Δεν είναι η πρώτη φορά που η μπουγάτσα έχει δεχτεί την αγάπη και την αποθέωση από το Taste Atlas. Πολλάκις, τα τελευταία 2 χρόνια, που η πλατφόρμα έγινε ένα brand και γνωστή παγκοσμίως, έχουμε δει το υπέροχο αυτό έδεσμα να κινείται στην πρώτη δεκάδα κάθε λίστας. Είτε πρόκειται για τα καλύτερα σνακ στον κόσμο, είτε για τα 100 καλύτερα πρωινά, είτε, εν προκειμένω, για τα καλύτερα εδέσματα με σιμιγδάλι, είναι πρωταγωνίστρια. Εδώ βέβαια πήρε την κορυφή και με άνεση.

Τα παραδοσιακά φαγητά, οι φρέσκες σαλάτες, τα μοναδικά ελληνικά τυριά και πολλά ακόμη εδέσματα βρίσκονται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις του Taste Atlas, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο παγκοσμίως.

Αυτή τη φορά, στο προσκήνιο έρχεται ένα ξεχωριστό έδεσμα, η μπουγάτσα, κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η μπουγάτσα, το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων βρίσκεται στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε 82, του Taste Atlas για τα πιάτα που έχουν ως συστατικό το σιμιγδάλι.

Η Μπουγάτσα

Το ένα υλικό που την κάνει Νο1 στον κόσμο: Η μπουγάτσα είναι πρώτη ανάμεσα σε 82 εδέσματα χάρη στους «μαγικούς κόκκους»

Η μπουγάτσα είναι ένα παραδοσιακό, ελληνικό έδεσμα που αποτελείται από φύλλο με γέμιση κρέμας, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί.

Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις» γράφει το Taste Atlas στην περιγραφή του εδέσματος.

Στην 6η θέση της κατάταξης με τα εδέσματα που έχουν συστατικό το σιμιγδάλι βρίσκουμε τα μελομακάρονα.

Το ένα υλικό που την κάνει Νο1 στον κόσμο: Η μπουγάτσα είναι πρώτη ανάμεσα σε 82 εδέσματα χάρη στους «μαγικούς κόκκους»

Τα μελομακάρονα είναι ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο έδεσμα. Τα μελομακάρονα παραδοσιακά αρωματίζονται με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και άλλα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κονιάκ.

Αμέσως μετά το ψήσιμο, τα μελομακάρονα περιλούζονται σε σιρόπι μελιού και στη συνέχεια πασπαλίζονται με αλεσμένα καρύδια.

Στην 7η θέση της κατάταξης με τα εδέσματα που έχουν συστατικό το σιμιγδάλι βρίσκουμε το γαλακτομπούρεκο.

μπουγάτσα

Στην 12η θέση της κατάταξης με τα εδέσματα που έχουν συστατικό το σιμιγδάλι βρίσκουμε τη γαλατόπιτα, στην 16η θέση τη φριτούρα και τέλος στην 35η θέση το ραβανί.

* Δες όλη τη λίστα εδώ