Μπορεί να έχουμε δοκιμάσει διάφορα είδη τηγανίτας, αλλά οι Buttermilk pancakes είναι ένας γευστικός πειρασμός που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Εμείς σας δίνουμε την ιδανική συνταγή για pancakes και εσείς θα αναλάβετε τα υπόλοιπα…  

Συνολικός χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά

Συστατικά για pancakes

Απόδοση: 4 μερίδες

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 2½ φλιτζάνια Buttermilk
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • Φυτικό, λάδι κανόλας ή καρύδας για το τηγάνι

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 325 βαθμούς. Χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι kosher μαζί σε ένα μπολ.

Χρησιμοποιώντας το σύρμα, κάντε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίξτε το Buttermilk σε αυτό το σημείο και σπάστε τα αυγά. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα.

Ξεκινώντας από το κέντρο, χτυπήστε τα όλα μαζί, προχωρώντας προς το εξωτερικό του μπολ, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Μην χτυπάτε υπερβολικά (οι σβώλοι είναι μια χαρά). Το κουρκούτι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και μία ώρα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί ή τηγάνι, κατά προτίμηση μαντεμένιο, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και χρησιμοποιώντας μια μεζούρα, ρίξτε ⅓ φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι. Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλο τηγάνι ή ταψί, επαναλάβετε μία ή δύο φορές, προσέχοντας να μην γεμίσει η επιφάνεια μαγειρέματος.

Βήμα 3

Γυρίστε τις τηγανίτες αφού ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια και το κάτω μέρος ροδίσει, για περίπου 2 έως 4 λεπτά. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και οι άλλες πλευρές.

Αφαιρέστε τις τηγανίτες σε μια σχάρα που έχει τοποθετηθεί μέσα σε ένα φύλλο ψησίματος και φυλάξτε τις σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί όλο το κουρκούτι και να είστε έτοιμοι να σερβίρετε τις pancakes.