Burger

Το Theta burger είναι το όνομα μιας σπεσιαλιτέ της Οκλαχόμα που αποτελείται από ένα κουλούρι ψωμιού και ένα μπιφτέκι με κρέας που ολοκληρώνεται με σάλτσα hickory, μαγιονέζα, φέτες τουρσί άνηθου και τριμμένο τυρί τσένταρ. Πιστεύεται ότι το μπιφτέκι προέρχεται από το εστιατόριο Split-T (τώρα κλειστό) στην Οκλαχόμα Σίτι, αν και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1930 ή τη δεκαετία του 1940 από τον Ralph Geist, τον ιδιοκτήτη της Town Tavern στο Norman της Οκλαχόμα.

μπέργκερ

Photo Credits: Shutterstock