Η σοκολάτα Ντουμπάι έχει κατακλύσει το σύμπαν και σε κάθε αγορά που εισέρχεται, αντιμετωπίζεται σαν χρυσός, σαν μια πετρελαιοπηγή. Όποιος έχει την καλύτερη πατέντα, κατακτά την αγορά. Καταγράψαμε εδώ τι παίζει στην ελληνική αγορά, τώρα όμως θα μιλήσουμε για μια νέα σοκολάτα που θέλει να ανταγωνιστεί σοκολάτα Ντουμπάι.

Στο πιο κάτω βίντεο βλέπουμε την influencer Μαρία Βεχέρα να απολαμβάνει μια μεγάλη μπουκιά από τη σοκολάτα «Can’t Get Knafeh of It», η οποία συνδυάζει ένα τραγανό σοκολατένιο εξωτερικό και μια πλούσια κρέμα φιστικιού στο εσωτερικό.

Το βίντεό της έγινε viral, ξεκινώντας μια παγκόσμια τάση, με πολλούς να δοκιμάζουν τη σοκολάτα Ντουμπάι, και να μαγεύονται από την μοναδική, γεμάτη γεύση της.

@mariavehera257 @fixdessertchocolatier WOW, JUST WOW!!! Can’t explain how good these are! When a chocolate, a dessert and a piece of art meet this is what you get! 🍫 "Can't Get Knafeh of it," "Mind Your Own Busicoff," and "Crazy Over Caramel." Order on Instagram Chatfood or Deliveroo and let me know what’s your FIX? Instagram : fixdessertchocolatier #asmr #foodsounds #dubai #dubaidessert ♬ оригинальный звук – mariavehera257

Αυτό το φαινόμενο έχει προκαλέσει την εμφάνιση χιλιάδων αντιγράφων στο Διαδίκτυο, ενώ καφετέριες και καταστήματα υιοθετούν τη μόδα της σοκολάτας Ντουμπάι, προσθέτοντας πιάτα εμπνευσμένα από αυτήν στο μενού τους.

Ο βραβευμένος Λιβανέζο-Αυστραλός ζαχαροπλάστης Φιλίπ Χουρί, ήξερε ότι αν αντιγράψει τη σοκολάτα Ντουμπάι θα είναι ένας από τους χιλιάδες ζαχαροπλάστες που θα έκανε μια «τρύπα στο νερό» και έτσι αποφάσισε να καινοτομήσει και να δημιουργήσει τη δικιά του σοκολάτα και κάπως έτσι γεννήθηκε η σοκολάτα Βηρυτού.

Πρόκειται για μια λιβανέζικη εκδοχή που ανταγωνίζεται τη σοκολάτα Ντουμπάι, συνδυάζοντας γεύση και πολιτιστική κληρονομιά.

Η σοκολάτα φέρει ένα vintage λιβανέζικο γραμματόσημο, προσφέροντας μια νοσταλγική αίσθηση στους Λιβανέζους της διασποράς. Σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, ο σχεδιασμός της δεν περιορίζεται μόνο στην γευστική απόλαυση, αλλά αποτελεί και ένα ταξίδι στην ιστορία της Βηρυτού.

Σε αντίθεση με την Dubai σοκολάτα, η οποία περιέχει κανταΐφι με φυστίκι, η σοκολάτα Βηρυτού συνδυάζει γεύσεις όπως καραμέλα ανθού πορτοκαλιάς, διπλοφουρνισμένο μπακλαβά, κρέμα κάσιους και σοκολάτα αμυγδάλου Εσμεράλδας 50%, δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Πρόκειται για μια πλούσια, αλλά εξαιρετικά ισορροπημένη σοκολάτα, 100% φυτικής προέλευσης. «Η σοκολάτα του Ντουμπάι μπορεί να προκάλεσε αίσθηση, αλλά ήρθε η ώρα για τη Βηρυτό να αναδειχτεί!» αναφέρουν τα λιβανέζικα δημοσιεύματα.