Αυτό το ελληνικό πιάτο έχει γνήσιες ελληνικές γεύσεις με σουβλάκι κοτόπουλο, ελληνική σαλάτα και τζατζίκι, αλλά είναι βελτιωμένο για να το φτιάξεις στο σπίτι σου και αν το απολαύσεις.

Τα μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα επικαλύπτονται με αρωματικό, γιαούρτι με σκόρδο και στη συνέχεια ψήνονται μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να γίνουν τραγανά και καβουρδισμένα εξωτερικά.

Το έξτρα γιαούρτι ντύνει τα αγγούρια και τις ντομάτες που έχουν προλάβει να στραγγίξουν με αλάτι, ώστε να έχουν την πιο ζωντανή τους γεύση.

Η φέτα και οι ελιές προσθέτουν αλμυρές μπουκιές στην κρεμώδη, τραγανή σαλάτα, αλλά μπορείτε να ενσωματώσετε ελεύθερα και άλλα στοιχεία της ελληνικής σαλάτας, όπως τζατζίκι, μαρούλι ρόμινο, πιπεριές, δυόσμο ή άνηθο, καβουρδισμένα καρύδια ή λεπτόκοκκο κόκκινο κρεμμύδι.

Συνοδεύεται με πατάτες περιχυμένες με λεμόνι ή φρυγανισμένη πίτα.

Αυτό το ελληνικό πιάτο με κοτόπουλο είναι ιδανικό για να το φας το καλοκαίρι

Συστατικά για Κοτόπουλο με αγγούρι και φέτα

Απόδοση: 4 μερίδες
Συνολικός χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

1½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
Αλάτι (Diamond Crystal)
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη ή δυόσμο

2 λίβρες μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, σκουπισμένα στεγνά
1½ κιλό αγγούρια (κατά προτίμηση ιαπωνικά, περσικά ή μίνι αγγούρια χωρίς σπόρους)
1 κιλό ώριμες ντομάτες

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και επιπλέον όσο χρειάζεται
4 ουγκιές φέτα, θρυμματισμένη (περίπου ¾ φλιτζανιού)
½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση

Αυτό το ελληνικό πιάτο με κοτόπουλο είναι ιδανικό για να το φας το καλοκαίρι

Παρασκευή για Κοτόπουλο με αγγούρι και φέτα

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι και το σκόρδο και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε ½ φλιτζάνι από το γιαούρτι σε ένα μεσαίο μπολ και κρατήστε το για το Βήμα 5.

Βήμα 2

Καλύψτε το κοτόπουλο: Στο μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ρίγανη και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Αλατίστε το κοτόπουλο παντού με 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο μεγάλο μπολ και γυρίστε το για να καλυφθεί. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Ξεκινήστε τη σαλάτα: Χτυπήστε τα αγγούρια με την άκρη του μαχαιριού σας μέχρι να σπάσουν και να διασπαστούν. Κόψτε τα σε κομμάτια ½ έως 1 ίντσας και μεταφέρετέ τα σε ένα σουρωτήρι τοποθετημένο στο νεροχύτη για να στραγγίσουν τα υγρά.

Κόβετε ή ψιλοκόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Προσθέστε τις στα αγγούρια μαζί με 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (μπορεί να σας φαίνεται πολύ αλάτι, αλλά το περισσότερο θα φύγει). Ανακατέψτε τις ντομάτες για να ενωθούν και αφήστε τις να στραγγίξουν.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ή καλά αρωματισμένο μαντεμένιο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ξύστε την περίσσεια μαρινάδας από το κοτόπουλο και ψήστε το κοτόπουλο σε δόσεις, προσθέτοντας λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί, μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από το τηγάνι, 5 έως 7 λεπτά.

Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί, άλλα 5 έως 7 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιάτα για να ξεκουραστεί.

Βήμα 5

Στο μεσαίο μπολ με το γιαούρτι, προσθέτετε τη φέτα και την πολτοποιείτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μια χοντροκομμένη πάστα. Κουνήστε τα αγγούρια και τις ντομάτες για να φύγει η περιττή υγρασία.

Προσθέστε τα στο γιαούρτι με τη φέτα μαζί με τις ελιές και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν. Η ισορροπία εξαρτάται από τα προϊόντα και τη φέτα σας, οπότε αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας μέχρι να γίνουν έντονες οι γεύσεις. Τρώτε μαζί με το κοτόπουλο.

Συμβουλή: Για να ψήσετε το κοτόπουλο στη σχάρα, ζεσταίνετε μια σχάρα σε μέτρια θερμοκρασία και καθαρίζετε και λαδώνετε τις σχάρες.

Ψήστε το κοτόπουλο στο γκριλ σε άμεση φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσει από τις σχάρες, 5 έως 7 λεπτά. Γυρίστε το και ψήστε το μέχρι να ροδίσει, άλλα 5 έως 7 λεπτά. (Για σχάρα αερίου, κλείστε το καπάκι μεταξύ των γυρισμάτων).