Το καλοκαίρι είναι συνιφασμένο με τη παραλία, την ανεμελιά και την παρέα. Ωστόσο, υπάρχει και κάτι που είναι ακόμα πιο βασικό από όλα αυτά, αν μας ρωτάτε. Τίποτα δεν μπορεί να καλύψει την ανάγκη μας για ένα δροσιστικό κοκτέιλ, ίσως και δύο, μπορεί και τρία. Τα κοκτέιλ είναι το καλύτερο συνοδευτικό ακόμα και για τα μπάρμπεκιου που οργανώνουμε στις αυλές και στις βεράντες.

Παρακάτω ακολουθούν τα φετινά τρεντς για το καλοκαιριού για να πάρετε και εσείς ιδέες για το ποια είναι εκείνα τα κοκτέιλ που θα πρέπει να έχετε στο τραπέζι σας αν θέλετε να σας θαυμάζουν οι φίλοι σας για το πόσο μπροστά είστε.

Batanga

Αυτό το ζωηρό κοκτέιλ με βάση την κόκα κόλα διεκδικεί τον τίτλο του ποτού του καλοκαιριού του για το 2024. Το Batanga παρασκευάζεται με φρέσκο χυμό λάιμ, τεκίλα blanco και κόλα και σερβίρεται σε ποτήρι highball με αλατισμένο άκρο. Ο εμβληματικός ιδιοκτήτης μπαρ Don Javier Delgado Corona εφηύρε το batanga τη δεκαετία του 1960 στην πόλη Τεκίλα στο Τζαλίσκο του Μεξικού.

Το απλό αλλά απόλυτα ισορροπημένο ποτό συγκρίνεται συχνά με ένα Cuba libre με τεκίλα αντί για ρούμι ή με ένα paloma με κόλα αντί για γκρέιπφρουτ. Αν και οι αναλογίες μπορεί να ποικίλλουν, πολλοί μπάρμαν ανακατεύουν μισή ουγγιά χυμό λάιμ και 2 ουγγιές τεκίλα blanco σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο πριν γεμίσουν το υπόλοιπο με κόλα.

Pornstar Martini

Παρά το όνομά του, το ποτό δεν αποτελεί καν πραγματικό μαρτίνι, αλλά μάλλον ένα πολύ γλυκό παρασκεύασμα που σερβίρεται σε ένα παγωμένο ποτήρι μαρτίνι. Για να το φτιάξεις χρειάζεσσαι 30ml βότκα βανίλιας, 8 ml λικέρ φρούτων του πάθους, 8ml φρέσκο χυμό λάιμ, 8ml σιρόπι βανίλιας και 15ml φρούτων του πάθους. Το ποτό συνοδεύεται παραδοσιακά από ένα σφηνάκι παγωμένου prosecco ή σαμπάνιας.

Έχοντας δημιουργηθεί από τον Λονδρέζο μπάρμαν Douglas Ankrah το 2002, το πορνοστάρ μαρτίνι γνώρισε αλλεπάλληλα κύματα δημοτικότητας σε όλη την Ευρώπη, αλλά τα τελευταία χρόνια το κοκτέιλ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα φήμης.

κοκτέιλ

The Hugo

Μια πιο ελαφριά λύση στο πικρό Aperol spritz, το Hugo φέρεται να εφευρέθηκε γύρω στο 2005 σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας. Το κοκτέιλ απέκτησε φήμη γρήγορα σε όλη την Ευρώπη και τελικά έκανε θραύση στις ΗΠΑ, εν μέσω της ανόδου των ποτών με χαμηλό βαθμό αλκοόλ και της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για διεθνή ταξίδια μετά την πανδημία.

Οι ακριβείς αναλογίες ποικίλλουν, αλλά αυτό το ποτό συχνά παρασκευάζεται με 60ml prosecco, 8ml λικέρ, 30ml σόδα και φρέσκο δυόσμο και σερβίρεται πάνω από πάγο. Ορισμένοι γαρνίρουν επίσης με λάιμ ή/και προσθέτουν τζιν.

κοκτέιλ

Bonus: Aperol Spritz

Το Aperol Spritz είναι ένα χαρακτηριστικό καλοκαιρινό ποτό σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά κέρδισε ιδιαίτερη προβολή το 2020, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι έφτιαχναν τα δικά τους κοκτέιλ στο σπίτι, λόγω καραντίνας.

Η κλασική συνταγή μου για ένα Aperol Spritz είναι δύο πορτοκάλια μισοφέγγαρο, 30ml Aperol, 15ml σόδα, 45ml prosecco, θρυμματισμένος πάγος και μια φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού. Για να το απολαύσετε προσθέσετε το prosecco μετά τη σόδα και το Aperol.

κοκτέιλ

*Photo Credits: Shutterstock