Να είμαστε ειλικρινείς, εμείς με κοκορέτσι και συκώτι και σπληνάντερα, δεν τα πάμε καθόλου καλά. Από κρέας τρώμε τα βασικά. Υπάρχουν όμως κι αυτοί που τις Τσικνοπέμπτες και τα Πάσχατα, ζουν περισσότερο για τους μεζέδες, παρά για τα κυρίως. Και στους μεζέδες κυριαρχούν τα προαναφερθέντα, καμιά γαρδούμπα, κοντοσούβλι.

Εδώ είμαστε για να μιλήσουμε για το πρώτο, για το κοκορέτσι, το οποίο υπήρχε σε διάφορα μενού σε μαγαζιά στην Αθήνα, αλλά δεν υπήρχε ποτέ ένα μαγαζί στο κέντρο που να ειδικεύεται σε αυτό. Καλά, όταν λέμε ποτέ, εννοούμε τα τελευταία 10-15 χρόνια. Πιο πριν δε θυμόμαστε, ήμασταν μικρά μπουμπούκια.

Στην Ακαδημίας 95 λοιπόν, άνοιξε πριν από 1.5 μήνα περίπου στο κέντρο, με όνομα που δίνει κατευθείαν το στίγμα. Cocoretsi.

«Ειδικευόμαστε στο αυθεντικό και ζουμερό κοκορέτσι, που φτιάχνεται με μεράκι και αγάπη. Κάθε μπουκιά είναι μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις από την ελληνική παράδοση. Εκτός από το κοκορέτσι, προσφέρουμε λαχταριστά σουβλάκια, φρέσκα σάντουιτς, νόστιμες μερίδες φαγητού και τραγανές πατάτες, όλα φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά».

Τα άνωθεν γράφει στην «διακήρυξή» του το μαγαζί στην ιστοσελίδα του και δε λέει ψέματα, από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου, θα γουρλώσεις το μάτι με το κοκορέτσι που είναι πρώτη μούρη. Βασικά, με μας, παρόλο που δεν το τρώμε ιδιαίτερα, λειτούργησε η μυρωδιά, αφού δεν γνωρίζαμε καν το μαγαζί, περπατούσαμε τυχαία στο κέντρο και μας τράβηξε. Μετά, είδαμε την ταμπέλα και μπήκαμε να δούμε τι παίζει, φιλοπερίεργοι όντες.

Αν τρελαίνεσαι για κοκορέτσι, μόλις άνοιξε στην Αθήνα το μαγαζί σου: Σουβλάκια και σάντουιτς-θεριά γεμάτα με κοκορέτσι

Όλα τα κρέατα τα έχει το μαγαζί, και λουκάνικο, και μπιφτέκι, και φιλέτο κοτόπουλο, στα προσφέρει σε μορφή τυλιχτού ή σάντουιτς, αλλά πάνω απ’ όλα το κοκορέτσι που θα το βρεις είτε μερίδα σκέτη είτε μέσα σε φρατζόλα, χωριάτικη ή κανονική ολόκληρη. Είναι λίγο τσιμπημένο, στα 9 και 12 ευρώ αντίστοιχα, είναι όμως μεγάλη ποσότητα και κάπως το εξισορροπεί. Δεν είναι σίγουρα τιμή που θα σε παρακινήσει να το δοκιμάζεις συχνά.

Κι άμα πας στο μαγαζί για να πάρεις ένα κανονικό τυλιχτό και απλά δεις και μυρίσεις το κοκορέτσι, θα είναι σαν να το έχεις φάει, όπως είχε πει κάποτε η Άννα Βίσση στον Καρβέλα. Ο Καρβέλας βέβαια της απάντησε ότι άμα το φάει, θα είναι σαν να το ‘χει μυρίσει, οπότε αφήνουμε πάνω σου την επιλογή.

Δε χρειάζεται να σου πούμε περισσότερα. Έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, αν είσαι κοκορετσάς, Ακαδημίας 95 πας. Κάναμε και ρίμα οι μπαγάσηδες!