Μια φράση που παίζει πολύ τα καλοκαίρια, όταν μιλάμε για τις διακοπές, είναι το luxury. Ενίοτε και το high luxury. Και οι άνθρωποι νομίζουμε πως όλο αυτό έχει να κάνει με τα λεφτά. Πόσο ακριβό το κοκτέιλ, πόσο ακριβό το ξενοδοχείο, πόσα θα δώσεις για ένα φαγητό στο νησί.

Ναι, κάποιοι με αυτόν τον τρόπο το εννοούν. Αλλά το luxury δεν είναι μια σουίτα και μια ιδιωτική πισίνα. Luxury είναι εκείνα τα μικρά όμορφα πράγματα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου και να ντύσουν μια στιγμή, ένα ωραίο βράδυ, είτε είσαι μόνος στο σπίτι είτε με την παρέα σου.

Ένα κοκτέιλ για παράδειγμα που θα φτιάξεις μόνος στο σπίτι σου, είναι η επιτομή του luxury γιατί κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, είναι self-care routine και σου προσφέρει μια γευστική εμπειρία που μπορεί ως και να σε ταξιδέψει. Ε, αν αυτό ισχύει όταν κάνεις κοκτέιλ για τον εαυτό σου, σκέψου πόσο όμορφα και luxurious θα νιώσεις αν μαζέψεις τους φίλους σου για να κάτσετε στο μπαλκόνι, να πιείτε κοκτέιλ που θα έχεις ετοιμάσει εσύ, μαζί με finger food. Και να συζητάτε με θέα τον ουρανό, για τις ζωές σας, για τις εμπειρίες του παρελθόντος, για εκείνη τη φορά που κάποιος έκανε κάτι τόσο τρελό που καταλήξατε να τρέχετε με τα μαγιό σε έναν δρόμο στο βουνό σε ένα νησί.

Το κοκτέιλ για να αποκτήσει την luxurious αίσθηση, θέλει γεύσεις δυνατές, θέλει να έχει μια ιστορία, ώστε καθώς την διαβάζεις, να είναι σαν να φοράς VR γυαλιά και να περπατάς στο μονοπάτι της παραγωγής του.

Το καλύτερο κοκτέιλ για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις τα απογεύματα στο μπαλκόνι με φίλους - Το συστατικό που το απογειώνει

Δεν υπάρχει καταλληλότερο fit σε αυτή την περιγραφή από το Don Papa Rum, ένα premium ρούμι που δημιουργήθηκε στους πρόποδες του ενεργού ηφαιστείου Mt. Kanlaon, όπου το καλύτερο ζαχαροκάλαμο αλέθεται για να παράξει μία γλυκιά, πλούσια μελάσα.

Αυτό το spirit από τις Φιλιππίνες, από το νησί Negros ή Sugarlandia, όπου παράγεται πάνω από το 50% της ζάχαρης της χώρας, που τιμά τον Papa Isio, τον ηγέτη της Ανεξαρτησίας του νησιού από τους Ισπανούς, με μεταφέρει κάθε φορά σε μια δική μου ανεξαρτησία. Στην εποχή που είναι η εποχή της απελευθέρωσης, το Don Papa Rum φροντίζει με τη γεμάτη γεύση και το άρωμά του να απελευθερώσει την ψυχή από την πρώτη γουλιά και είναι το συστατικό που κάνει ένα κοκτέιλ από απλό ποτό, να γίνει ένα ταξίδι.

Και έχει μια διαφορετική πρόταση για διαφορετικές επιθυμίες.

Το καλύτερο κοκτέιλ για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις τα απογεύματα στο μπαλκόνι με φίλους - Το συστατικό που το απογειώνει

Don Papa 7

Το Don Papa 7 για παράδειγμα, παλαιώνει σε βαρέλια Bourbon και σε βαρέλια Rioja αμερικανικής δρυός για βάθος γεύσης, προτού αναμειχθεί για να τελειοποιηθεί από τον Master Blender. Αυτό βέβαια είναι καλύτερα να το πιεις σκέτο κι όχι σε κοκτέιλ, αλλά οι γεύσεις του καθενός διαφέρουν.

Έχει πιο αρωματική μύτη, με έντονο το άρωμα των εσπεριδοειδών, είναι φρουτώδες, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα σου έρχεται μια αίσθηση σοκολάτας, λίγο μάνγκο, καραμέλα και καβουρδισμένα φουντούκια. Στην γεύση έχει ένα γεμάτο σώμα και στο προσκήνιο έρχονται τα μανταρίνια, η καστανή ζάχαρη, η κρέμα βανίλιας και toffee, με μια νότα από καπουτσίνο. Κι όλα αυτά καλύπτονται από τη γεύση της καψαλισμένης δρυός.

Αυτή είναι και η επίγευση που σου αφήνει, με τα ροδάκινα, τους ξηρούς καρπούς και μια γλυκύτητα μελιού να εισέρχονται στο μείγμα.

Don Papa Masskara

Μια από τις πιο εκλεκτές και ιδιαίτερες ποικιλίες του Don Papa Rum, που παλαιώνει σε δρύινα αμερικάνικα βαρέλια bourbon, που διαμορφώνει τη γεύση και την υφή του από ένα αποσταγμένο μείγμα calamansi (ένα ιθαγενές φρούτο, φημισμένο για τις έντονες νότες εσπεριδοειδών του). Ταυτόχρονα, το άγριο τσίλι siling labuyo προσφέρει ένα ήπιο μούδιασμα θερμότητας, πριν προστεθεί το τοπικό τροπικό μέλι για μία τελευταία νότα γλυκιάς πολυπλοκότητας.

Το καλύτερο κοκτέιλ για εσένα που θέλεις να απολαμβάνεις τα απογεύματα στο μπαλκόνι με φίλους - Το συστατικό που το απογειώνει

Don Papa Baroko

Για κοκτέιλ, προτιμώ το Don Papa Baroko, που είναι το χαρακτηριστικό δείγμα της φιλοσοφίας γύρω από το ρούμι Don Papa. Φτιάχνεται από μαύρη μελάσα και μετά μπαίνει σε αμερικανικά βαρέλια bourbon στους πρόποδες του βουνού Kanlaon και στη μύτη σου αφήνει αρώματα από εσπεριδοειδή και βανίλια.

Το τελικό blend αναδεικνύει το πνεύμα του Don Papa, ξεχειλίζει από αρώματα εσπεριδοειδών και βανίλιας στη μύτη, ενώ είναι γεμάτο με νότες από ζαχαρωμένα τροπικά φρούτα και μέλι με μία
μακριά τολμηρή επίγευση από αποξηραμένες σταφίδες και καψαλισμένη δρυ.

Είναι ιδανικό για κοκτέιλ, όπως προείπα, και με αυτό ως βάση σου προτείνουμε ένα απλό, μα συνάμα πολύ έντονο γευστικά ποτό.

κοκτέιλ

Πώς θα φτιάξεις το κοκτέιλ

Το καλύτερο κοκτέιλ με βάση το Don Papa Rum είναι το Don Papa Daiquiri, για το οποίο θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

50ml Don Papa Baroko Rum

20ml MONIN Cane Sugar

20ml MONIN Rancho Lime

1 φέτα αποξηραμένο lime

* Όλα τα υλικά, εκτός από το lime, θα τα βρεις εδώ, ενώ στην Skyspirits έχουν προνοήσει κι έχουν κι ένα Don Papa Baroko Cocktail Kit που μπορείς να το βρεις εδώ και βγάζει 14 κοκτέιλ.