Περιεχόμενα
Μία αλμυρή ψητή πουτίγκα, που ονομάζεται γαλλικά λαζάνια, αξιοποιεί τα μπαγιάτικα κρουασάν και τα γεμίζει με ζαμπόν και τυρί, τα πασπαλίζει κι άλλο με τυρί από πάνω και τα περιλούζει με αυγά χτυπημένα με γάλα με σκόρδο.
Τα κρουασάν σας δεν χρειάζεται να είναι μπαγιάτικα για να πετύχετε υπέροχο αποτέλεσμα, αλλά αν είναι φρέσκα, σκεφτείτε να τα αφήσετε πρώτα στον πάγκο για να στεγνώσουν ή ακόμα και να τα φρυγανίσετε για λίγο στο φούρνο.
Η συνταγή για γαλλικά λαζάνια
Συστατικά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Απόδοση: 4 έως 6 μερίδες
4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ελαφρά λιωμένο
4 μεγάλα αυγά, χτυπημένα μαζί
5 χλωρά κρουασάν, κομμένα στη μέση κατά μήκος (όπως τα σάντουιτς)
5 φέτες ζαμπόν
Φρέσκια μοτσαρέλα 14 ουγγιών, κομμένη σε 5 φέτες
8 ουγκιές τριμμένο τσένταρ
Γαλλικά Λαζάνια: Παρασκευή
Βήμα 1
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, αναμειγνύετε το γάλα και το σκόρδο και το τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσει σχεδόν σε σημείο βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε το σκόρδο και ρίξτε τα αυγά στο γάλα ενώ τα χτυπάτε δυνατά με σύρμα. Αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετείτε τον πάτο των κρουασάν, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να τα χωράει άνετα σε μία στρώση. (Ένα πιάτο 10×13 ιντσών λειτουργεί καλά.) Σε κάθε μισό κρουασάν, τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα μοτσαρέλα. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα μισά κρουασάν, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Βήμα 3
Πασπαλίστε περίπου ⅔ του τσένταρ στα κρουασάν και περιχύστε τα όλα με το μείγμα γάλακτος. Πιέστε τα κρουασάν με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν σχεδόν από το γάλα, επαναλαμβάνοντας μία ή δύο φορές μέχρι οι κορυφές να απορροφήσουν λίγο από το υγρό. Αφήστε τα στην άκρη για 20 λεπτά -εν τω μεταξύ, θερμάνετε το φούρνο στους 325 βαθμούς.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε τα κρουασάν με το υπόλοιπο τσένταρ. Ψήνετε μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρώμα και να σταθεροποιηθούν, περίπου 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Με πληροφορίες από New York Times