Σε αυτά τα πέντε εστιατόρια θα βιώσεις ξεχωριστές στιγμές, μιας και οι δημιουργοί τους έχτισαν concept out of the box… Το ταξίδι είναι μαγικό!

Η εμπειρία του Alchemist

Οι αλχημιστές στόχευαν στον καθαρισμό, την ωρίμανση και την τελειοποίηση των φυσικών αντικειμένων. Με τον ίδιο τρόπο στοχεύουμε να μεταμορφώσουμε και να υπερβούμε τη φύση του φαγητού και της εστίασης.

Η εμπειρία του Alchemist αποτελείται από έως και 50 εντυπώσεις που συνοδεύονται από ένα συνδυασμό ποτών της επιλογής σας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα οδηγηθείτε σε ένα παράλληλο ταξίδι μέσα από τους μοναδικούς φυσικούς χώρους του Alchemist, καθώς και μέσα από τις δικές σας αισθήσεις.

Με το μυαλό σας ανοιχτό και έτοιμοι να διευρύνετε την ιδέα σας για τη γαστρονομική τέχνη είναι η κατάλληλη επιλογή για μια βραδιά επαγγελματικών συζητήσεων ή για το πρώτο «νευρικό» ραντεβού.

Η εμπειρία διαρκεί 4-6 ώρες και οι μόνες προϋποθέσεις είναι η περιέργεια και η παρουσία του μυαλού.

Με τον ίδιο τρόπο που οι αρχαίοι αλχημιστές προσπάθησαν να ενώσουν τη φιλοσοφία, τη φυσική επιστήμη, τη θρησκεία και τις τέχνες για να δημιουργήσουν μια νέα κατανόηση της παγκόσμιας τάξης, ο στόχος της Ολιστικής Κουζίνας είναι να επαναπροσδιορίσει και να διευρύνει την κατανόηση της έννοιας του φαγητού.

Η ολιστική εστίαση είναι εξ ορισμού πολυεπίπεδη. Αντλεί στοιχεία από τον κόσμο της γαστρονομίας, του θεάτρου και της τέχνης, καθώς και της επιστήμης, της τεχνολογίας και του σχεδιασμού, προκειμένου να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη και δραματουργικά καθοδηγούμενη αισθητηριακή εμπειρία.

Η γεύση, τα υψηλής ποιότητας συστατικά, η επιδέξια προετοιμασία και η διαδικασία της κατανάλωσης αποτελούν τα θεμέλια, αλλά η εμπειρία είναι σχεδιασμένη να επεκτείνεται πέρα από το πιάτο, να εισχωρεί τόσο στο άμεσο φυσικό περιβάλλον όσο και να υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο.

Η ολιστική κουζίνα είναι για να βιώνεται.

Ταξιδεύοντας στη γαστρονομική ηδονή του Diverxo

Ένα ταξίδι στον ηδονιστικό, άπληστο και δημιουργικό κόσμο του Dabiz Muñoz. Πρωτοποριακή κουζίνα στην οποία όλα είναι δυνατά.

Το Diverxo σας εισάγει σε νέους ανεξερεύνητους τρόπους κατανόησης της γαστρονομικής εμπειρίας. Σε έναν κόσμο ονείρου με ιπτάμενα γουρούνια και πεταλούδες.

Η όπερα του φαγητού στο Gaggan

Στο Gaggan θα ανακαλύψετε εκ νέου την υψηλή γαστρονομία και θα ανακαλύψετε εκ νέου τη χαρά της λειτουργίας ενός εστιατορίου, χωρίς να βαρεθείτε στιγμή.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Gaggan: «Σε αυτή την ψηφιοποιημένη εποχή, προκαλούμε τους εαυτούς μας να σας απομακρύνουμε από όλες τις πτυχές του fine dining και να σας σπρώξουμε στον κόσμο μας μιας απροσδόκητης όπερας φαγητού.

Καλώς ήρθατε στο ανάλογο της θεατρικής μαγειρικής, όπου όλοι θα μεταφερθούν σε ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι αφής, ήχου, φωτός, όσφρησης, γεύσης και του έκτου στοιχείου της έκπληξης, που συνδυάζονται μεταξύ τους και σερβίρονται ως καλλιτεχνική παραγωγή».

Στην εποχή του Le Du

Το Le Du προέρχεται στην πραγματικότητα από την ταϊλανδέζικη λέξη «ฤดู», ένα συνώνυμο της λέξης «εποχή» στα ταϊλανδέζικα. Το όνομα αντικατοπτρίζει την έμφαση στις γαστρονομικές δημιουργίες από εποχιακά προϊόντα.

Το Le Du είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο εμπνευσμένο από την Ταϊλάνδη, που δίνει έμφαση στη μακραίωνη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής. Τα κρασιά επιλέγονται προσεκτικά και η λίστα κρασιών περιλαμβάνει πολλά μοναδικά και ενδιαφέροντα κρασιά από όλο τον κόσμο.

Στο Le Du τα ποιοτικά συστατικά τα προμηθεύονται από ντόπιους αγρότες που καλλιεργούν τα καταπληκτικά προϊόντα τους με αγάπη και φροντίδα και στη συνέχεια, τα επεξεργάζονται με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής και τα μετατρέπουν σε κάτι γευστικά ευφάνταστο και εξαιρετικό.

Η ωδή του Mayta

Mayta σημαίνει «Ευγενής Γη» στα Aymara και αυτός ο χώρος γεννήθηκε για να δώσει μια ωδή στη γη μας.

Είναι η ναυαρχίδα του εστιατορίου Pesaque και αποτελεί μια προσωπική σύγχρονη έκφραση της περουβιανής κουζίνας που βασίζεται σε γεύσεις και παρασκευές της μνήμης και της ιστορίας που αναδεικνύονται στην πραγματικότητα.

Το 2019, το Mayta μπήκε στον κατάλογο των 50 καλύτερων εστιατορίων της Λατινικής Αμερικής- το 2020 το εστιατόριο κέρδισε το βραβείο Highest Climber Award, ενώ το 2022 μπήκε στον κατάλογο των 50 καλύτερων του κόσμου και βραβεύτηκε επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο στην τελευταία έκδοση των World Culinary Awards.

Στο Mayta νιώθεις σαν να ζεις μέσα σε μία αιώνια άνοιξη, ακόμη και στο τραπέζι σου…