Περιεχόμενα
Οι Ιταλοί μπορεί να είναι οι αδιαμφισβήτητοι «βασιλιάδες» της μακαρονάδας, αλλά η Ελλάδα μόλις τους έκανε μια… γευστική ντρίμπλα! Σε μια λίστα όπου τα 38 από τα 60 κορυφαία πιάτα ζυμαρικών ανήκουν στην Ιταλία, μια ελληνική μακαρονάδα σκαρφάλωσε πανηγυρικά στη 10η θέση, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες ξέρουν να δημιουργούν ζυμαρικά με χαρακτήρα.
Κι αν νομίζατε ότι ήταν τυχαίο, ξανασκεφτείτε το! Άλλες τρεις ελληνικές μακαρονάδες μπήκαν στην ίδια λίστα, αποδεικνύοντας πως η ελληνική κουζίνα μπορεί να κοντράρει στα ίσα την ιταλική παράδοση στα ζυμαρικά. Από λαχταριστές θαλασσινές μακαρονάδες μέχρι comfort πιάτα με πλούσιες σάλτσες, η ελληνική μακαρονάδα ξέρει να κλέβει την παράσταση. Γιατί, όταν η Ελλάδα βάζει το δικό της twist στα ζυμαρικά, το αποτέλεσμα είναι απλά… epic!
Η ελληνική μακαρονάδα στην δέκατη θέση
Τα μακαρόνια με κιμά, η απόλυτη ελληνική μακαρονάδα της θαλπωρής, έκαναν το δικό τους γευστικό θρίαμβο κατακτώντας τη 10η θέση ανάμεσα στα κορυφαία πιάτα ζυμαρικών του κόσμου! Μπορεί οι Ιταλοί να έχουν τις μπολονέζ και τις καρμπονάρες τους, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα πιάτο ζεστά, al dente μακαρόνια λουσμένα σε μια πλούσια, αρωματική σάλτσα κιμά, μαγειρεμένη αργά με κανέλα, μπαχάρι και μπόλικη ελληνική αγάπη. Είναι το φαγητό που ξυπνάει αναμνήσεις, που μυρίζει σπίτι και που κάθε πιρουνιά του είναι μια αγκαλιά. Με τέτοιο γευστικό «όπλο», δεν είναι περίεργο που η ελληνική μακαρονάδα μπήκε στη λίστα και έδειξε στους Ιταλούς πως κι εμείς ξέρουμε από ζυμαρικά!
Στην 11η θέση η αστακομακαρονάδα

Η αστακομακαρονάδα δεν έμεινε πίσω και στρογγυλοκάθισε στην 11η θέση, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα ξέρει να παίζει δυνατά και στο παιχνίδι των ζυμαρικών! Ζουμερός αστακός, δεμένος με μια πλούσια, ντελικάτη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και αρωματικά, αγκαλιάζει τέλεια τα al dente μακαρόνια, δημιουργώντας μια γεύση που θυμίζει καλοκαίρι στο Αιγαίο. Είναι το απόλυτο comfort food της ελληνικής θάλασσας, που συνδυάζει τη φινέτσα με την παράδοση, και προφανώς εντυπωσίασε και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί όταν μιλάμε για μακαρονάδα με χαρακτήρα, η ελληνική αστακομακαρονάδα είναι… βασιλική!
Παστιτσάδα στην 22η θέση
Η παστιτσάδα, η εμβληματική μακαρονάδα της Κέρκυρας, μπήκε δυναμικά στη λίστα, κατακτώντας την 22η θέση και φέρνοντας μαζί της όλη τη νοσταλγία και τη γεύση της παλιάς, αυθεντικής ελληνικής κουζίνας. Με χοντρά μακαρόνια που «αγκαλιάζουν» μια πλούσια, βαθυκόκκινη σάλτσα από ντομάτα, κανέλα, μπαχάρι και κρασί, και τρυφερό κρέας – συνήθως κόκορα ή μοσχάρι – μαγειρεμένο αργά μέχρι να λιώνει στο στόμα, αυτή η μακαρονάδα είναι μια εμπειρία από μόνη της. Είναι έντονη, αρωματική, γεμάτη χαρακτήρα, και με ένα πιάτο της καταλαβαίνεις γιατί η Ελλάδα έχει τη δική της pasta magic!
Μακαρόνια με ανθότυρο στην 29η
Τα μακαρόνια με ανθότυρο, η πιο μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα ακαταμάχητο πιάτο, έφτασαν στην 29η θέση, αποδεικνύοντας ότι η απλότητα μπορεί να είναι συνώνυμη της απόλαυσης. Με βελούδινο ανθότυρο που λιώνει απαλά πάνω στα ζεστά, al dente σπαγγέτι και μια γενναία δόση φρέσκου πιπεριού ή ακόμα και θυμαριού για έξτρα άρωμα, αυτό το πιάτο είναι η επιτομή της ανεπιτήδευτης γεύσης. Είναι το πιάτο που θυμίζει μεσογειακές αυλές, καλοκαιρινά βράδια και την απόλυτη χαρά του να δημιουργείς κάτι συγκλονιστικό με λίγα, ποιοτικά υλικά. Και προφανώς, κατάφερε να εντυπωσιάσει και εκτός Ελλάδας!
* Πηγή: Taste Atlas.com