Πίτσα-αγγλικό λεωφορείο έχεις ακούσει ξανά; Μάλλον όχι. Κι εμείς δεν την είχαμε ακούσει, διότι το μαγαζί όπου τη βρήκαμε, δεν την λέει έτσι. Αν την έλεγε, σίγουρα θα την είχαν μυριστεί (no pun intended) και άλλοι. Άρα, ίσως να είναι και ευτυχές που δεν της έδωσαν αυτό το όνομα για να μην προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα, διότι αυτό θα συνέβαινε.

Διώροφη πίτσα, αυτό θα βρεις στο Hi Pizza στην Αργυρούπολη και τον Νέο Κόσμο, και αν αναρωτιέσαι πως μπορεί να συμβεί αυτό, όταν μιλάμε για τυρί και ζύμη που έχουν μπει σε φούρνο και λιώνουν, όντως, οι νόμοι της Φυσικής δε μπορούν να το υποστηρίξουν. Εκεί όμως που τελειώνει η Φυσική, αρχίζει η επιθυμία των οραματιστών να καταφέρουν το φαινομενικά ακατόρθωτο.

Οκ, προφανώς μην περιμένεις ότι θα δεις ένα κομμάτι πίτσας που είναι σαν διώροφο κρεβάτι, με κενό ενδιάμεσα και κάπως αυτό να στέκεται. Ένα κανονικό κομμάτι πίτσα θα δεις, απλά υπάρχει κρυμμένος θησαυρός κάτω από το πρώτο στρώμα.

Ίσως να είναι καλύτερη αναλογία το «πίτσα-πλανήτης», γιατί όπως η ανθρωπότητα έχει βρει σε δορυφόρο του Δία, αλλά και στον Πλούτωνα, ότι υπάρχουν ωκεανοί κάτω από την επιφάνεια των πλανητών και αν τους σκάψεις, ίσως να βρεις μέρη που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την ανθρωπότητα, έτσι και σε αυτό το έδεσμα, σηκώνεις την κρούστα, την επιφάνεια με το λιωμένο τυρί και από κάτω σου αποκαλύπτονται τα υπόλοιπα υλικά που είναι toppings στο δεύτερο στρώμα τυριού και κόκκινης σάλτσας.

Αυτή η χοντρούλα, η αφράτη ζύμη με το παχύ στρώμα υλικών, είναι ένας οργασμός πραγμάτων στον ουρανίσκο σου σε κάθε μπουκιά και αν είσαι τύπος που τρώει μια 8άρα πίτσα στην καθισιά του, εδώ δεν παίζει κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι στον όγκο, να είσαι ο Μάικλ Φελπς και να καταναλώνεις 12.000 θερμίδες τη μέρα για να μπορέσεις να την καταφέρεις ολόκληρη. Με 4 κομμάτια είσαι παραπάνω από γεμάτος.

Τα υλικά που θα βρεις είναι τα κλασικά, ενώ το κατάστημα διαθέτει και τρεις επιλογές για vegan πίτσες, κάτι που πάντα αξίζει να το αναδεικνύουμε, γιατί δε νοείται μαγαζί τη σήμερον ημέρα να μην φροντίζει να εξυπηρετήσει ανθρώπους που δεν τρώνε γαλακτοκομικά και κρεατικά.

Ίσως η Δευτέρα δεν είναι μια καλή μέρα για να διαβάσεις αυτό το κείμενο, αλλά μήπως να βαφτίσουμε τη Δευτέρα Πέμπτη και να μην το πολυσκεφτούμε και να φάμε την διώροφη πίτσα;