Είναι το ελληνικό πιάτο που ξεχώρισε στη λίστα Atlas και κατέλαβε την 3η θέση στην πρώτη δεκάδα… Και άξιζε με το παραπάνω μια τέτοια γαστρονομική διάκριση για το…
Σπετσοφάι: Το ελληνικό πιάτο που διακρίθηκε
Προερχόμενο από την περιοχή της Θεσσαλίας, αυτό το ρουστίκ πιάτο συνδυάζει λουκάνικα με πιπεριές, όλα κομμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια και περιχυμένα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας.
Το σπετσοφάι συνήθως φτιάχνεται με καυτερές πιπεριές, οι οποίες παρέχουν την καλοδεχούμενη θερμότητα κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες.
Το πιάτο αποτελεί βασικό συστατικό των ταβερνών σε όλη την Κεντρική Ελλάδα και μπορεί να καταναλωθεί ως μεζές ή ως κύριο πιάτο που συνδυάζεται τέλεια με ρύζι, πατάτες ή φέτα και χωριάτικο ψωμί στο πλάι.
Η πρώτη δεκάδα
Την υπόλοιπη δεκάδα απαρτίζουν τα εξής πιάτα:
Braai, Νότια Αφρική
Calentado, Κολομβία
Alheira de Vinhais, Πορτογαλία
Ćevapi, Βοσνία Ερζεγοβίνη
Żurek, Πολωνία
Ragù Toscano, Ιταλία Τοσκάνη
Alheira de Mirandela, Πορτογαλία
Chorizo, Ισπανία
Bratwurst, Γερμανία