Το κεμπάπ, όπως θα έλεγε κι ο Αυγολέμονος, δεν είναι για τις λινάτσες και τους μισοπλέμονους, είναι για τους αρχόντους στην καρδιά. Και θέλει θάρρος να δοκιμάσεις σε ένα νέο μαγαζί το σουβλάκι και να επιλέξεις κεμπάπ. Δείχνει ότι είσαι θαρραλέος, ότι πιστεύεις πολύ στην τέχνη των μαγείρων του μαγαζιού και ότι έχεις γνώση στο αντικείμενο και μπορείς να καταλάβεις από τα σημάδια, αν θα δοκιμάσεις κάτι πολύ καλό ή κάτι που θα το μετανιώσεις.
Αν θες να ξεφύγεις από το σουβλάκι που τρως κάθε βδομάδα και αναζητάς κάτι πιο έθνικ, σου έχουμε δύο επιλογές βγαλμένες από το Ιράν, για να δοκιμάσεις τη δική τους εκδοχή, με τις ιδιαίτερες σος που φτιάχνουν, τις οποίες δεν πρόκειται να τις μάθεις, παρά μόνο να τις δοκιμάσεις. Κι ό,τι καταλάβεις από τη γεύση.
Τα 2 έθνικ κεμπάπ που άνοιξαν στην Αθήνα και σε περιμένουν
Sheepchick
Τι θα φας: Έχει 16 επιλογές για κεμπάπ, 10 αρνίσιο/μοσχαρίσιο και 6 κοτόπουλο, σου δίνει την επιλογή να κάνεις και μίξη κρεάτων στο τυλιχτό σου, το κοτόπουλο είναι σίγουρα το πιο δυνατό του, με το σαφράν σπάλα και την πικάντικη σπάλα να σου «φασώνουν» τον ουρανίσκο. Έχει δύο δικές του σος με μυστικά υλικά, να τις δοκιμάσεις.
Πού θα το βρεις: Σόλωνος 102, Αθήνα
Kebab Hub
Τι θα φας: Απόλυτα αυθεντικά κεμπάπ από το Ιράν, με τον Φιλίπ, τον άνθρωπο που έχει φτιάξει το μαγαζί και θέλει να μεταδώσει την κουλτούρα του κεμπάπ, να έχει ένα μείγμα από δικά του μπαχαρικά, τρεις βασικές σάλτσες για να βάλεις από πάνω, αλλά έχει και κάποιες μυστικές από το Ιράν που πρέπει να του τις ζητήσεις για να στις φτιάξει, διότι έχουν ειδική παρασκευή που θέλει χρόνο. Έχει μερίδες κεμπάπ που είναι από βοδινό ή αρνίσιο κρέας ή επιλογή για σάντουιτς με ιρανική πίτα, λεπτή και παχιά.
Πού θα το βρεις: Εφέσου 49, Νίκαια